Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Tot 70% meer opslag door robotautomatisering
Een toegewijd serviceteam van technici helpt om de magazijnoplossing op de meest efficiënte manier te onderhouden en bedienen.

Tot 70% meer opslag door robotautomatisering

Set-up wordt condenser

Vorig jaar dook Element Logic de wereldwijde top 20 van Materials Handling System Suppliers 2023 binnen. Een mooie prestatie voor deze logistieke speler die ondertussen actief is in meer dan twintig landen. Het bedrijf is steeds meer top of mind voor robotautomatisering in opslagplaatsen en tekent ook in ons land een grote groei op.

Automatisering bevordert een ergonomische werkplek.

“Er is vandaag een behoorlijk tekort aan warehouseruimte. De stijgende inflatie was een van de boosdoeners. Bedrijven legden toen een grote voorraad aan om de stijgende prijzen te counteren. En corona lag ook vers in het geheugen. Tijdens deze periode was het niet altijd even evident om goederen deze richting uit te krijgen”, steekt salesdirector Melle van den Berg van wal. “Een nieuw pand bouwen is vandaag vaak helaas niet echt een optie. De prijzen van zowel grond als materiaal zijn peperduur. Bovendien worden de gestelde eisen bij het bouwen steeds strenger. Vandaar dat bedrijven steeds meer oplossingen zoeken in hun bestaande warehouse.”

Als klant van Element Logic leer je alles over magazijnautomatisering van het ervaren trainingsteam.

Belangrijke toegevoegde waarde

En dan kloppen bedrijven aan bij Element Logic. “Als ’s werelds eerste AutoStore-partner zijn we vandaag marktleider op het gebied van systeemintegratie in Europa. Wij hebben een schat aan kennis en ervaring met magazijnautomatisering voor klanten in de meest uiteenlopende groottes en industrieën. De top drie wordt ingevuld door fashion, pharma & beauty en spare parts. Met ons AutoStore-systeem worden bakken in systemen gezet die door robots tot bij de werknemers worden gebracht. Die moeten niet langer 20 km of meer lopen op een werkdag, wat een ergonomische bonus is. Ze picken op de plaats waar ze staan, zodat het proces kan doorlopen.” 

“Dat is een belangrijke toegevoegde waarde in vergelijking met een conventionele omgeving. Bovendien verloopt het picken tot vier keer sneller en zijn er geen pickgangen meer nodig. Hiermee creëer je tot 70% ruimte extra. De set-up wordt immers veel condenser. Andere voordelen van automatisering liggen in het verkleinen van de foutmarge en het optimaliseren van de klantentevredenheid.”

AutoStore is een flexibele en modulaire roboticaoplossing die kan worden aangepast aan jouw gebouw.

Energiereductie

“Een AutoStore-systeem bespaart ruimte en kosten, verhoogt de efficiëntie en versterkt de winstgevendheid. De toegevoegde waarde die wij bieden is enorm. Zeker in een tijd waarin het moeilijk is om personeel te vinden, komen robots als geroepen. Ook niet onbelangrijk is de besparing op elektriciteitskosten. Tien van onze robots verbruiken maar evenveel energie als één stofzuiger. Verder heb je veel minder verlichting nodig en heb je bovendien een sterke reductie van de verwarmingskosten omdat er veel minder werknemers op de volledige werkvloer aanwezig zijn.”

Melle van den Berg, salesdirector, Element Logic.

Langdurige partnerships

Element Logic heeft zijn eigen softwaresystemen en levert ook alle conveyoroplossingen die daarbij nodig zijn. “We engineeren het geheel, doen de installatie en bouwen zo langdurige partnerships op met onze klanten. Een goede samenwerking vraagt ook een hoog servicelevel. Meer dan 95 procent van alle vragen kunnen we softwarematig remote oplossen. Onze hotline is trouwens 24/7 bemand met technisch personeel. We hebben ook een eigen Element Logic serviceteam voor België en Nederland. Verder leiden we ook personeel van onze klanten op om zelf eerstelijnsproblemen op te lossen. Zo worden zij superusers van hun systeem.”

“In Venlo installeerde Element Logic voor ons bedrijf een AutoStore-installatie met honderd robots. Er is plek voor 47.500 bakken voor productopslag. Het systeem was binnen zes maanden na het tekenen van het contract operationeel. Element Logic is dan ook de ideale partner voor de uitrol van de AutoStore-technologie in twintig geautomatiseerde fulfillmentfabrieken in Europa en Noord-Amerika. Het is een groot voordeel dat we interfaces maar één keer moeten ontwikkelen.” – Peter van der Maas, Executive Vice President DSV.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.