Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Uw magazijn optimaliseren? Laat u adviseren!

Uw magazijn optimaliseren? Laat u adviseren!

Whitepaper: 5 adviezen voor een efficiënter magazijn en intern transport

Niemand kent uw bedrijfsprocessen beter dan u: u bent hier elke dag mee bezig, en weet als geen ander hoe uw logistiek verloopt. En dat is uiteraard uw grote sterkte… maar ook een valkuil.

We verklaren ons nader: wie al langere tijd dezelfde taken uitvoert binnen een organisatie, komt al snel in een bepaald denkkader terecht: ‘Het heeft altijd gewerkt op deze manier, dus waarom veranderen?’ Het nadeel hiervan is dat kansen verloren gaan om te innoveren, en uw processen van “goed” naar “optimaal” te krijgen.

De oplossing? Een extra paar ogen! Een externe adviseur kan uw logistieke processen met een frisse blik bestuderen, en objectief 2 zaken bekijken:

  • Wat wil uw organisatie bereiken?
  • Wat heeft u daarvoor nodig?

Van Advies tot Zuivere winst

Als u de hulp inroept van een externe expert, inventariseert deze in een eerste gesprek wat uw doel is. Er wordt ook dieper ingegaan op de huidige situatie binnen uw bedrijf, zodat kan worden bekeken wat al goed loopt, en vooral: wat nog beter kan.

In een volgende fase worden dan verschillende concepten voorgelegd met een overzicht van kosten en baten, zodat u zelf kunt kiezen welke aanpak het beste bij uw situatie, wensen en budget past. Op die manier kunt u snel een keuze maken die uw processen optimaliseert, en uw productiviteit (en dus winst) naar een hoger niveau tilt.

Advies van magazijninrichting tot transportmiddel

Het is goed om te weten dat u over nagenoeg elke magazijnuitdaging vrijblijvend advies kunt inwinnen. Zijn er aspecten waarvan u zich afvraagt of u ze kunt optimaliseren? Aarzel dan niet om uw logistieke partner te contacteren en samen volgende zaken te bekijken:

  • Benut u wel elke meter van uw magazijn?

Of u best voor palletstellingen, inrijstellingen of grootvakstellingen kiest, is van verschillende factoren afhankelijk: Heeft u veel horizontale of eerder verticale ruimte? Wegen uw goederen veel? Zijn hun afmetingen gelijkaardig of net erg divers? … Om zeker te zijn dat u de juiste keuze maakt, roept u best de hulp in van een vakman die zijn expertise met u kan delen.

  • Transporteert u uw goederen efficiënt van A naar B?

Ook de keuze voor het geschikte intern transport is cruciaal voor uw efficiëntie. Sommige magazijntrucks excelleren in snel transport op grondniveau, terwijl anderen ervoor zorgen dat u ook verticaal uw ruimte maximaal benut. Laat u dus zeker voldoende informeren over welke type truck het meest geschikt is voor uw toepassing.

  • Komt u in aanmerking voor automatisering?

Automatisering kan uw efficiëntie doen toenemen, lichamelijke klachten vermijden en een personeelstekort tegengaan. Maar de vraag is of dit voldoende aansluit bij uw processen, en of u de hogere aankoopprijs er uithaalt. Bekijk samen met een adviseur of er bv. voldoende eenvoudige, repetitieve taken in uw magazijn plaatsvinden, en of er niet te veel obstakels zijn die uw AGV’s voortdurend tot stilstand brengen.  

  • Kunt u uw logistiek verder verduurzamen?

Duurzaamheid is een ordewoord dat steeds belangrijker wordt, maar er zijn meerdere manieren om dit te bereiken. Investeert u best in een nieuwe, milieuvriendelijke vloot? Of is het rendabeler om uw bestaande trucks duurzamer te laten werken? Bekijk zeker alle mogelijkheden voor u een beslissing neemt.

Allesomvattende whitepaper

Kortom: elke uitdaging binnen uw magazijn vraagt om een oplossing op maat. En daarbij kan het helpen om hulp van buitenaf in te roepen. Komt u graag meer te weten over de zaken waarover u dient na te denken, en hoe u tot een oplossing kunt komen?

Vraag dan snel de gratis Motrac whitepaper aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.