Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Hoogbouwmagazijn van ontwikkelaar Decebra wordt sluitstuk van Eigenlopark

Hoogbouwmagazijn van ontwikkelaar Decebra wordt sluitstuk van Eigenlopark

Feestelijke eerste kolomzetting

Industrieel vastgoedontwikkelaar Decebra is begonnen aan de realisatie van een innovatieve hoogbouw op het Eigenlopark in Sint-Niklaas. Met een hoogte van 28 meter benut het nieuwe gebouw optimaal de beschikbare ruimte. Op 17 april werd de eerste kolom van de hoogbouw feestelijk opgetrokken. Het geautomatiseerde pickingmagazijn wordt het sluitstuk van de logistieke gebouwen in de innovatieve industriezone aan de E17.

Decebra is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verhuur van logistiek en industrieel vastgoed, kantoren, en residentieel vastgoed. Het bedrijf uit Sint-Niklaas beheert een totale oppervlakte van 400.000 vierkante meter aan vastgoed verspreid over strategische locaties in het Waasland. Onder andere op het Eigenlopark breidt het zijn portefeuille verder uit met een hoogbouwmagazijn. Deze realisatie wordt het finale project van de populaire industriezone.

Optimaal ruimtegebruik

Het is het eerste hoogbouwmagazijn van 28 meter dat in beton wordt opgetrokken in Sint-Niklaas. Het zal gehuurd worden door VF dat al logistieke activiteiten uitvoert in het bestaande aanpalende magazijn. Het bedrijf breidt er zijn werking verder uit met het nieuwe geautomatiseerde hoogbouwmagazijn en pickingmagazijn. “De huurder wou zijn opslagcapaciteit uitbreiden op de bestaande site, maar de beschikbare ruimte naast het huidige magazijn was te beperkt”, zegt Sabine De Clercq, CEO van Decebra. “Een hoogbouwmagazijn was dus een logische keuze voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte.”

Op 17 april werd in aanwezigheid van het stadsbestuur de eerste kolom van het nieuwe hoogbouwmagazijn opgetrokken. Zowel de ontwikkelaar als de huurder kijken uit naar de uiteindelijke oplevering. De ambitie om zich nog sterker in de markt te positioneren is duidelijk groot.

Duurzaamheid als pijler

Bij de realisatie van het hoogbouwmagazijn staat duurzaamheid centraal. Behalve bewuste materiaalkeuzes zijn ook het optimale ruimtegebruik en de toepassing van hernieuwbare energie groene pijlers. Sabine: “We investeren fors in zonne-energie. Dat is in de eerste plaats interessant voor de huurder want het laat hem toe ecologisch verantwoord te ondernemen. Ook voor ons biedt het voordelen, want zonnepanelen maken het magazijn een pak waardevoller. Door in de hoogte te bouwen, nemen we bovendien maar 1,5 hectare in. Voor een klassiek magazijn van 12 meter hoogte hadden we ruim vijf hectare nodig gehad. De efficiënte bouwstijl in combinatie met de groene energie verkleint onze ecologische voetafdruk dus opmerkelijk.”

“Een hoogbouwmagazijn was een logische keuze voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.