Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vakmanschap in duurzame modulaire oplossingen voor bouw en industrie
Het Algeco-team sleutelt voortdurend aan baanbrekende modules met een sterk design.

Vakmanschap in duurzame modulaire oplossingen voor bouw en industrie

In 1955 introduceerde Algeco het concept van de modulaire containerbouw. Bijna zeventig jaar later is het bedrijf uit Beringen nog altijd toonaangevend in de sector, met maar liefst honderd sites in twintig landen. Naast een uitgebreid gamma aan units en opslagcontainers biedt deze Limburgse containerbouwer ook een breed palet van bijkomende diensten en producten.

Sinds de jaren 90 is Algeco een belangrijke partner voor de bouwsector, scholen, ziekenhuizen en tijdelijke kantoorhuisvesting. Op basis van het ‘continuous improvement’-concept sleutelt het team voortdurend aan baanbrekende modules met een sterk design. Vandaag is het bedrijf – met ruim 3.000 medewerkers en vier fabrieken – een vertrouwde partner voor klanten die modulair willen bouwen.

Van bouw tot industrie

Algeco biedt unieke modulaire constructies aan die veiligheid, comfort, functionaliteit, hygiëne en een kwaliteitsvolle uitstraling combineren. Vijf concepten – Progress, Advance, Origine, AlgecoStorage en Fire-X – lossen de verwachtingen van elke klant probleemloos in. Aannemers die op zoek zijn naar een werfkeetcontainer, opslagcontainer, kleedkamer of lunchruimte voor hun personeel, zijn bij Algeco aan het goede adres. Het bedrijf is immers goed vertrouwd met de veiligheidsvoorschriften in de bouwsector. Bovendien hecht het team veel belang aan veiligheid en precisie voor de volledige inrichting van een bouwterrein.

Van Turnaround tot Shutdown

Naast de bouwsector is Algeco ook de vaste partner voor vele industriële opdrachtgevers. Ook hier kent het bouwteam de protocollen, van Turnaround tot Shutdown. Bij een Turnaround of een Shutdown heeft een klant plotseling tijdelijke, extra huisvesting nodig. Omdat stilstand geen optie is, kan die klant op Algeco rekenen voor volledig ingerichte units op industriële of petrochemische projectlocaties. Denk daarbij aan comfortabele en startklare kantoren en vergaderruimtes, maar ook aan schaftketen, opslagloodsen en sanitaire voorzieningen.

Unieke Algeco 360° Services

Met de Algeco 360° Services hebben klanten een uniek centraal aanspreekpunt voor het inhuren van essentiële aanvullende diensten en producten. Denk bijvoorbeeld aan energiebeheer, meubilair, decoratie en verzekeringen. Ook voor infrastructuurdiensten, datanetwerken en brandveiligheid biedt Algeco oplossingen op maat aan.

Gold Sustainability Rating

In 2023 ontving Algeco Belgium een Gold Sustainability Rating van de gekende duurzaamheidsbeoordelingspartner EcoVadis, na een grondige evaluatie van zijn prestaties op het vlak van milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De Gold Rating is de op één na hoogste graad die een organisatie kan behalen. Algeco Belgium behoort hiermee tot de top 5% van meer dan 100.000 bedrijven in ruim 175 landen en 200 industrieën die beoordeeld zijn door EcoVadis.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.