Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Duurzame, aangename werkomgevingen voor industriële kmo’s
In Tielt blijft 10.000 m² vrij om de verkeersdrukte in de stad op te lossen.

Duurzame, aangename werkomgevingen voor industriële kmo’s

De ideale locatie voor het bedrijfsgebouw van je kmo? Grote kans dat je als zaakvoerder zegt: “Strategisch gelegen, goed bereikbaar en liefst zo dicht mogelijk bij waar ik woon.” Hercull bouwt aan ruimte om te ondernemen: duurzame, semi-industriële bedrijvenparken met loodsen, kantoren en zelfs woningen op locaties waar nood is aan vastgoed voor kmo’s. Duurzaamheid, aangename werkomgevingen en optimaal gebruik van binnen- en buitenruimte lopen als een rode draad door hun projecten.

In 2023 vierde Hercull zijn vijfjarige bestaan en verhuisde het naar nieuwe kantoren in Marke, in bedrijvenpark Kratos dat Hercull zelf ontwikkelde. “Zo zien kandidaat-kopers direct hoe onze loodsen en kantoorruimtes eruitzien, welke materialen we gebruiken en voor welke kwaliteit we staan”, zegt managing director Maarten Allijns. 

“Het bedrijvenpark ligt op een rustige locatie tussen het groen, maar toch vlak bij de R8 rond Kortrijk. Zelf zitten we in een unit met een loods op de benedenverdieping en kantoren op de eerste verdieping.”

Hercull verhuisde naar een van zijn eigen kmo-units in Kortrijk.

Negen nieuwe bedrijvenparken

“Op dit moment zijn we bijna 200.000 m² grond aan het ontwikkelen, verdeeld over negen bedrijvenparken”, vertelt Allijns. “De aanvragen voor de omgevingsvergunningen zijn ingediend. Het plan is om alle negen projecten in 2025 klaar hebben. Het gaat om bedrijvenparken in Tielt, Wingene, Zwevegem, Bredene, Eeklo, Hooglede, Wielsbeke, Oostrozebeke en Boortmeerbeek.”

Optimaal ruimtegebruik

“We zijn ons ervan bewust hoe belangrijk ruimte is”, benadrukt Allijns. “Daarom gaan we er in al onze bedrijvenparken duurzaam mee om. We houden zo veel mogelijk buitenruimte vrij en gebruiken de binnenruimte die we creëren maximaal. Het project in Boortmeerbeek is daar een mooi voorbeeld van. Daar voorzien we langs de steenweg tussen Leuven en Mechelen twee bouwlagen. Een benedenverdieping met twee units van elk 4.000 m² met laadkades en een tweede laag met achttien kmo-units en een buitenparking die via een oprijlaan bereikbaar zijn. We creëren zo 19.000 m² bedrijfsruimte op een terrein dat 22.000 m² groot is.”

Oog voor plannen van de stad

In Tielt ontwikkelt Hercull een bedrijvenpark van 50.000 m². “Op een oppervlakte van 40.000 m² bouwen we dit jaar 22.000 tot 25.000 m² bedrijfsruimte, volledig op maat van de toekomstige eigenaars. Het wordt een combinatie van kleinere units en loodsen van 1.000 tot 2.000 m² die we al dan niet combineren met woningen. De andere 10.000 m² ontwikkelen we voorlopig nog niet. Dat is een overeenkomst met de stad Tielt, die de verkeersdruk in het centrum wil verminderen. Dankzij de vrije ruimte die we de stad aanbieden, heeft het bestuur nu alle vrijheid, tijd en mogelijkheden om die verkeersproblematiek op te lossen.” 

Hercull vierde in 2023 zijn vijfjarige bestaan.

Groene site op vraag van de buurt

In Marke ontwikkelt Hercull op het terrein van een oude boekbinderij en vlak naast een lagere school bedrijvenpark Mercurius. Via een buurtoverleg betrokken ze de omwonenden en de school bij de ontwikkeling. “Op hun vraag maken we de buurt leefbaarder en voorzien we slechts 3.000 m² gebouwen op een terrein dat 12.000 m² groot is. Het asbest van het oude gebouw laten we alleen in het weekend verwijderen als er geen kinderen in de buurt zijn. We voorzien waterinfiltratie, veel groen en aan de achterkant van het terrein een fietspad waarover de leerlingen veilig van en naar school kunnen fietsen.” 

“Met drie atelierwoningen waar ondernemers kunnen werken en wonen, verhogen we de leefbaarheid nog eens extra. En om de units in de omgeving te doen opgaan, bekleden we ze met groene sandwichpanelen.”

Reconversie en bouwen op maat

Hercull concentreert zich meer en meer op oude bedrijventerreinen en bouwen op maat. “We waken erover dat we in die reconversieprojecten de kwaliteit en duurzaamheid kunnen bieden waarvoor we staan. Dat kan via sloop, renovatie of een combinatie van de twee. En op vraag van kandidaat-kopers bieden we meer maatwerk aan. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen hoe hoog en hoe lang hun unit is en of er laadkades en kantoren moeten komen”, besluit Allijns.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.