Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Acquisities versterken farmahub
Venlo Campus, het nieuwe paradepaardje van GEODIS, in vooraanzicht.

Acquisities versterken farmahub

Focus op cross-selling

Het gaat GEODIS voor de wind. Met de recente overname van Trans-o-flex versterkt het zijn farmapoot en met de bouw van een duurzame logistieke campus in het Nederlandse Venlo wil het bedrijf een antwoord bieden op de sterke groei van de e-commerce, en zijn positie op de markt van contractlogistiek een duwtje in de rug geven.

“Een enquête van GEODIS bij onze Belgische klanten laat zien dat slechts een kwart ervan uitsluitend met ons werkt. Daar liggen voor ons nog veel groeikansen. We zijn vooral gekend voor freightforwarding en contractlogistiek, terwijl we hen eigenlijk een volledige oplossing voor hun logistiek kunnen aanbieden. End-to-end, van magazijn tot aan de voordeur, van klant tot klant, inclusief de last mile”, zegt Jean-Baptiste Elslander, Deputy Managing Director voor België. “Luchtvracht, zeevracht, baantransport, contractlogistiek… het kan allemaal bij ons. Vandaar dat we een steeds grotere focus willen leggen op cross-selling. GEODIS kan voor veel klanten het enige aanspreekpunt zijn om hun goederen van a naar z te brengen. Doordat we een internationale groep zijn, kan dat wereldwijd. Niet alleen voor industriële goederen waar we al lang onze sporen verdiend hebben, maar ook steeds meer voor farma- en healthcaregoederen.”

Crossdockmagazijn voor Europese distributie in Schoten.

Temperatuurgecontroleerd transport

Heel wat grote farmabedrijven hebben een site in ons land. Op die logistieke opportuniteit wil GEODIS sterker inzetten. Nadat het eerder al het Franse Gandon overnam, is nu ook de acquisitie van Trans-o-flex, een toonaangevend Duits netwerk voor temperatuurgecontroleerde farmaceutische goederen en expresleveringen, afgerond. “Met deze overname worden we een van de meest prominente spelers op de belangrijke markt van de gezondheidszorg en worden de leveringsmogelijkheden in Europa aanzienlijk uitgebreid. Trans-o-flex belevert alle ziekenhuizen en apotheken in Duitsland en Oostenrijk. Het is een belangrijke ondersteuning voor onze farma-airfreight-hub in Brussel, omdat we nu ook het aansluitende baantransport kunnen commercialiseren vanuit ons land. We willen Trans-o-flex in staat stellen zijn marktpositie in Duitsland te consolideren en uit te breiden naar de grootste Europese landen. Het maakt deel uit van onze ambitie om onze wereldwijde end-to-end logistieke oplossingen te ontwikkelen ter ondersteuning van de groei en geografische uitbreiding van onze klanten.”

Uitbreiding Benelux- Duitsland-Polen corridor

Een contractlogistiek terrein van 210.000 m2 in Venlo wordt het nieuwe paradepaardje van GEODIS. Klanten uit verschillende verticale sectoren kunnen er terecht om de groei van hun e-commerce op te vangen. “De regio Venlo is een van Europa’s topplekken voor logistieke activiteiten, gelegen nabij de Nederlandse grens met Duitsland. Ze fungeert als verbinding tussen de nabijgelegen lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, en de belangrijkste industriële markten van het continent”, vult Mark van den Assem, managing director Benelux aan. “Trade Port Noord heeft uitstekende verbindingen met de Europese multimodale infrastructuur via weg, rivier, spoor, zee en lucht. Dit maakt het de ideale locatie voor GEODIS om goederenstromen te verzorgen voor internationale klanten en om hun opslag- en logistieke behoeften te beheren met behulp van ons Europese distributienetwerk. Tegelijkertijd breiden we ook onze Benelux-Duitsland-Polen corridor uit. Met ons team in Venlo werken we ook verder aan de uitbreiding van onze contractlogistieke poot in België.”

Venlo campus in vogelperspectief.

Crossdocking in Schoten

GEODIS wil zijn klanten ook meer wijzen op de cross-sellingmogelijkheden op de Franse markt. “Vandaar dat onze Noord-Franse kantoren op de Transport & Logistics beurs aanwezig zullen zijn om onze groupageoplossingen van en naar Frankrijk toe te lichten. We zijn marktleider in Frankrijk op dat domein en die expertise willen we duidelijker in de verf zetten.” 

“Graag voeg ik er nog aan toe”, besluit Mark, “dat we in Schoten aan het Albertkanaal een magazijn hebben voor de crossdocking van onze containers en Europese distributie, zoals dat bij Brucargo gebeurt voor het luchttransport.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.