Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Maak uw logistiek klaar voor de wereld van morgen

Maak uw logistiek klaar voor de wereld van morgen

Whitepaper: 5 adviezen voor een efficiënter magazijn en intern transport

Toekomstgericht denken levert altijd voordelen op, en al zeker in de (intra)logistiek. Door rekening te houden met de laatste evoluties in het magazijn, verzekert u zichzelf van een maximale productiviteit – zowel vandaag als in de nabije toekomst.

Twee belangrijke trends om te volgen zijn die van de automatisering en de verduurzaming. De eerste kan een oplossing bieden voor personeelstekort en menselijke fouten, en met de andere speelt u in op de almaar stijgende duurzaamheidsvereisten, en de strenger wordende wetgeving.

Tijdsbesparing door automatisering

Het is een algemene trend om steeds meer zaken te automatiseren, ook in het magazijn. En hoewel vaak gedacht wordt dat dit een kostelijk proces is, kan het in de juiste omstandigheden net kostenbesparend werken.

Door eenvoudige, repetitieve processen te automatiseren, elimineert u de kans op menselijke fouten en doet u uw efficiëntie en werksnelheid toenemen. Bovendien zorgt de beperking van herhalingstaken ervoor dat uw medewerkers aan minder lichamelijke belasting worden blootgesteld, zodat de kans kleiner wordt dat ze met een blessure uitvallen.

Of de baten van automatisering opwegen tegen de kosten, hangt van verschillende factoren af. Zo is het bv. belangrijk om kritisch te kijken naar de omvang van de automatiseerbare processen, en te bekijken hoeveel obstakels de AGV’s kunnen tegenkomen. Om dit met een volledig heldere blik te kunnen doen, roept u best de hulp in van een adviseur, die volledig om de bestaande werkprocessen heen kan kijken om tot het meest efficiënte resultaat te komen.

Verduurzaming van uw vloot

Dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, weet u uiteraard al lang. Niet alleen worden de ecologische verwachtingen van stakeholders steeds hoger, ook de wetgeving wordt alsmaar strikter.

Er zijn verschillende manieren om uw vloot groener te maken, en ook hier geldt dat de beste methode afhankelijk is van uw toepassing. De eerste reflex bij verduurzaming is vaak om op de kar van elektrificatie te springen, en te investeren in nieuwe, elektrische heftrucks. Dit is zeker een goede optie, maar vaak wordt vergeten dat er ook alternatieven beschikbaar zijn.

Zo kunt u verder bouwen op uw huidige heftrucks en magazijntrucks, en bijvoorbeeld in de richting van HVO-diesel kijken, met tot 90% minder CO2-uitstoot. Soms is het ook mogelijk om uw werk- of laadprocessen efficiënter te maken, en zo op energieverbruik te besparen.

Ook op vlak van verduurzaming is het geen slecht idee om een externe adviseur in te schakelen. Deze kan u vanuit een neutraal standpunt begeleiden bij de meest geschikte keuze voor uw onderneming.

Toekomstgerichte whitepaper

Om u bij deze (en andere) uitdagingen te ondersteunen, heeft Motrac een uitgebreide whitepaper opgesteld met 5 adviezen over een optimaal magazijngebruik. Komt u graag meer te weten over waarop u moet letten bij de automatisering en verduurzaming van uw vloot?

Vraag dan snel de gratis Motrac whitepaper over magazijnoplossingen aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.