Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vertrouwde partner voor industriële gebouwen
Vandaag bestaat het grootste deel van het Altez-portfolio uit industriebouw.

Vertrouwde partner voor industriële gebouwen

De voorbije jaren verschoof de focus van Altez Construction Group van de agrarische naar de industriebouw en kwam de productie steeds meer in eigen handen terecht. Om die groei en evolutie te bestendigen, is geïnformeerd personeel onmisbaar. Daarom wierf Altez in 2023 nieuwe medewerkers aan en wist het deze ook snel aan het werk te krijgen.

Altez werd in 1991 opgericht als Agrinbo en voerde tijdens zijn eerste jaren vooral bouwprojecten in de landbouwsector uit. Al snel breidde het bedrijf zijn diensten uit naar de productie van eigen staalconstructies. Toen het steeds meer industriële projecten en opdrachten in de paardensector aannam, doopte het zich om tot Altez Construction Group. Een overname van Lambert-Geerkens in Limburg in 2007 vergrootte de regio waarin de onderneming actief is, en ook haar team en productiecapaciteit. Vandaag is Altez actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het portfolio evolueerde in ongeveer tien jaar tijd van een verdeling met 50% landbouw-, 40% industrie- en 10% hippische gebouwen naar meer dan 80% industrie- en een kleiner aandeel landbouw- en hippische gebouwen. Salesmanager Arne Colpaert: “We blijven sterk professionaliseren naar grootindustrie. Zo is onze productie sinds een drietal jaar uitgebreid met betonkolommen. We staan in de industriële markt dus sterk in zowel staal- als betonstructuren.”

Inzetten op mensen

De globale crisissen volgden elkaar de voorbije jaren snel op. “Toch realiseerden we enkele mooie projecten”, zegt Colpaert. “Zo zijn we in recordtempo een groot distributiecentrum in Schoten aan het realiseren. We zijn ook volop aan het bouwen voor diverse afvalverwerkers en recyclagebedrijven. Voor verschillende projectontwikkelaars zijn we actief op kmo- en retailsites. In Lier leverden we een Jumbo-winkel op de voormalige site van La Rocca op. En intussen bouwen we ook aan twee Albert Heijns in Vlaanderen.”

Om projecten van die omvang te realiseren, rekent Altez op een team van meer dan driehonderd mensen. Daar kwamen in 2023 een vijftiental extra collega’s bij, geen sinecure in de huidige arbeidsmarkt. De krapte maakt het des te belangrijker om in personeel te blijven investeren. Sinds 2023 doet Altez dat onder andere met een online academy. Zowel starters als ervaren collega’s vinden er video’s over de interne processen. Colpaert: “De filmpjes zijn gemaakt voor en door onze eigen mensen. Ze versnellen niet alleen het opleidingstraject, maar kunnen altijd opnieuw geraadpleegd worden. Zo kunnen medewerkers hun kennis altijd opfrissen. Bovendien leren ze via de video’s hun collega’s kennen en weten ze bij wie ze terechtkunnen met vragen.”

Duurzaamheid, bouwteams en renovatie

In 2024 ligt de focus voornamelijk op duurzaamheid, het werken in bouwteams en de renovatiemarkt. Duurzaam bouwen staat centraal in alles wat Altez doet. “Zo bouwen we verouderde sites om tot moderne industriële panden die voldoen aan de meest recente eisen. We willen onze projecten zo milieuvriendelijk mogelijk houden en komen meer en meer in aanraking met duurzaamheidsstandaarden zoals BREEAM. Complexere gebouwen komen vaker voor, maar schrikken ons zeker niet af.” Een goede relatie en nauwe samenwerking met architecten- en studiebureaus zijn essentieel om een project samen, in bouwteam, tot een goed einde te brengen. Daar hechten ze bij Altez veel belang aan.  “Verder is ook de renovatiemarkt belangrijk. Steeds meer bedrijfsgebouwen zijn aan renovatie of verbouwing toe. Daarom hebben we een gespecialiseerd team dat zich enkel met zulke projecten bezighoudt. Zij hebben de specifieke kennis en ervaring om die constructies als nieuw te maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.