Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Oplossingen op maat voor een veilige werkvloer
Bij het aanleveren van industriële polymeer aanrijdbeveiligingen staat veiligheidsrichtlijn EN15512 centraal.

Oplossingen op maat voor een veilige werkvloer

Voorkomen dat mensen een gevaarlijke zone, machine of productieomgeving betreden. Dat is de missie van Profensa, een bedrijf dat tal van veiligheidsoplossingen voor de werkvloer aanbiedt. “Met ons aanbod van machinehekwerk, logistieke afschermingen en aanrijdbeveiliging dragen we ons steentje bij aan veilige ondernemingen”, aldus medezaakvoerder Yves Malfroot.

Het belang van veiligheidsuitrusting en hekwerken in werkomgevingen kan nauwelijks onderschat worden. Malfroot legt uit: “Door te investeren in onze veiligheidsoplossingen bevorder je als zaakvoerder of manager niet alleen een veilige werkomgeving voor jouw medewerkers en bezoekers, maar creëer je ook een uitstekende basis voor meer efficiëntie en duurzaamheid in je bedrijf. Onze machinehekwerken beschermen je tegen ongeautoriseerde toegang tot potentieel gevaarlijke machines en installaties, terwijl je met onze logistieke afschermingen de risico’s vermindert bij het stockeren van goederen. Ons aanbod van aanrijdbeveiliging zorgt er dan weer voor dat je schade aan infrastructuur en voertuigen voorkomt en een veilige doorgang voor jouw werknemers voorziet.”

Ervaring en expertise

“Op het vlak van veiligheidsoplossingen willen we onze klanten maximaal bijstaan met professionele producten en bijhorend advies”, geeft Malfroot aan. “Met de nodige ervaring en expertise op zak – onder meer als Certified Machinery Safety Expert – informeren we elke klant van a tot z. Via heldere 3D-ontwerpen krijg je een klare kijk op hoe een veilige werkomgeving tot stand komt. En uiteraard zorgen we ervoor dat elke toepassing vakkundig gemonteerd wordt, met naleving van de geldende veiligheidsprocedures én met certificaten van de aangeleverde producten.”

Met aanrijdbeveiliging voorkom je schade aan infrastructuur en voertuigen.

Smart safeguarding

Het team van Profensa gaat graag de uitdaging aan om machineveiligheidshekwerken te ontwerpen en te installeren, zowel met standaard oplossingen als op maat. “Bij elk project hechten we het grootste belang aan de wettelijke spelregels. Met de gepatenteerde ‘META beugel’ voldoen we aan de voorwaarden van de Machinerichtlijn 42/2006”, bevestigt Malfroot. “Ook bij het aanleveren van industriële polymeer aanrijdbeveiligingen staat de veiligheidsrichtlijn EN15512 centraal. Bovendien beantwoorden ze aan Fire Class V0 volgens UL-94. Ze zijn dus zelfdovend en verspreiden het vuur niet.” 

Ruim aanbod

Profensa blijft zijn aanbod overigens uitbreiden. Malfroot: “We zijn ons assortiment gestart met een uitgebreide waaier van machinehekwerk, waarbij we verschillende mogelijkheden aanbieden van verscheidene maasopeningen, buisframes en kleuren. Daarna hebben we de bewuste keuze gemaakt om flexibele aanrijdbeveiligingen aan te bieden. We zijn verdeler  van MPM Flexible Protections, waardoor onze klanten een ruime keuze hebben uit rekbescherming, verkeersbarrières, veiligheidspoorten, kolom- en kabelbescherming en zoveel meer. Er is voor elk wat wils dus! Zo realiseerden we al veel mooie veiligheidsprojecten bij diverse klanten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch