Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Schaduwborden in de schijnwerpers
Ontwerp online zelf je schaduwborden op maat.

Schaduwborden in de schijnwerpers

In de eerste editie van dit tijdschrift (september-oktober 2023) stelden we Safety Shop voor. Met ruim 60.000 producten – van pbm’s tot analysetoestellen – is deze Antwerpse marktspeler voor veel bedrijven een vertrouwde partner op het vlak van veiligheid, bescherming en signalisatie. Maar wist je dat het bedrijf ook toonaangevend is in het aanbod van schaduwborden?

In moderne ondernemingen zijn veiligheid, efficiëntie en productiviteit geen loze begrippen meer, maar pure noodzaak. Daarvan hoef je Jan-Bart Bormans, zaakvoerder van Safety Shop, niet te overtuigen. “Als onestopshop voor veiligheidsmaterialen merken we dagelijks welke inspanningen bedrijven leveren om voor hun medewerkers en bezoekers een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Een tool die alsmaar populairder wordt in diverse sectoren, zijn schaduwborden. Hun bijdrage aan een ordelijke, veilige en productieve werkomgeving blijft jammer genoeg nog wat onderbelicht. Dringend tijd dus om uit de schaduw te treden.”

De basis van werkplek-organisatie

Wat zijn schaduwborden precies? Bormans schetst de basisprincipes: “Schaduwborden zijn georganiseerde panelen, vervaardigd uit duurzaam materiaal, waarop je gereedschap, uitrusting en schoonmaakmateriaal overzichtelijk ophangt of plaatst. Elk item heeft een ‘schaduw’ op het bord – een markering die aangeeft waar het item thuishoort. Het idee achter een schaduwbord is simpel: ‘Een plaats voor alles, en alles op zijn plaats.’ Door een direct visueel overzicht te bieden, vinden werknemers snel de gewenste gereedschappen en plaatsen ze deze altijd op dezelfde plek terug. Dit zorgt voor een gestroomlijnd werkproces.”

Een plaats voor alles en alles op zijn plaats.

Geldbesparing, o zo welkom vandaag!

Werken met schaduwborden op strategische plaatsen zorgt voor een serieuze geldbesparing. Testen tonen immers aan dat bij consequent gebruik het ‘verlies’ van gereedschappen en schoonmaakmateriaal fors daalt. Je merkt meteen wanneer er zaken ontbreken of zich op andere diensten of afdelingen bevinden. Kortom, deze kleine investering betaalt zich op korte termijn terug.

Eenvoud leidt tot succes

Het succes van schaduwborden ligt in hun eenvoud. Bormans: “Een schijnbaar eenvoudige verandering in hoe je gereedschappen en uitrusting organiseert, heeft een verrassend krachtige impact op de interne productiviteit en efficiëntie. Schaduwborden zijn het perfecte voorbeeld van hoe je met kleine aanpassingen een grote impact realiseert op dagelijkse werkzaamheden, ook op lange termijn. Belangrijk is wel dat je de schaduwborden die in gebruik zijn, regelmatig analyseert. Zo kan je ze aanpassen aan veranderende omstandigheden om hun effectiviteit te waarborgen.”

Lancering nieuwe website en unieke configurator

Eind november 2023 lanceerden Bormans en zijn team de nieuwe website www.schaduwbordenshop.be. “Via deze website bundelen we alle schaduwbordoplossingen op één handig online platform. Zo bieden we schaduwborden aan voor pbm’s, LOTO-materiaal en de organisatie van een ordelijke werkplaats. Wat onze website uniek maakt, is de mogelijkheid om via een online configurator eigen ontwerpen op maat te maken. Zo kun je per bord onder meer een eigen achtergrond, kleuren en logo voorzien. Zodra een klant een eigen ontwerp heeft gerealiseerd, kunnen we hem meteen een scherpe offerte bezorgen. Die snelle en gebruiksvriendelijke aanpak is een win-win voor alle betrokken partijen. De eerste reacties – onder meer via een try-out op de vakbeurs Horeca Expo – waren alleszins zeer lovend.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.