Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ervaren experts creëren oplossingen op maat voor realtime tracking en inventarisatie in bedrijven en magazijnen
RFID dockinggates (zone-to-truck).

Ervaren experts creëren oplossingen op maat voor realtime tracking en inventarisatie in bedrijven en magazijnen

Met digitale netwerkoplossingen voor efficiënte automatiseringssystemen is Turck Multiprox een van de pioniers van Industrie 4.0 en IIoT. Deze automatiseringsoplossingen verhogen de beschikbaarheid en efficiëntie van machines en installaties in tal van industrieën en toepassingen. Hoe pakken de experten van Turck een specifiek klantenproject aan? We vroegen tekst en uitleg aan Egon Guilliams, Business Development Manager Benelux bij Turck Vilant Systems.

Turck Multiprox is de Belgische dochter van Turck, dat wereldwijd marktleider is in fabrieks-, proces- en logistieke automatisering voor bedrijven. De RFID-turnkey solutions van Turck Vilant Systems zorgen voor een optimalisering van productie- en logistieke processen en worden wereldwijd door honderden firma’s ingezet. “Met onze RFID-oplossingen trekken we naar diverse sectoren, van de voedings-, farmaceutische of chemische industrie tot de automobielindustrie, en van mobiele machines tot de intralogistiek en verpakkingsbedrijven”, bevestigt Egon.

RFID: what’s in a name?

Met ruim 35 jaar ervaring in het domein van RFID (radio-frequency identification) is Egon uitstekend geplaatst om het belang en de troeven van deze technologie te schetsen. “RFID-technologie biedt bedrijven een efficiënte en nauwkeurige manier om goederen en assets te traceren en te beheren. Met behulp van radiogolven kunnen RFID-tags informatie draadloos verzenden en ontvangen, waardoor realtime tracking en inventarisatie mogelijk zijn. Dit verhoogt de operationele snelheid, minimaliseert fouten en verbetert het zicht op de supplychain. We zien dat onze klanten profiteren van verbeterde voorraadnauwkeurigheid, verhoogde productiviteit en een efficiëntere besluitvorming. Zo optimaliseren ze hun bedrijfsprestaties.”

Gestructureerde projectaanpak

Doelgericht en gepersonaliseerd. Zo werkt het Turck-team aan de bedrijfsoplossingen voor zijn klanten. Egon legt uit hoe dit proces eruitziet.

“Tijdens een verkennend klantengesprek schatten we in hoe een bedrijfsspecifiek project concreet aangepakt moet worden. Hierbij geven we de klant eerlijk aan wat de mogelijkheden zijn, en ook wat niet mogelijk is binnen onze capaciteiten”, geeft Egon aan. “Daarna volgt een sitesurvey: we bekijken op locatie welke oplossing het meest geschikt zal zijn. Dat doen we door een grondige screening van de logistieke processen bij de klant en op basis van gesprekken met operatoren.”

“Daarna bezorgen we onze klant een kostenraming, die als basis dient om onze samenwerking verder uit te bouwen. Keurt de klant deze prijsofferte goed, dan starten we een zogenaamde proof of concept op, eventueel gevolgd door een pilootaanpak en roll-out. Tijdens de proof of concept worden kritische situaties uitvoerig getest, zodat we de testresultaten kunnen meenemen in onze finale oplossing. Na de roll-out blijven we onze klant bijstaan met een uitgebreide nazorgservice.”

RFID heftruck pulp & paper.

Uitgebreide waaier van toepassingsmogelijkheden

RFID-technologie kan ingezet worden voor een brede waaier van logistieke activiteiten. Egon somt enkele usecases op: “Onze oplossingen zijn niet meer weg te denken voor de controle van zowel uitgaande als binnenkomende zendingen, bijvoorbeeld aan laadkades of met heftrucks. Ook voor inventarisaties, ordervalidaties, het in kaart brengen van voorraadbewegingen, -transferts en orderpicking is RFID een krachtige tool. En wat te denken van het valideren van palletinhoud, waarbij we voor een klant in amper 30 à 60 seconden een volledig pallet kunnen lezen en valideren en op basis hiervan een virtual loadingunit maken? Ten slotte denk ik ook aan RTI-management (Returnable Transport Items, n.v.d.r.), met pallets, big bags en plastic bakken die op een efficiënte manier beheerd worden.”

Oplossingscomponenten van Turck

Om al deze toepassingen succesvol te helpen realiseren, biedt Turck diverse oplossingscomponenten aan. “Met onze RFID-gates, -heftrucks, -printers en -handhelds nemen onze klanten voorsprong op hun directe concurrenten”, aldus Egon. “Voeg daarbij onze RFID-middleware en devicemanagement, al dan niet in combinatie met cloudtoepassingen, en je krijgt een aantrekkelijk aanbod van innovatieve oplossingen. Ook derdepartij-integraties zoals fixed barcodes, RTLS (Real-Time Location Systems, n.v.d.r.) en barcodes zijn perfect mogelijk.”

RFID-technologie in de praktijk

Benieuwd naar hoe de innovatieve RFID-oplossingen van Turck in de praktijk toegepast worden? De bedrijfswebsite vermeldt tal van boeiende cases. Wij pikten er drie uit. Zo is er een UHF RFID-systeem dat voedingsresten in containers identificeert op basis van RFID-tags op die containers. Hierdoor vermijdt de fabrikant verspilling van voedsel en energie. Een ander voorbeeld is het gebruik van slimme vorkheftrucks die met behulp van een RFID-lezer, monitor en Turck Vilant Client een pak nauwkeuriger en efficiënter werken dan klassieke voertuigen. En dan is er ook die groothandelsketen die op basis van een RFID-systeemoplossing van Turck Vilant Systems zelfbedieningscontainers voor op bouwwerven ontwikkelde, waardoor bevestigingsmateriaal en gereedschap op elk moment en op elke locatie beschikbaar zijn.  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.