Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
CEO Andreas Becquet aan het roer van familiebedrijf Axelent Benelux
De X-Guard van Axelent, inclusief handig X-Guard-gereedschapspaneel (rechts op foto).

CEO Andreas Becquet aan het roer van familiebedrijf Axelent Benelux

Wie de website van Axelent bezoekt, ontdekt in één oogopslag een uitgebreid gamma van machineafschermingen, gaaswandsystemen, aanrijdbeveiligingsoplossingen en kabelmanagementsystemen. Het van oorsprong Zweedse bedrijf – opgericht in 1990 – staat ook in België sterk op het vlak van beveiligingsoplossingen voor bedrijven. Een portret van kersvers CEO Andreas Becquet, die ons rondgidst in een warm familiebedrijf met een echte Axelent-spirit.

De roots van Axelent liggen in het Zweedse Hillerstorp, waar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. “Het bedrijf heeft zijn wortels in de Zweedse productie-industrie”, zegt Andreas Becquet. “Met vijf bedrijven – Axelent, Axelent Engineering, Axelent Solutions, Axelent Safe-X en Axelent Wire Tray – heeft Axelent Groep alle expertise in huis om de business van industriële spelers een boost te geven, waar ook ter wereld. Dit doen we via automatisering, veiligheid, efficiënte procedures, functie en competentie. Productontwikkeling, poductie, opslag en verpakking, het gebeurt allemaal in Zweden.”

Een breed assortiment van X-Protect-aanrijdbeveilingsoplossingen.

Kersvers CEO

Al sinds zijn tienerjaren maakt Andreas deel uit van de Axelent-familie. “Samen met de Zweedse mede-oprichter Folke Axelsson startte mijn vader Carl in 2003 de Benelux-vestiging van Axelent op”, blikt Andreas terug. “Op mijn 21e kwam ik aan boord, waarna ik de handen uit de mouwen stak voor diverse taken, zoals installatiebezoeken bij klanten, metingen op locatie, het opmaken van offertes en verkoopbezoeken. Zo leerde ik ons bedrijf zeer goed  kennen en groeide ik langzaam door naar jobs met meer verantwoordelijkheid. Sinds begin dit jaar heb ik de rol van mijn vader overgenomen, en sta ik dus aan het roer van Axelent Benelux. Grote schoenen om te vullen, maar ik kijk vol vertrouwen en ambitie naar de toekomst.”

One Axelent

Die toekomst van Axelent Benelux oogt rooskleurig. “Samen met mijn team en met alle bedrijven in de Axelent Groep wil ik blijven inzetten op de gemeenschappelijke waarden van een hecht familiebedrijf. In onze cultuur staat aangenaam leven en werken centraal”, bevestigt Andreas. “We noemen deze benadering One Axelent. Daarbij ligt de nadruk op inclusie en teamwerk, zowel tussen medewerkers én tussen onze bedrijven, en dit nationaal en internationaal. Als medewerker maak je deel uit van de familie binnen de Axelent Groep, ongeacht in welk bedrijf je werkt.”

Maak samen met het Axelent-team werk van op maat gemaakte configuraties.

Duurzaam ondernemen

Met verkoopkantoren in ruim vijftig landen en veiligheidsoplossingen die wereldwijd verkocht worden, maakt Axelent Benelux deel uit van een solide geheel. Een groep waar duurzaamheid, milieu en welzijn op het werk geen buzzwoorden zijn, maar een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. “We ontwikkelen en verkopen niet enkel veiligheidsoplossingen voor onze klanten, maar passen dit thema ook actief toe voor onze eigen medewerkers. Veiligheid en gezond werken is voor ons prioriteit. Daarnaast nemen we ook onze milieuverantwoordelijkheid op: de Axelent Groep is mede-eigenaar van windturbines en brengt producten op de markt die volledig recycleerbaar zijn.”

Veiligheid voor medewerkers en bezoekers op de werkvloer vormt een topprioriteit.

Safety Hub als extra service

Axelent Benelux is en blijft de vertrouwde partner voor veel bedrijven en logistieke spelers. Het levert state-of-the-artproducten inclusief uitgebreide nazorg. “Met ons machineafschermingssysteem X-Guard, slimme gaaswandsystemen, doorvalbeveiligingen, gaaslegborden, aanrijdbeveiligingen en zelfs stallingen en fietsenrekken bieden we onze klanten een brede waaier van oplossingen.” 

“En ik verwijs ook graag naar onze Safety Hub. Op dat online platform vinden onze klanten steeds het laatste nieuws over machineveiligheidsnormen en geven we tips over machineveiligheid.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.