Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Advies voor aanrijbeveiliging na optimale risicoanalyse
A-SAFE creëert veilige oversteekplaatsen voor werknemers en bezoekers.

Advies voor aanrijbeveiliging na optimale risicoanalyse

Onderhouds- en repairkosten zo goed als nihil

A-SAFE wil niet zomaar een verkoper zijn. Het wil in de eerste plaats een adviseur zijn voor de bedrijven die komen aankloppen op zoek naar kunststof aanrijbeveiliging. Deze aanpak resulteert in langdurige samenwerkingen met een aantal van ’s werelds grootste merken met de drukste werkomgevingen.

A-SAFE, opgericht in 1984 in Groot-Brittannië, was mondiaal het eerste bedrijf dat kunststof aanrijbeveiliging op de markt bracht. Vandaag is het naar omzet nog steeds het grootste in die branche. In 2016 werd een Belgisch filiaal opgericht om de nationale en de Luxemburgse activiteiten in handen te nemen. “Wij gaan steeds bij de klant ter plaatse om de volledige interne flow in kaart te brengen. Op basis daarvan bieden we een A-SAFE-oplossing aan. Hierbij houden we rekening met een aantal belangrijke parameters zoals het heftruckgewicht, het gewicht van de lading, de aanrijsnelheid, de aanrijhoek en een optimale risicoanalyse”, zegt Dries Aneca, Sales Manager Belux. “Ik behaalde zelf het getuigschrift preventie-adviseur niveau 2, juist om die meerwaarde op vlak van wettelijke kadering te kunnen bieden.”

De A-SAFE Sign Cap geeft pictogrammen een centrale en zichtbare plaats binnen de wandelzone.

Sensoren bewaken stellingen

“Het grote voordeel van kunststof aanrijbeveiliging is dat ze de impact kan opvangen zonder gevolgschade aan de barrier en lakschade aan het voertuig. Dit is zelfs zo voor voertuigen met een massa van 10 ton die aanrijden met een snelheid van 10 kilometer per uur. Onderhouds- en repairkosten zijn dan ook zo goed als nihil.” Vandaag zet A-SAFE sterk in op digitale innovatie. “We werken al met RackEye-sensoren op onze rekstellingen om de impact van heftrucks te monitoren. In de loop van dit jaar transponeren we die technologie naar onze barriers om ook daar data-analyse te kunnen toepassen. Want meten is weten!”

Booming business

De klantenportfolio van A-SAFE is zeer uitgebreid. Van bedrijventerreinen over retailers tot de grootste logistieke spelers. “Van zodra er één mobiel arbeidsmiddel aanwezig is, kunnen wij oplossingen aanbieden, zowel voor binnen- als buitentoepassingen. We zijn bovendien HACCP-gekeurd zodat we ook de voedingssector kunnen bedienen. En onze nieuwe booming business is de bescherming van laadpalen, wat een wettelijke verplichting is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.