De bouwsector wordt geconfronteerd met heel wat uitdagingen. De huidige krapte op de arbeidsmarkt, hoge grondstofprijzen en de toenemende vraag naar duurzaam en circulair bouwen, zorgen voor extra kopzorgen bij bouwbedrijven en hun klanten. Anticiperen, snel schakelen en innovatief denken is dan ook van cruciaal belang. Op elk van die punten heeft Willy Naessens Industriebouw een ijzersterke reputatie opgebouwd. Welkom bij hét toonaangevend bouwbedrijf dat jaarlijks meer dan 500.000 m2 aan projecten realiseert in de Benelux, Frankrijk, Denemarken en Zweden.
De naam Willy Naessens doet bij heel wat mensen een belletje rinkelen. Die bekendheid kreeg een extra boost toen de Willy Naessens Group eind vorig jaar bekroond werd tot Onderneming van het Jaar® 2023. Een fantastische erkenning voor een ondernemingstraject van ruim zestig jaar innoveren en groeien. Met meer dan vijftig bedrijven, een omzet van 1 miljard euro en 2.500 werknemers is dit groeiverhaal nog lang niet ten einde.
Ook in de build-tak heeft het familiebedrijf een solide reputatie opgebouwd. Dit succes steunt op twee pijlers: enerzijds het gebruik van prefab beton, met een unieke expertise aan boord van de onderneming. Anderzijds de focus op verticale integratie, waarbij bouw-elementen in eigen fabrieken worden vervaardigd. Het resultaat? De garantie dat een industriebouwproject van a tot z in eigen huis opgevolgd wordt, onafhankelijk van externe invloeden en met respect voor budgettaire en planningsafspraken.
Klanten die in zee gaan met Willy Naessens Industriebouw, kunnen rekenen op een no-nonsense en klantgerichte aanpak. Welkom bij een marktleider met het DNA van een familiale onderneming! Dit vertaalt zich concreet in persoonlijke contacten, korte communicatielijnen en begeleiding op maat. Bij elk project – of het nu gaat om casco of sleutel-op-de-deur – is er slechts één aanspreekpunt. Die persoon regelt alles met de verschillende interne kenniscellen. Klanten appreciëren die kordate aanpak enorm. Het verklaart waarom zoveel tevreden klanten terugkeren voor nieuwe bouwprojecten. Het beste bewijs dat kwaliteit en betrouwbaarheid altijd renderen.
De pijler ‘verticale integratie’ binnen Willy Naessens Industriebouw vormde het belangrijkste uitgangspunt voor de ontwikkeling van het nieuwe baanbrekende concept The Circle. Met dit concept, gelanceerd in april, belooft het bedrijf de snelste weg naar een circulair industrieel pand. Tijdens een ontwerpsessie met de industriebouwer kan met een speciaal ontwikkelde 3D-webtool binnen twee uur een definitief ontwerp op tafel liggen. Een demontabel, industrieel pand waarbij alle specificaties, afmetingen en kosten per onderdeel gekend zijn. Hierdoor krijg je direct een eerste kostenindicatie. The Circle is samengesteld uit 100 demontabele en circulaire bouwstenen, waarvan 70% zonder aanpassing herbruikbaar en 25% recycleerbaar. Van elke bouwsteen maakt Willy Naessens Industriebouw een LCA-analyse (levenscyclusanalyse). Deze mate van circulariteit moet ontwikkelaars helpen om BREEAM-scores te realiseren binnen de bouwprojecten. Ook levert het gunstige financieringsvoorwaarden op voor investeerders en draagt het bij aan de European Sustainability Goals. Wist je trouwens dat het bedrijf in 2021 als eerste bouwgroep een CO2-neutraal certificaat ontving?
In de logistieke sector is elke minuut kostbaar. Voor het ontwerp en de bouw van een distributiecentrum of logistiek gebouw moet het gaspedaal flink ingeduwd worden, uiteraard altijd met oog voor kwaliteit en een sterke service. Omdat Willy Naessens Industriebouw bouwelementen in eigen beheer vervaardigt, kan elk logistiek bouwproject in ijltempo afgewerkt worden. In dit kader biedt het gebruik van prefab beton vele voordelen. Naast de hoge bouwsnelheid – en dus snellere doorlooptijd van een project – is prefab beton duurzaam, oerdegelijk, inbraakwerend en brandveilig. Ook de techniek van hoogbouw wordt alsmaar populairder. Omdat beschikbare bouwgronden steeds schaarser worden, winnen creatieve bouwvormen – onder meer in de hoogte – aan belang. In de logistieke of distributiesector zijn hoogstapelmagazijnen tot 30 meter hoog geen uitzondering meer. En wat gedacht van de opkomst van cross-dockcentra? Steeds meer logistieke bedrijven kiezen voor een cross-dockcentrum om zo de forse toevloed van pakjesleveringen vlot te kunnen verwerken. Het logistieke gebouw fungeert als ‘doorgeefluik’ om goederen van het ene naar het andere voertuig te brengen. Vaak bevinden deze centra zich rond steden om van daaruit de ‘last mile’ af te leggen. En Willy Naessens Industriebouw zet er met plezier de tanden in!