Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
YGF! maakt studenten warm voor logistieke sector 

YGF! maakt studenten warm voor logistieke sector 

You’ve got Freight is een serious game over synchromodaliteit. Een interactief spel dat wereldwijd gespeeld wordt op mbo’s, hogescholen en universiteiten. Ondertussen is het spel al door honderden studenten gespeeld en zijn de reacties van zowel studenten als docenten zeer positief. 

Bewustwording creëren

Amber van Oel, eigenaar YGF! vertelt: “Op dit moment volgen er (te) weinig studenten een opleiding in de logistieke sector, terwijl er veel banen beschikbaar zijn. Met dit spel kunnen docenten op een speelse manier bewustwording creëren en studenten motiveren, terwijl ze eigenlijk gewoon iets leuks doen met elkaar.” 

Interactieve manier van lesgeven 

“Serious gaming werkt goed in het onderwijs. We merken dat het studenten lukt om geboeid te blijven, zeker omdat ze graag willen winnen. Leuk en leerzaam tegelijk, wat wil je nog meer?”, vertelt Amber enthousiast. Safouane Riani, docent logistiek, beaamt dit en zegt: “We hebben YGF!, vanuit de opleiding Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam, vaak gespeeld. Het is een leuke manier om de complexiteit in de logistiek te ervaren. Zo maken studenten op speelse wijze kennis met aspecten van duurzaamheid en financiering.”

YGF! In het lesprogramma

Voor scholen en universiteiten biedt YGF! trainingen aan, zodat het spel in het lesprogramma kan worden opgenomen. Zo weet je als docent de spelregels en wordt de leercurve voor de studenten optimaal benut. De training kan zowel online als offline gegeven worden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch