Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
YGF!: Hét spel voor verduurzaming in logistieke sector 

YGF!: Hét spel voor verduurzaming in logistieke sector 

You’ve got Freight is een serious game over synchromodaliteit. Het interactieve spel helpt bedrijven inzicht te krijgen in transport- en logistieke keuzes. Door het maken van duurzamere keuzes kun je als bedrijf een belangrijke bijdrage leveren aan het gezamenlijke doel: de CO2-uitstoot, vóór 2050, met meer dan 90% verminderen.

Spelenderwijs de discussie starten 

Amber van Oel, eigenaar YGF! vertelt: “Door het spel te spelen komen er op een interactieve manier belangrijke discussies over duurzaamheid op gang. Je creëert hiermee een stukje bewustwording, op alle afdelingen binnen de organisatie. Dat motiveert enorm om het samen nog beter te doen.” 

Kansen in synchromodaliteit 

Celine Vander Linden, communicatieprofessional bij H.essers heeft dit zelf ervaren: “Het spel heeft onze organisatie laten zien welke uitdagingen en kansen synchromodaliteit met zich meebrengt. We werden uitgedaagd om het containervervoer te beheren als een echte professional. Bovendien benadrukte het spel het cruciale belang van samenwerking in deze sector. Een aanrader!”

Interne en externe impact vergroten 

Amber tot slot: “Waarom pak je de vrachtwagen, en niet de trein of de boot? Is het echt nodig dat het morgen bezorgd wordt? Kunnen we slim samenwerken? Al die keuzes hebben enorm veel invloed op duurzaam ondernemen. Daarnaast is het gewoon een onwijs leuk spel, dat iedereen wil winnen. Je kan het in grote groepen spelen, zodat het nog meer impact heeft. Zowel intern als extern.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.