Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wim Claes Transport & Logistiek bundelt krachten met Dematra

Wim Claes Transport & Logistiek bundelt krachten met Dematra

Het beloofde een feestjaar te worden en zo geschiedde. Tijdens haar 30-jarig jubileumjaar slaagde het Genkse Transport- & Logistieke bedrijf Wim Claes Transport & Logistiek (WCTL) erin de trofee voor Employer of the Year in de wacht te slepen. En nu, enkele weken later, is er opnieuw groot nieuws: WCTL kondigt een strategische samenwerking aan met Dematra, een stap die beide familiebedrijven nieuwe mogelijkheden biedt voor groei en innovatie.

Samenwerking WCTL en Dematra

WCTL en Dematra bundelen hun krachten om samen een sterker logistiek netwerk te vormen. Deze samenwerking markeert een nieuw hoofdstuk waarbij beide bedrijven, bekend om hun familiale waarden, streven naar synergieën op ethisch, ecologisch en economisch gebied. Met een focus op CO2-reductie en efficiëntie, beloven ze hun diensten verder te optimaliseren.
De huidige eigenaars, Wim en An, blijven aan boord om WCTL verder te leiden binnen de Dematra Group. Samen zullen ze een groeiverhaal neerzetten dat de sterke punten van beide bedrijven benut.

Verhuis naar nieuwe locatie

De samenwerking wordt bekroond met de verhuizing naar een nieuwe locatie vanaf januari 2025. De vloot van WCTL verhuist dan naar de voormalige gebouwen van Lambrechts op de Geleenlaan, een distributiecentrum van meer dan 13.000 m². Deze ruime site, met 30 docks, volledig gerenoveerde kantoorruimten en parkeergelegenheid voor alle voertuigen, biedt de perfecte omgeving voor verdere groei.

Wim Claes, CEO van WCTL, zegt: “Ik ben me ervan bewust dat dit nieuws onverwacht kan zijn. Als ik niet in deze samenwerking geloofd had, was ze er nooit gekomen. An en ik blijven aan boord en zullen de kar van WCTL verder blijven trekken. We blijven trouw aan ons DNA en gaan samen met de mensen van Dematra op zoek naar synergieën, niets abrupt.”

Over WCTL
Wim Claes Transport & Logistiek (WCTL) heeft de afgelopen jaren een indrukwekkend groeiparcours afgelegd. Sinds 1994 biedt WCTL logistieke diensten in de Benelux, gespecialiseerd in sectoren als HVAC, huis en tuin, en goederen met speciale afmetingen. Met meer dan 66 vaste medewerkers en 70 voertuigen biedt WCTL oplossingen voor vrijwel elke transport- of logistieke vraag. Het bedrijf staat bekend om zijn betrokken en gehoorde werknemers en zijn sterke bedrijfs-DNA, met waarden als passie, klant-engagement, voldoening, resultaat en efficiëntie.
WCTL schuwt geen nieuwe uitdagingen: recent introduceerde het bedrijf een e-truck en implementeerde een WMS-crosdock scanproject.

Over Dematra Group
Dematra, gestart als een klein familiebedrijf in 1976, is inmiddels uitgebouwd tot Dematra Group. De groep bestaat inmiddels uit verschillende bedrijven zijnde Dematra, De Sloover, Nouwens en nu dus ook de meest recente aanwinst WCTL. Zo beschikt de groep samen over 240 vrachtwagens. Voor Dematra Group is dit een logische stap richting efficiëntie en groei. 
Dematra Group is gespecialiseerd in fijnmazige distributie verdeeld over de Benelux, FTL (Full Truck Loads) en hoogwaardig transport door Europa aangevuld met een brede waaier aan oplossingen voor warehousing. Steeds op zoek naar efficiënte oplossingen is het bouwen van deze spreekwoordelijke brug tussen het oosten en het westen een logische stap om de klanten nog beter te kunnen servicen.

Klanten, leveranciers of iedereen die vragen heeft over de kersverse samenwerking, nodigen we van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij staan -zoals steeds- paraat!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch