Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
‘Wij willen een matchmaker zijn’
De vakorganisatie telt zo’n 550 aangesloten bedrijven.

‘Wij willen een matchmaker zijn’

De kracht van kennisdeling 

Supply Chain Masters is al meer dan veertig jaar dé ontmoetingsplaats voor professionals in inkoop, supplychain en logistiek. Als de grootste end-to-end supplychain-community van het land, helpt het bedrijven hun volledige potentieel te bereiken. Supply Chain Masters is er voor iedereen, van junior over mid-level tot senior executives. Het streeft ernaar een betrouwbare vakorganisatie te zijn voor al hun professionele behoeften.

“Als vakorganisatie zijn we een matchmaker die leden met elkaar in contact brengt. Supply Chain Masters is er van bedrijven voor bedrijven, en dat merk je in heel onze structuur: van de raad van bestuur tot de werkgroepen”, steekt Marketingmanager Yannick Lafère van wal. Hij voegt er meteen aan toe dat de ledenprijs bewust laagdrempelig wordt gehouden. “In ruil kunnen bedrijven, met zoveel werknemers als ze wensen, gratis deelnemen aan meer dan dertig activiteiten per jaar, zowel fysiek als online.”

Supply Chain Masters is een vaste waarde voor inkoopopleidingen in Vlaanderen.

Gecertificeerde opleidingen

Vandaag telt Supply Chain Masters zo’n 550 aangesloten bedrijven, samen goed voor een community van zo’n 12.000 professionals. “De focus ligt op netwerkevents zoals de Dag van Procurement & Supply Chain, de Supply Chain Awards, rondetafelsessies en ontbijt-evenementen”, vertelt Yannick. “Daarnaast organiseren we fysieke en digitale activiteiten rond actuele en relevante thema’s en nodigen we leden uit om deel te nemen aan werkgroepen voor verdiepende professionalisering.”

Supply Chain Masters is gekend als een vaste waarde voor inkoopopleidingen in Vlaanderen, maar heeft ook een mooi aanbod aan opleidingen binnen supplychain. Gegeven door leden voor leden, van due-diligence-trainingen tot een heus supplychain-bootcamp.

Opleidingen worden gegeven door leden voor leden.

Komende events 

Voor de zomerstop heeft Supply Chain Masters nog drie interessante events op de kalender staan.

10 juni – Breakfast Session – Duvel-Moortgat’s ESG Supply Chain Story: Sustainability on tap.
Yannick: “Tijdens dit event zoeken we een antwoord op de vraag welke invloed ESG heeft op onze waardeketen. Verder zoomen we in op due diligence en de samenwerking binnen de waardeketen, gericht op het verkrijgen en verlagen van scope 3-emissies. Peter Willaert brengt een testimonial over het ESG-beleid bij Duvel Moortgat.”

20 juni – Captains of Innovation Sailing Cup. 
Yannick: “Dit is de ideale netwerkdag en teambuilding voor elke inkoop-, supplychain- en logistieke professional. Naast interactieve contentsessies is er voldoende tijd en ruimte om te netwerken. In de namiddag pakken we uit met een heuse Sailing Regatta.”

25 juni – Webinar – Tips bij aankoop & managen van leasingcontracten.
Yannick: “Uit een recente rondvraag van Procurement & Supply Chain Masters bleek dat het inkopen en managen van leasingcontracten voor veel inkopers nog een vat vol geheimen is. Samen met Volvo Cars rijgen we de tips en tricks aan elkaar.”

Fusie van VIB en OTM Belgian Shippers’ Council
Supply Chain Masters werd opgericht op 1 januari 2021 door de fusie van twee gevestigde organisaties: de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) en de OTM Belgian Shippers’ Council. Deze fusie kwam voort uit de groeiende overlap tussen de domeinen van inkoop, supplychain en logistiek. Yannick licht toe: “De grenzen vervagen steeds meer, wat onze leden voor nieuwe uitdagingen stelt. Door de inkoop- en supplychain-expertise van VIB te combineren met de logistieke kennis van OTM, bieden we onze leden de beste mogelijkheden om kennis te vergaren, te delen en hun netwerk binnen de end-to-end supplychain uit te breiden. Onze leefwereld verandert elke dag sneller, wat ons ertoe aanzet om onszelf en de organisaties waarvoor we werken constant in vraag te stellen en de nodige wendbaarheid te tonen. Supply Chain Masters erkent de intrinsieke waarde van de inkoop-, logistieke en supplychain-functie en het competitieve voordeel dat deze functies kunnen genereren voor de bedrijven en de professionals die er werken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.