Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Welke oplossingen ziet Philippe Degraef (Febetra) voor de invulling van logistieke en transportvacatures?
Philippe Degraef, directeur, Febetra.

Welke oplossingen ziet Philippe Degraef (Febetra) voor de invulling van logistieke en transportvacatures?

Dertig jaar geleden was één op de vier vrachtwagenchauffeurs in ons land ouder dan 45 jaar. Vandaag is dit aandeel opgelopen tot maar liefst 57,2%. Die trend helpt transportondernemingen niet om openstaande vacatures voor chauffeurs ingevuld te krijgen. Hoe kijkt Philippe Degraef, directeur Febetra, naar dit arbeidsmarktfenomeen? Hoe kan gerichte arbeidsmigratie volgens hem een deel van de oplossing zijn? 

Volgens de topman van Febetra bestaat er geen mirakeloplossing om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen. “Mocht die wel bestaan, dan was die uiteraard al lang geïmplementeerd. Zelfs als we er via langer werken en via de activering van werklozen, langdurig zieken en niet-actieven in slagen om de werkzaamheidsgraad naar 80 procent te tillen, dan nog zal dat niet volstaan om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen.” De demografische vooruitzichten zijn niet bepaald bemoedigend. “De bevolking op beroepsactieve leeftijd zal de komende twintig jaar niet toenemen in ons land”, aldus Philippe Degraef. “Voor elke tien werknemers die met pensioen gaan, staan er slechts acht nieuwkomers klaar om hun job over te nemen. Laten we vooral niet blind zijn voor die demografische realiteit.”

Buitenlandse arbeidskrachten moeten eenzelfde arbeidscontract met dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden genieten als hun Belgische collega’s.

Geen wonderoplossing

Een deel van de oplossing kan van digitalisering en automatisering komen. Philippe Degraef: “De ene (deel)activiteit leent zich daar beter toe dan de andere. In een warehouse is het zeker haalbaar om menselijke arbeid door machines en softwareprogramma’s te vervangen. De zelfrijdende vrachtwagen daarentegen zal in het beste geval maar in de verre toekomst soelaas brengen. De benodigde technologie vordert goed, maar het wettelijk kader moet nog zo goed als volledig uitgewerkt worden.”

Talenten uit derde landen

Volgens Philippe Degraef ligt gerichte arbeidsmigratie van buiten de EU politiek zeer gevoelig, zeker voor lage profielen. “Dit is echter nog geen reden om arbeidsmigratie zomaar van tafel te vegen. Voor specifieke knelpuntprofielen, zoals vrachtwagenchauffeur, wordt economische migratie vanuit landen met een arbeidsoverschot een noodzaak om de structurele krapte op de arbeidsmarkt op te lossen. Om elke zweem van sociale dumping meteen de kop in te drukken, benadrukken we vanuit Febetra dat de buitenlandse arbeidskrachten uiteraard eenzelfde arbeidscontract met dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden moeten genieten als hun Belgische collega’s. Zo ontstaat een gelijk speelveld voor alle betrokken partijnen.”

Vrachtwagenschauffeurs: procentueel aandeel 45-plussers.Bron: Febetra, op basis van cijfers van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL).

Win-win-winoplossing

Philippe Degraef: “In tegenstelling tot wat men in sommige kringen beweert, is migratie niet noodzakelijk een kost. Gerichte economische migratie kan wel degelijk een win-win-winoplossing zijn. Transporteurs kunnen meer omzet draaien, terwijl de arbeidsmigranten zich nuttig maken en een deftig loon, volgens de Belgische loonvoorwaarden, verdienen. Bovendien profiteert de samenleving van de extra socialezekerheidsbijdragen. Die zouden er uiteraard niet zijn wanneer de buitenlandse werkkrachten hier via detachering of allerlei louche constructies aan de slag gaan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.