Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wallenius Wilhelmsen Logistics nodigt medewerkers en klanten uit op tweedaagse RoRo Rodeo
Als eerste logistieke bedrijf ter wereld ontwikkelde Wallenius Wilhemsen Logistics een woordloze VR-veiligheidstraining voor zijn technici.

Wallenius Wilhelmsen Logistics nodigt medewerkers en klanten uit op tweedaagse RoRo Rodeo

‘RoRo Rodeo’ is een succesvol Amerikaans concept van kennisdeling. In oktober 2022 organiseerde Wallenius Wilhelmsen Logistics het voor het eerst in Europa, in Zeebrugge. Dit jaar vond het tweedaagse event plaats in het Engelse Southampton. We vroegen Pieter Carrette, Health Manager bij Wallenius Wilhelmsen Logistics, welke opvallende logistieke innovaties zijn aandacht trokken.

In de virtuele trainingsomgeving kunnen gevaarlijke werksituaties gesimuleerd worden.

Wallenius Wilmhelmsen Logistics is de grootste RoRo-haven ter wereld. De groep verzorgt wereldwijd een logistieke lijndienst via een vloot van meer dan vijftig moderne Roll-on Roll-off-schepen. Zij vervoeren een mix van producten, van auto-, bouw-, mijnbouw- en landbouwmachines tot een grote verscheidenheid aan stukgoedproducten. “De ‘RoRo Rodeo’-events van Wallenius Wilhelmsen zijn telkens een unieke kans voor onze medewerkers, partners en klanten om via hands-on productpresentaties inzichten en ervaringen te delen over veilig, ergonomisch en efficiënt werken bij cargobehandeling en transport”, geeft Pieter aan. 

“Vorig jaar waren meer dan driehonderd operations supervisors van ons bedrijf – afkomstig uit diverse landen – aanwezig op ons event. Zij ontmoetten onder meer technisch vertegenwoordigers van grote machinebouwers, die het gebruik van voertuigen en machines toelichten.”

Een ideale gelegenheid om samen te brainstormen over ergonomisch en veilig werken.

Technische innovaties in Southampton

Dit jaar was de terminal van Southampton de place to be voor een nieuwe RoRo Rodeo. “Het werd opnieuw een erg inspirerende tweedaagse, waarbij diverse technische innovaties de revue passeerden”, bevestigt Pieter. 

“Zo werd een fotobooth gepresenteerd die voertuigen in 360 graden fotografeert vooraleer ze van een schip gereden worden. Op die manier wordt eventuele schade aan een voertuig zeer accuraat in beeld gebracht. In de toekomst kan artificiële intelligentie een belangrijke rol spelen om deze schade automatisch te identificeren.” Een andere opvallende innovatie die in Southampton in beeld kwam, is het gebruik van laserapparatuur om de hoogte van cargo te scannen. “We zagen een indrukwekkend staaltje van technologisch vernuft”, aldus Pieter. “Via het automatisch scannen van voertuig- of machineafmetingen kan vermeden worden dat te hoge cargo aan boord van een RoRo-schip komt.”

Machinebouwers en medewerkers delen hun kennis.

VR-veiligheidstraining

Ook in Zeebrugge is Wallenius Wilhelmsen Logistics pionier in toekomstgericht ondernemen. “Dit jaar ontwikkelden we als eerste logistieke bedrijf ter wereld een woordloze VR-veiligheidstraining voor onze technici”, zegt Pieter. “In ons bedrijf werken maar liefst 34 nationaliteiten samen. Dankzij VR-trainingen overwinnen we taalbarrières en realiseren we efficiëntere opleidingstrajecten.”

“Naast het gebruik van virtual reality
in onze trainingen, zetten we ook de HoLoLens in, een headset om met driedimensionale holografische beelden een operationele omgeving op te roepen. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld simuleren hoe je in een ‘vehicle processing center’ accessoires aanbrengt op een nieuw voertuig en hoe je gereedschap correct en veilig gebruikt.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.