Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wafelproducent installeert mobiele rekken van Dexion voor nieuw diepvriesmagazijn
De rekken van Dexion bewegen geruisloos in cascade, met softstarts en -stops.

Wafelproducent installeert mobiele rekken van Dexion voor nieuw diepvriesmagazijn

Na een fabrieksbrand koos het Oost-Vlaamse familiebedrijf Dely Wafels voor de mobiele rekken van Dexion om zijn nieuwe diepvriesmagazijn in te richten. Op die manier sloeg de wafelproducent meerdere vliegen in één klap: maximale opslagruimte op een minimale oppervlakte, extra energie-efficiëntie en een integrale nazorg door het Dexion-team.

Dexion (Oud-Grieks voor ‘juist’, ‘correct’) werd in 1947 opgericht door Demetrius Comino. Hij ontwikkelde de ‘Dexion Slotted-Angle’, een oplossing die de weg effende voor verstelbare opslagsystemen en Dexion’s speciaal gebouwde palletstellingen en rekkensystemen. 

Sinds begin 2018 maakt Dexion deel uit van de Gonvarri Material Handling Group, waartoe ook de toonaangevende industriële merken Constructor, Kasten, Stålteknik en Kredit behoren.

Alle bewegingen zijn te volgen op het scherm van de hoofdkast buiten het magazijn.

Maximaal rendement uit beschikbare ruimte

Dexion heeft alle producten, oplossingen en accessoires in huis om het maximale te halen uit elke hoek en beschikbare vierkante meter van een opslagruimte. Davy Van Poucke en Ellen Tournois, de derde generatie van Dely Wafels, kunnen
dit bevestigen.

Het familiebedrijf startte in de jaren 60 in het Oost-Vlaamse Adegem als groothandel van diepvriesproducten voor zowel retailers als consumenten. Na verloop van tijd werd de switch gemaakt naar het zelf bakken en verkopen van diepvrieswafels. In 2018 sloeg het noodlot echter toe in de vestiging te Moeskroen. Een zware brand vernielde het bedrijfsgebouw.

Plaats én energie besparen

Een jaar later startte de bouw van een nieuw pand in Estaimpuis, nog steeds de huidige locatie. Bij de inrichting ervan opteerden de zaakvoerders voor mobiele rekken van Dexion, een innovatieve oplossing om maximaal plaats en energie te besparen. In totaal werden elf rijen van telkens 12,5 meter hoog geïnstalleerd, goed voor 2.300 pallets.

Brede waaier van voordelen

De rekken bewegen geruisloos in cascade, met softstarts en -stops. De heftruckoperator bedient ze via knoppen op de rekken of via zijn afstandsbediening. Alle bewegingen zijn te volgen op het scherm van de hoofdkast buiten het magazijn. En dankzij ingebouwde lichtschermen en sensoren is een veilige werking van deze mobiele rekken gegarandeerd, volledig conform de machinerichtlijnen. Dat Dexion de stellingen, wagens, wielstellen, hard- en software allemaal zelf vervaardigt, is een belangrijke troef. Het resultaat? Alles is perfect op elkaar afgestemd, en als klant kan Dely Wafels voor alle technische vragen bij de experten van Dexion terecht.■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.