Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Voorzichtige tewerkstellingsvoortuizichten in de sector Transport/Logistiek voor het eerste kwartaal 2024

Voorzichtige tewerkstellingsvoortuizichten in de sector Transport/Logistiek voor het eerste kwartaal 2024

De Nettotewerkstellingsprognose bereikt +19%, terwijl 61% van de bevraagde werkgeverst moeilijk vindt om vacatures in te vullen.

Volgens de ManpowerGroup Jobbarometer die vandaag werd gepubliceerd zou de wervingsactiviteit vrij matig moeten zijn in de sector Transport / Logistiek gedurende het eerste kwartaal van 2024. Inderdaad, 42% van de werkgevers die in oktober in deze sector zijn ondervraagd, verwachten hun personeelsbestand tegen het einde van maart 2024 uit te breiden, terwijl bijna een op de vier werkgevers (23%) van plan is deze te verminderen. 35% van de ondervraagde werkgevers verwacht geen verandering. Na correctie voor seizoensvariaties bereikt de Nettotewerkstellingsprognose(1) – of het verschil tussen het percentage werkgevers die van plan zijn werknemers in dienst te nemen en het percentage van werkgevers die werknemers willen ontslaan – een voorzichtige waarde van +19%. Dit is een sterke daling van 16 punten ten opzichte van het vorige kwartaal en een status quo ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

” Werkgevers in de sector Transport en Logistiek tonen voorzichtigheid in hun wervingsvooruitzichten voor het komende kwartaal,” legt Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux, uit. “Met een Nettotewerkstellingsprognose(1) van +19% melden werkgevers wervingsintenties die aanzienlijk lager zijn dan het nationale gemiddelde (+33%). In een onzekere context, zowel op economisch als geopolitiek vlak, zullen werkgevers het jaar 2024 starten door hun transformatie voort te zetten en zich te richten op het behouden en aantrekken van nodige talenten.”

Het aantrekken van talenten blijft een belangrijke uitdaging voor werkgevers in de Transport- en Logistieksector, aangezien 61% van de werkgevers die zijn ondervraagd in de sector Transport en Logistiek moeite heeft om hun openstaande vacatures in te vullen. Hoewel tekorten in de sector aanzienlijk zijn, zijn ze echter ook lager dan het nationale gemiddelde (74%).

De resultaten van de volgende ManpowerGroup Barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten worden verspreid op 12 maart 2024 (2e kwartaal 2024).

Volledig rapport: www.manpowergroup.be

  1. De Nettotewerkstellingsprognose wordt berekend door van het percentage werkgevers dat een toename van de totale tewerkstelling verwacht, het percentage af te trekken van de werkgevers die voor het volgende kwartaal een afname van de tewerkstelling in hun onderneming verwachten. Het gaat hierbij dus om het netto saldo van de tewerkstellingsprognoses, dat zowel positief als negatief kan zijn. De opmerkingen zijn gebaseerd op de seizoengecorrigeerde gegevens, wanneer deze beschikbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.