Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vol aan de bak dankzij duurzame kunststof verpakkingen

Vol aan de bak dankzij duurzame kunststof verpakkingen

Ben je op zoek naar efficiënte stockageoplossingen voor je magazijn of productieafdeling? Wil je hierbij gebruikmaken van solide en tegelijk herbruikbare – en dus duurzame – ladingdragers en verpakkingen? Dan vind je bij Plastibac ongetwijfeld wat je zoekt. Dit West-Vlaamse familiebedrijf is gespecialiseerd in kunststof ladingdragers voor toepassingen binnen stockage, logistiek, afvalbeheer, facility en packaging. Wat maakt hun aanbod zo aantrekkelijk?

Plastibac werd in 1982 in het Vlaams-Brabantse Asse opgericht. Het bedrijf groeide snel uit tot een toonaangevende speler in kunststof ladingdragers en verpakkingen. In 2003 werd de onderneming opgenomen in de Linumgroup, waarbij de familie Vanderbeke uit Kuurne de leiding overnam. In 2015 verhuisde Plastibac naar het hoofdkantoor van Linumgroup in het West-Vlaamse Kuurne.

“Vandaag is Plastibac uitgegroeid tot een sterke Europese speler, actief in onze buurlanden, Oostenrijk en Zwitserland. Zowel Belgische als buitenlandse klanten uit diverse sectoren kloppen bij ons aan voor kwalitatieve, duurzame kunststof verpakkingen, gaande van de kleinste stellingbak voor kleine ijzerwaren tot palletboxen en grootvolumeboxen voor volumineuze opslag”, aldus Kelly Vanwynsberghe, marketing manager bij Plastibac. Plastibac blinkt niet alleen uit in een breed aanbod van verpakkingsoplossingen. Ook de korte communicatielijnen met zijn klanten en een ruime voorraad voor snelle belevering zijn belangrijke troeven. Naast het vaste assortiment zoekt het bedrijf actief mee naar oplossingen op maat.

de euronorm afmetingen laten toe de bakken te gebruiken bij alle mogelijke processen, ook geautomatiseerd.

Bakken en palletten voor een circulaire economie

Centraal in het Plastibac-aanbod staat het RRR-concept: reuse, reduce, recycle. De duurzame kunststof verpakkingen zijn perfect inzetbaar in een circulaire economie. Wanneer een product het einde van zijn levensduur bereikt, biedt Plastibac zijn klanten de kans om deze producten een tweede leven te geven. Die duurzame aanpak is perfect mogelijk dankzij een nauwe samenwerking met partners die dit milieuvriendelijke recyclageproces kunnen realiseren. Daarnaast vind je bij Plastibac een groeiend aantal producten die al uit gerecycleerde materialen zijn vervaardigd.

Een breed aanbod van kunststof stapelbakken, in diverse kleuren en formaten.

Gepersonaliseerde bedrukking

Wil je bij de aankoop van kunststof verpakkingen een bedrukking op maat van je bedrijf? Dat kan! “Door verpakkingen te personaliseren, draag je een commerciële boodschap uit naar de buitenwereld en wordt je bedrijfsnaam extra zichtbaar. Daarnaast kan je ook opteren voor seriële bedrukking, wat efficiënt werkt in magazijnen en bij logistieke processen”, bevestigt Vanwynsberghe. 

“Plastibac biedt diverse drukmogelijkheden aan die afhankelijk zijn van het type product, de beschikbare ruimte en de oplage. Standaard komen hotstamp bedrukkingen – al dan niet met cliché – het vaakst voor, maar ook zeefdruk of IML (in mould label) zijn perfect mogelijk.”

Makkelijk te stockeren en te handlen.

Eigen privatelabelbakken

QUBB is het nieuwste merk van Plastibac. De afkorting van dit private label staat voor ‘Quality Bins and Boxes’. QUBB-verpakkingen gaan van stapelbakken over palletboxen tot containers voor de voedingsindustrie. Met dit private label wil Plastibac de degelijkheid en kwaliteit van haar huiseigen producten in de schijnwerpers zetten. Maak kennis met een sterk merk dat via verschillende kanalen verdeeld wordt en uitgroeit tot een vertrouwde waarde in het ruime klantenbestand.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.