Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Veiligheid is sleutel voor expert in opslagsystemen
Nedcon is een internationaal toonaangevende groep die gespecialiseerd is in het design, de productie en de installatie van industriële opslagsystemen.

Veiligheid is sleutel voor expert in opslagsystemen

Een distributiecentrum dat producten efficiënt wil opslaan. Of een magazijninrichting die de doorlooptijden verkleint en zo de kosten beheersbaar houdt. De ingenieurs van Nedcon zetten graag hun tanden in zulke vraagstukken. Zo vinden ze oplossingen voor elk project. “Bij Nedcon houden we ervan om dingen voor elkaar te krijgen. Dat zit in ons bloed”, zegt Luc Mertens, bestuurder bij Nedcon NV. “Als we ergens goed in zijn, dan is het wel in plannen en realiseren. Ook als de opgave op voorhand moeilijk lijkt. We zoeken altijd naar een oplossing, naar nieuwe ideeën of een andere aanpak waardoor het wél kan. Afspraken zijn voor ons afspraken en omdat we het hele proces – van ontwerp tot montage – in eigen hand houden, kunnen we die afspraken ook nakomen. De grootste kracht achter de organisatie is het kennisniveau, het advies en de ondersteuning die wij de klant bieden.”

Nedcon beschikt over een moderne productiefaciliteit in Pardubice in Tsjechië. Daar worden de meeste componenten voor de stellingen projectmatig en in grote series geproduceerd.

Geavanceerde technieken 

Nedcon beschikt over een moderne productie-faciliteit in Pardubice in Tsjechië. “Daar worden de meeste componenten voor onze stellingen projectmatig en in grote series geproduceerd”, zegt Luc Mertens. “Door gebruik te maken van geavanceerde technieken is het bedrijf in staat om zowel seriematig als klantgericht te produceren. Dat resulteert in een hoge kwaliteit, een vlottere montage en een strakke levertijd. Naast de genoemde productiefaciliteiten heeft Nedcon vestigingen en vertegenwoordigingen in diverse Europese landen.”

Veiligheid

Een van de stokpaardjes van Nedcon is veiligheid. Want een magazijn moet in de eerste plaats een veilige werkomgeving zijn. Luc Mertens: “In het ontwerp zullen efficiëntie of gewenste bezuinigingen nooit ten koste van de veiligheid gaan. We kijken naar de beoogde belastbaarheid, het soort producten en het gebruik, waarna we het ontwerp van de stellingen daarop afstemmen.” De ingenieurs rekenen dat ontwerp goed door, met gevalideerde data van het Test Department van Nedcon en volgens de geldende normeringen. 

Om de veiligheid volledig te kunnen garanderen, monteert Nedcon zijn systemen ook zelf.

Eigen montage

Om die veiligheid volledig te kunnen garanderen, monteert Nedcon ook zelf. “We hanteren een vaste gestructureerde montagemethodiek”, duidt Luc Mertens. “Omdat we zuinig zijn op onze eigen mensen en ook voor klanten een veilig systeem willen neerzetten, volgt het team strenge procedures onder supervisie van onze project-managers. Als we klaar zijn, leiden we de klant rond voor de oplevering. En we gaan niet weg voor hij tevreden is.”

De klant kan ook rekenen op een goede service na verkoop. Nedcon garandeert een correcte nalevering van de componenten en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid aan om een jaarlijkse inspectie uit te voeren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.