Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vandewiele automatiseert met magazijnrobots van Exotec

Vandewiele automatiseert met magazijnrobots van Exotec

Vandewiele, marktleider in textielmachines, kondigt aan dat het de samenwerking aangaat met Exotec, de wereldwijde specialist in magazijnrobots. Vandewiele wil zo zijn magazijn in Marke verder automatiseren met het Skypod Systeem, om de workflow en opslagruimte te optimaliseren. 

Al tientallen jaren vertrouwde Vandewiele op een miniload systeem voor de opslag van kleine onderdelen. Door de toenemende diversiteit aan producten en groeiende productie-eisen voldeed het huidige systeem niet meer aan de vereiste prestaties. Het werd dus tijd voor een upgrade, en het Skypod Systeem bleek een geschikte oplossing voor Vandewiele. Exotec’s systeem biedt een efficiënte oplossing door de beschikbare ruimte beter te benutten en bakken te stapelen in rekken tot twaalf meter hoog.  

Het Skypod Systeem stelt de Skypods – de magazijnrobots – in staat om zich in het magazijn te verplaatsen en tussen de magazijnrekken te klimmen. Het systeem is volledig schaalbaar, waardoor de opslagruimte in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Ook kunnen er eenvoudig extra robots, pickstations en bakken worden toegevoegd.   

De implementatie van het Skypod Systeem is nauwkeurig afgestemd op de behoeften van Vandewiele’s magazijn. Het omvat twee manuele pickstations, een bin interface en maar liefst zestien Skypods. De Skypods stellen Vandewiele in staat om de nodige onderdelen voor hun interne productie en kitting aanzienlijk sneller en efficiënter te picken dan voordien.  

“We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Exotec”, licht Thomas Van Esbroeck, Assembly Department manager bij Vandewiele toe. “Het Skypod Systeem optimaliseert onze opslagruimte, waardoor ons magazijn met ons meegroeit. Het zal de productie stroomlijnen om nog beter te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten.” 

Wim Vermeir, Senior Sales Executive bij Exotec: “Wij zijn verheugd over de samenwerking met Vandewiele, die opnieuw de veelzijdigheid van het Skypod Systeem belicht. Naast het gebruik ervan voor efficiënte distributie van producten, biedt het ook een waardevolle oplossing om interne productieprocessen te optimaliseren, zoals bij Vandewiele.” 

Over Exotec

Exotec is een roboticabedrijf dat wereldwijd opereert om schaalbare warehouse robotoplossingen te bouwen voor ’s werelds grootste merken. Het bedrijf combineert het beste van hardware en software om flexibele magazijnsystemen te bieden die de operationele efficiëntie verhogen, veerkracht toevoegen en de werkomstandigheden voor magazijnmedewerkers verbeteren. Meer dan 30 toonaangevende merken, waaronder Carrefour, Decathlon, Gap en Uniqlo, vertrouwen op Exotec voor goods-to-person magazijnautomatisering. Zo kunnen ze hun efficiëntie en rendabiliteit verbeteren wanneer bedrijfsmodellen en klantenverwachtingen evolueren. Lees meer op exotec.com

Je kan Exotec ook volgen op Youtube en LinkedIn

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch