Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Van verkeersbarrières tot waarschuwingsbalken: focus op maximale veiligheid
De aanrijdbeveiligingsoplossingen zijn aanpasbaar waardoor verschillende hoekconfiguraties op maat mogelijk zijn.

Van verkeersbarrières tot waarschuwingsbalken: focus op maximale veiligheid

Met een ruim aanbod van machinehekwerk, logistieke afschermingen en aanrijdbeveiliging realiseert Profensa zijn missie: voorkomen dat mensen een gevaarlijke zone, machine of productieomgeving betreden. “Wie zijn magazijn veilig inricht, investeert in een maximale efficiëntie en veiligheid van logistieke operaties. Bij Profensa begeleiden we onze klanten zo goed mogelijk bij het optimaliseren van hun magazijnindeling en het kiezen van de juiste beveiligingsoplossingen op basis van impactwaarden”, aldus medezaakvoerder Yves Malfroot.

“Aanrijdbeveiliging in de werkomgeving is van cruciaal belang om de veiligheid van zowel werknemers als materieel te waarborgen”, zegt Yves. “Je voorkomt immers potentieel ernstige ongevallen, beschermt waardevolle apparatuur en minimaliseert kostbare schade aan infrastructuur. Investeren in kwaliteitsvolle aanrijdbeveiliging helpt je als ondernemer om een veiligere en productievere werkomgeving te creëren, waar risico’s tot een minimum beperkt worden.”

Impactwaarde berekenen

“Elke barrière in een magazijn heeft zijn eigen impactgrenzen”, aldus Yves. “Door het voertuiggewicht met lading en de rijsnelheid te analyseren, kunnen we nauwkeurig de impactwaarde berekenen en vanuit Profensa de meest geschikte beveiligingsmaatregelen aanbevelen. Een van de grote voordelen van onze flexibele aanrijdbeveiliging is trouwens dat deze de impact opvangt zonder schade te veroorzaken aan de beveiliging of het voertuig zelf. En nog belangrijker is dat de impact voor de bestuurder lager is. Ook het risico op losgerukte delen uit de betonvloer wordt tot een minimum beperkt.”

Configureerbaar 

Wat maakt de aanrijdbeveiliging van Profensa zo uniek op de markt? Yves legt uit: “Onze oplossingen hebben een compacte vorm en hoge impactbestendigheid. Ze zijn bovendien eenvoudig te monteren met basisgereedschap. Zo krijg je maximale bescherming met een minimale inspanning. Bovendien zijn onze producten makkelijk reinigbaar en bestand tegen zowel chemicaliën als krassen. Dit maakt hen ook geschikt voor toepassingen in de voedingsindustrie met haar veel koude ruimtes.”

“Omdat onze aanrijdbeveiligingsoplossingen aanpasbaar zijn, kunnen onze klanten kiezen uit verschillende hoekconfiguraties en de aanrijdbeveiliging op maat laten maken en leveren. Het resultaat? Een breed scala aan mogelijke opstellingen en maatwerkoplossingen”, besluit Yves.

Naadloze service

“Bij Profensa streven we niet alleen naar hoogwaardige oplossingen, maar ook naar een naadloze en efficiënte service”, bevestigt Yves. “Ondanks de diversiteit aan mogelijke oplossingen, leveren we producten volgens aanvaardbare termijnen. Bovendien kunnen we ook de installatie verzorgen. Of het nu gaat om de uitvoering van de installatie, het begeleiden van plaatsers bij montage of het bieden van ondersteuning aan partners, integratoren of klanten: we zorgen altijd voor directe feedback om de beste service te garanderen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.