Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Unieke logistieke campus in North Sea Port Ghent
De logistieke campus omvat 150.000 m² magazijnen, gebouwd op 250.000 m² grond.

Unieke logistieke campus in North Sea Port Ghent

Heylen Group is een Belgische industriële holding die investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers. De groep hanteert een ‘buy-build-and-hold’-strategie: wat ze koopt, bouwt ze uit en behoudt ze. In die strategie staan innovatie, internationalisering en operationele optimalisatie centraal. Met de blik strak op de komende generaties gericht …

Dankzij een heldere visie en de juiste mensen is Heylen Group sinds 2000 uitgegroeid tot een holding met meer dan dertig bedrijven en ongeveer 2.800 gemotiveerde medewerkers. Vandaag is ze actief in verschillende Europese landen en in heel diverse sectoren, waaronder consumententoepassingen, personeelsvoorziening, voeding, muntproductie, fintech, bedrijfsvoorzieningen, evenementen en logistiek vastgoed. Die laatste tak is in de capabele handen van Heylen Warehouses.

Langetermijnverhalen

Danaë Stove, Business Development Manager in België bij Heylen Warehouses – onderdeel van de Heylen Group: “Kenmerkend voor Heylen Warehouses is de manier van denken die de grenzen tussen generaties overstijgt. Dankzij de combinatie van gedreven ondernemerschap, een langetermijnvisie en aanwezigheid in verschillende landen en sectoren is het bedrijfsmodel van Heylen Warehouses flexibel, veerkrachtig en toekomstbestendig. We zijn een creatieve partner voor de ontwikkeling en verhuur van hoog- waardig logistiek en semi-industrieel vastgoed. We bieden flexibele en duurzame oplossingen voor logistieke huisvestingsvraagstukken via ‘built-to-suit’-ontwikkelingen en de verhuur van bestaande panden. Daarbij gaan we zonder uitzondering steeds voor langetermijnverhalen en kiezen we resoluut voor waardevolle en duurzame klantenrelaties. Het DNA van Heylen Warehouses dicteert op elk moment van het traject een persoonlijke aanpak en een begeleiding van a tot z. Zonder daarbij voorbij te gaan aan de wensen en dromen van onze klanten.”

Heylen Warehouses is een creatieve partner voor de ontwikkeling en verhuur van hoogwaardig logistiek en semi-industrieel vastgoed.

Sustainability

“Als creatieve partner inzake logistiek en opslag vroegen we aan onze klanten hoe we meerwaarde konden creëren. En daar kwam een heel duidelijk antwoord op: duurzaamheid. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we onze klanten meer waarde kunnen bieden door te investeren in groene en duurzame oplossingen. Op het gebied van vastgoed betekent dit onder andere dat we zonnepanelen installeren en onze huurders of gebruikers van groene stroom voorzien. Zo verkleinen we de koolstofvoetafdruk van onze klanten. Door te investeren in groene energie garanderen we dat onze bedrijven toekomstbestendig zijn”, gaat Danaë Stove verder.    

Kracht van de juiste locatie

Heylen Warehouses werkte recent de bouw van een state of the art logistieke campus in het hart van het North Sea Port-gebied (Haven van Gent) af. De grootschalige logistieke campus bestaat uit moderne distributie- en opslagmagazijnen met een totale oppervlakte van 150.000 m² magazijnen, gebouwd op 250.000 m² grond. De campus is onderverdeeld in units van ongeveer 10.000 m². Dit om de wensen van verschillende klanten op een flexibele manier in te kunnen vullen. Er kan dus in alle richtingen – horizontaal, verticaal en diagonaal – gecombineerd worden, waardoor de accommodatie kan groeien of krimpen naargelang de klantvraag.

“Ondertussen zijn de eerste klanten al neergestreken én actief. Connect+ Group, een omnichannelplatform voor de vakman, neemt bijna 40.000 m² in gebruik. Ook Eltra, specialist in elektrische doe-het-zelfproducten die levert aan meer dan duizend winkels in België, Nederland en Europa, huurt een ruimte van zowat 20.000 m². Maar de grootste afnemer is op dit moment zonder twijfel AGP eGlass. De wereldspeler op het vlak van hoogtechnologisch glas voor de autoindustrie huurt er ongeveer 60.000 m² magazijn- ruimte, bijna de helft van de totale ruimte. Al onze units zijn ondertussen verhuurd voor lange of kortere termijn. Dit toont nog maar eens de kracht van de locatie – North Sea Port – én het potentieel van onze top-of-the-line aanbiedingen van ruimte en modaliteiten op een extreem flexibele manier”, besluit Danaë Stove.    

De campus is onderverdeeld in units van ongeveer 10.000 m².

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw – Interieurinrichting

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw is dé ideale partner voor Kempische aannemers. Voor de inrichting van bedrijfsgebouwen zijn ze het aanspreekpunt voor binnendeuren, wandpartijen en maatwerk. Hiertoe behoren keukens, bureaukasten, balies …  Kortom: alle gewenste interieurelementen. Jef Dens, COO bij SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw: “Voor Ghent Logistic Campus produceerden, leverden en plaatsten wij alle binnendeuren, de keuken, de balie en heel wat kleiner maatwerk in hout. We kennen Heylen Group al lang en zij ons. We weten dat we bij dergelijke totaalprojecten doorgaans als laatste op de werf stappen en dus tegen een strakke deadline moeten werken. Maar door de vlotte samenwerking kunnen we er telkens op toezien dat elk project zonder zorgen verloopt.” Buiten het brede aanbod kunnen klanten van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw ook op een uitstekende service rekenen. Jef Dens: “We werken niet met een salesteam, maar met projectverantwoordelijken. Die fungeren als aanspreekpunt, van eerste contact tot finale oplevering. Hierdoor kennen ze hun projecten dus van binnen en van buiten. Dat weten klanten als Heylen Group heel sterk te waarderen.”

Hevam Groep – Vloerwerken

Sammy Pinti, medeoprichter en bestuurder van de Hevam Groep: “We zijn met Hevam Groep sinds jaar en dag een vaste partner van Heylen Warehouses. Voor het project Ghent Logistic Campus hebben wij de kantoorvloeren van isolatie voorzien, waarbij we streefden naar de beste normen en isolatiewaarden. Voorts hebben we de cementdekvloer gegoten, waarna we bovendien de volledige vloerafwerking verzorgden. Heylen Warehouses ontwikkelt zijn realisaties steeds volgens het ‘second life’-principe. Gebouwen moeten niet alleen aan de behoeften van vandaag voldoen, maar ook aan die van de toekomst. Uitgangspunt hierbij is om zowel qua kwaliteit, functionaliteit als flexibiliteit gebouwen te ontwerpen die ‘futureproof’ zijn. Dat onderschrijven wij dus volledig. En we gaan zelfs nog een stapje verder. De materialen die we gebruiken, zowel voor afwerking als plaatsing, moeten voldoen aan de ‘Cradle to Cradle’-certificering. De producenten van die materialen worden dus op voorhand gescreend en gekozen. We trekken dat ook door bij onze afdeling Hevam Cleaning. Al onze machines zijn elektrisch aangedreven en worden opgeladen met groene energie. Bovendien zijn de innovatieve producten die we gebruiken plant-based én dragen ze een EU-ecolabel. Het vergt vaak een andere aanpak dan een traditioneel schoonmaakmiddel, maar je werknemers zonder schadelijke stoffen laten werken én op hetzelfde moment de natuur ontlasten, is ronduit geweldig!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.