Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
TVH investeert andermaal in Waregem met nieuw distributiecentrum 
.l.n.r.: Tom Verbeke (TVH), Bart Reyntjes (TVH), Luc Rasschaert (TVH), Mark Oosterlinck (CFO TVH), Dominiek Valcke (CEO TVH), Peter Temmerman (Gedelegeerd bestuurder, Alheembouw), Egon Braem (Directeur Industrie, Alheembouw), Marc Jonckheere (TVH), Dries Goessaert en Xavier Beyens (Architecten- en Ingenieursbureau D’Hondt Beyens Goesaert)

TVH investeert andermaal in Waregem met nieuw distributiecentrum 

TVH, de specialist in onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines, blijft groeien en investeert in een nieuw distributiecentrum voor zijn logistieke afdeling. De West-Vlaamse multinational zal uitbreiden met 50 000 m², waardoor het distributiecentrum met zijn 30 meter hoogte het grootste van TVH wordt. Doel is om het vanaf 2026 in gebruik te nemen. Deze uitbreiding bevestigt andermaal de verankering in Waregem. 

De strategische expansie komt er in de eerste plaats om het groeiende volume aan bestellingen en leveringen op te vangen. Zo verdriedubbelde het aantal dagelijks verzonden pakketten van 8 000 in 2016 naar 27 000 in 2023. 

CEO Dominiek Valcke benadrukt het belang van deze stap: “We willen met deze logistieke capaciteitsverhoging enerzijds een antwoord bieden op de huidige noden en anderzijds ons verder voorbereiden op de groeiende vraag. We slagen er momenteel heel goed in om vanuit Vlaanderen onderdelen te verzenden naar 180 landen. Lokaal uitbreiden om die processen verder op te schalen was dan ook een logische zet.”

TVH streeft ernaar om het nieuwe pand vanaf 2026 in gebruik te nemen. Het kan later ook verder uitgebouwd worden met extra automatisering. Een brug over de weg zal de twee grootste logistieke distributiecentra van TVH in Waregem met elkaar verbinden.

Belang van duurzaamheid

Net zoals het hoofdgebouw ‘The Hub’, zal Plant T gebouwd worden met duurzame technieken. Ook met dit project wil TVH inzake duurzaamheidsstandaarden behoren tot de beste van de Europese klas. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.