Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Transportlogistiek is een grote hit bij de industrie

Transportlogistiek is een grote hit bij de industrie

  • Meer dan 75.000 bezoekers uit meer dan 120 landen
  • 2.320 exposanten uit 67 landen
  • transportlogistiek toont thematisch leiderschap

Vier beursdagen, volle hallen, exposanten en bezoekers uit de hele wereld en een dynamische industrie die nog steeds in de lift zit – van 9 tot 12 mei 2023 waren transportlogistiek en het geïntegreerde luchtvracht Europa opnieuw het middelpunt van de logistieke industrie. In totaal kwamen 2.320 exposanten uit 67 landen (2019: 2.374 exposanten uit 63 landen) en meer dan 75.000 bezoekers uit meer dan 120 landen (2019: 63.893 bezoekers uit 125 landen) naar de internationale industriebeurs voor logistiek, mobiliteit, IT en supply chain management in het beurscentrum in München. Het aandeel internationale bezoekers steeg tot meer dan 50 procent en was daarmee hoger dan ooit.

Voor Messe München co-CEO’s, Stefan Rummel en Dr. Reinhard Pfeiffer, illustreerde transportlogistiek heel duidelijk dat “de industrie grote inspiratie biedt in deze uitdagende tijden. Mensen willen de dingen in beweging krijgen, vooruitgaan, samen de huidige problemen aanpakken. Wat we hier de afgelopen vier dagen aan ideeën en technologieën hebben gezien en ervaren, is echt uniek. Kortom: zonder logistiek gebeurt er niets.” Ook bondsminister van Verkeer en Digitale Infrastructuur Dr. Volker Wissing was onder de indruk van de opening van transportlogistiek: “Wat je hier ziet, laat eens te meer zien dat de transport- en logistiekbranche helemaal bovenaan staat als het gaat om innovaties, vooruitgang en moderne technologieën. En wat op deze beurs vooral duidelijk wordt, is dat klimaatdoelstellingen geen mooie woorden zijn, maar dat de branche ze heel serieus neemt. Dat zie je overal waar je kijkt, bij elke stand.”

Duurzaamheid als een van de topthema’s

Kühne+Nagel Managing Director Tobias Jerschke kan het alleen maar eens zijn met de beoordeling van de minister: “transportlogistiek is nog steeds de belangrijkste toonaangevende beurs ter wereld, ook voor ons natuurlijk. Dit jaar vond ik het erg goed dat het thema duurzaamheid als een rode draad door de hele beurs liep. Dit is een sterk signaal voor de hele sector en zal ons helpen om nog meer aandacht te besteden aan dit belangrijke onderwerp.” Alessandro Cacciola, CEO van de Andreas Schmid Group, voegt daaraan toe: “Messe München slaagt er keer op keer in om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de industrie perfect in kaart te brengen. Dit jaar zag ik vooral duurzaamheid als een sterk en positief thema, en transportlogistiek is dan ook een plaats waar de toekomst van de logistiek actief mee vorm krijgt.”

Hoogste aantal internationale exposanten ooit

Met een totale expositieruimte van 127.000 vierkante meter (2019: 125.000 vierkante meter) waren de tien hallen en het railsysteem op het buitenterrein volledig volgeboekt. Van de 2.320 exposanten kwamen er 1.390 uit het buitenland – een recordaandeel van 60 procent. De top tien van exposanten na Duitsland bestond uit Nederland, Italië, België, Frankrijk, Oostenrijk, China, Turkije, Spanje, Polen en Groot-Brittannië.

Transportlogistiek maakt een “opmerkelijke comeback”

De cijfers spreken voor zich – na vier jaar keek de industrie reikhalzend uit naar transport logistic, zoals ook Achim Martinka, Vice President bij Lufthansa Cargo, bevestigt: “We wachten al zo lang op dit evenement en het was gewoon zo leuk voor ons om dit jaar deel te nemen aan transport logistic in München. We hebben genoten van drukke maar inspirerende dagen in de Beierse hoofdstad, met zoveel contacten en prachtige indrukken.” En Burkhard Eling, CEO bij DACHSER, vat het samen: “transport logistic heeft een opmerkelijke comeback gemaakt als ontmoetingsplaats en communicatieplatform en bevestigt zijn status als ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor logistiek. De beurs gaat ook met de tijd mee, met belangrijke aandachtspunten voor digitalisering, klimaatbescherming, wereldwijde toeleveringsketens en mensen in de logistiek. Kortom-transportlogistiek is een beurs die bedrijven als DACHSER gewoonweg niet mogen missen.”

De volgende transportlogistiek vindt plaats van 2 tot en met 5 juni 2025 en voor het eerst van maandag tot en met donderdag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.