Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Totaaloplossingen voor magazijnen, van standaard tot 100% geautomatiseerd
Ontdek hoogwaardige stelling- en rekkensystemen met een lange levensduur.

Totaaloplossingen voor magazijnen, van standaard tot 100% geautomatiseerd

In de sector van intralogistieke aanbieders klinkt de naam van de SSI SCHÄFER Group als een klok. Niet verwonderlijk als je beseft dat vandaag ongeveer zeventig dochterondernemingen en zeven productievestigingen klanten uit diverse sectoren wereldwijd bedienen. In ons land is SSI SCHÄFER vanuit Leuven actief. Niet zo ver verwijderd van het Limburgse Alken, waar het team Bouwbedrijf Dethier vakkundig hielp bij de inrichting van een gloednieuw magazijn.

Sinds zijn oprichting in 1937 heeft SSI SCHÄFER zich ontwikkeld tot een van de grootste intralogistieke aanbieders ter wereld. De voorbije decennia groeide de bedrijvengroep uit tot een toonaangevende ontwerper en integrator van geavanceerde logistieke oplossingen, magazijnopslagsystemen, softwaretools en customerservice. Manuele, semi-automatische en automatische systemen voor opslag, rekkenbouw, orderpicking en transport zorgen voor een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment. Aangevuld met een waaier van softwareoplossingen – van WMS tot robotgestuurd orderpicken – en ook tal van ondersteunende diensten, levert dit een onestopshop voor intralogistiek op, of het nu een klein of groot magazijn betreft.

Pragmatische klanten-oplossingen

De vele klanten van SSI SCHÄFER appreciëren de sterke bedrijfswaarden die het bedrijf centraal plaatst. Een belangrijke troef is een aanbod van maatwerkoplossingen. Dit is mogelijk omdat de producten in ‘eigen huis’ ontworpen én geproduceerd worden. Daarnaast is er binnen het bedrijf ook een ambitieuze systeemmentaliteit. 

Alle componenten zijn dankzij hun modulaire en geïntegreerde opbouw goed op elkaar afgestemd. Mede dankzij deze ontwikkeling van oplossingsgerichte technologie en een pragmatische attitude in klantenprojecten, bouwt het bedrijf volop aan duurzame klantenrelaties. Een van de klanten die deze mix van sterke waarden hoog inschat, is Bouwbedrijf Dethier uit het Limburgse Alken.

Een belangrijke troef van SSI SCHÄFER is het aanbod van maatwerkoplossingen, dankzij ontwerp en productie in eigen huis.

Aan de slag voor Bouwbedrijf Dethier

Met een team van 130 vaste medewerkers realiseert Bouwbedrijf Dethier, een Limburgs familiebedrijf dat al sinds 1947 een totaalpartner is voor bouwprojecten, de bouwdromen van menig particulier en ondernemer. In augustus 2022 verhuisde de hele ploeg naar een splinternieuw kantoorgebouw, gebouwd op de plaats waar vroeger het ouderlijk huis stond. Wat verderop werd een nieuw state-of-the-artmagazijn uit de grond gestampt. Voor de inrichting van dit magazijn kwamen de experts van SSI SCHÄFER in actie.

Vakkundige magazijn-inrichting

“SSI SCHÄFER was voor ons de ideale partner voor de inrichting van ons nieuwe magazijn”, bevestigt Wim Vandeweyer, logistiek verantwoordelijke bij Bouwbedrijf Dethier. “Van bij de start betrokken we hun team bij ons project. Zo realiseerden we een perfecte afstemming van het gloednieuwe pand en de in te richten opslagruimte. Ze leverden ons hoogwaardige stelling- en rekkensystemen tot zes meter hoog, goed voor maar liefst 880 palletplaatsen.” Wim en zijn collega’s bij Bouwbedrijf Dethier zijn vol lof over de hands-on mentaliteit van de experten van SSI SCHÄFER. “Ze gingen graag de uitdaging aan om – gespreid over vier niveaus in onze opslagruimte – KRS-draagarmstellingen te voorzien voor zwaardere materialen. Elk niveau moest tot drie ton lasten kunnen dragen. 

En uiteraard stond bij de inrichting van het nieuwe magazijn ook veiligheid voor medewerkers en bezoekers hoog op onze agenda. In onderling overleg voorzagen we stijlbeschermers, beschermnetten én voldoende ruimte tussen de stellingen als extra veiligheidsvoorzieningen.”

Brede waaier van producten

“Bij SSI SCHÄFER vonden we alles wat we nodig hadden voor een overzichtelijke werkplaats”, zegt Wim. 

“Zo hebben we voor kleine spullen de R3000-legbordstelling, die een groot draagvermogen heeft, flexibel in opbouw is en ons de mogelijkheid biedt om lades te integreren. We hebben hier ook een sectie voorzien met opvangbakken voor gevaarlijke en brandbare stoffen.”

“Voor de stockage van alle palletten investeerden we in PR600-palletstellingen. Samen met de experten van SSI SCHÄFER bekeken we de optimale invulling om zoveel mogelijk palletplaatsen te voorzien. En zoals al aangegeven, hebben we zowel binnen (KRM) als buiten (KRS) draagarmstellingen om lange goederen efficiënt te stockeren. Denk aan houten balken, gieken van kranen en vlaggenmasten.”

Korte communicatielijnen

De samenwerking tussen Bouwbedrijf Dethier en SSI SCHÄFER verliep uitstekend. “Al van bij het eerste contact was er een goede klik tussen ons”, blikt Wim terug. “De communicatie en adviesverlening verliepen uiterst professioneel via een ‘single point of contact’.”

“Aan alles merk je dat SSI SCHÄFER een ervaren marktspeler is waar interne afdelingen zeer goed op elkaar afgestemd zijn. Voor de inrichting van ons nieuwe magazijn apprecieerden we het enorm dat de leverancier kosten nog moeite spaarde om ter plaatse te komen en dat hij actief meedacht om ons gebouw en de binneninrichting optimaal op elkaar af te stemmen. Die betrokken aanpak heeft een vakkundig resultaat opgeleverd!”

“Last but not least is ook de nazorg bij SSI SCHÄFER top”, aldus Wim. “Als je weet dat dagelijks een team technici de baan opgaat voor onderhoud en herstelling, dan zorgt dit ook binnen ons bouwbedrijf voor extra gemoedsrust en comfort.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.