Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Totaaloplossingen met sandwichpanelen
Brandwerende tussenwand voor CEBEO.

Totaaloplossingen met sandwichpanelen

In ons land liggen de bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van sandwichpanelen niet dik gezaaid. In dat kleine peloton rijdt Dutry Konstrukt vooraan. Begin vorig jaar nam Lucas Dutry het roer over van zijn vader, die het familiebedrijf meer dan twintig jaar leidde en duidelijk op de kaart zette.

“Onze isotherme panelen worden gebruikt als scheidingswand en plafond in tal van toepassingen. Wij staan in voor de montage van industriële koel- en vriesruimtes, brandwerende en akoestische scheidingswanden, en dak- en gevelbekleding. Die activiteiten zijn goed voor 80% van onze omzet”, zegt Lucas Dutry. “De overige 20% halen we uit industriële aanpassingswerken. Dit gaat van zagen, boren, gieten en polieren van beton, tot de sloop, afbraak en aanpassing van industriële gebouwen.”

“We monteren ook onze eigen staalconstructies, inclusief het toeleggen van het dak met geïsoleerde dakpanelen. Verder kunnen bedrijven een beroep op ons doen voor asbestverwijdering, montage van sectionaal- en snelrolpoorten en stoot- en aanrijdingbeveiliging.”

Compartimentering bij Clarys.

Dienst na verkoop

Omdat het plaatsen van isotherme panelen een nichemarkt is en er niet echt een opleiding voor bestaat, leert Dutry zijn werknemers zelf de knepen van het vak. Vandaag staan er een vijftiental medewerkers op de payroll. “Momenteel zijn we vooral actief in de voedingsindustrie op de Belgische markt. Als klein bedrijf zijn we zeer flexibel en alles wordt door onze mensen opgevolgd. Pas als de puntjes op de i staan wordt een project opgeleverd. Door de combinatie van onze eigen expertise in zowel isotherme constructies als in industriële aanpassingswerken kunnen wij steeds een totaaloplossing aan onze klant aanbieden. Onze panelen, op maat gemaakt of op stocklengte, kopen we bij Isocab en Joris Ide, toch wel referentienamen in onze sector”, vertelt Lucas. Veel aandacht gaat ook naar de dienst na verkoop. “Als het nodig is, staan we er dezelfde dag om een herstelling te doen, ook in het weekend en ’s nachts. Er is steeds een ploeg van wacht, en vaak ga ik als zaakvoerder met hen mee.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.