Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Toonaangevende draadloze laadoplossingen voor AGV’s en AMR’s 
Mobiele unit 80A voor montage op AGV.

Toonaangevende draadloze laadoplossingen voor AGV’s en AMR’s 

Uptime garantie en automatisch laden

In de snel evoluerende wereld van warehousing en logistiek, waar efficiëntie en automatisering sleutelwoorden zijn, speelt Multipowr een cruciale rol bij het transformeren van industriële processen. Dit toonaangevend bedrijf op het gebied van draadloze laadoplossingen voor batterijen biedt innovatieve producten zoals de buzzard40 en buzzard80. Beide kunnen een laadstroom tot wel 160 ampère leveren.

Deze oplossingen zijn speciaal ontworpen voor elektrische industriële voertuigen, waaronder Automated Guided Vehicles (AGV’s) en Autonomous Mobile Robots (AMR’s). Ze bieden een scala aan voordelen die de logistieke sector naar een hoger niveau tillen. Een van de meest opvallende kenmerken van de buzzard40 en buzzard80 draadloze laadoplossingen is hun vermogen om tot 30% meer uptime te garanderen voor AGV’s en AMR’s. Hiervoor zorgt een naadloos draadloos laadproces dat automatisch wordt geactiveerd zodra het voertuig in de buurt van het laadstation komt. Deze efficiënte laadmethode minimaliseert stilstandtijden en maximaliseert de productiviteit in drukke magazijnen en productiefaciliteiten.

Stationaire unit, wallbox, 40A.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Omdat bedrijven verschillende behoeften hebben, zijn de buzzard40 en buzzard80 draadloze laadoplossingen volledig schaalbaar. Het draadloze systeem kan makkelijk worden aangepast aan de groeiende eisen van een bedrijf. Er kunnen heel eenvoudig extra voertuigen aan toegevoegd worden zonder dat hiervoor ingrijpende infrastructuurwijzigingen nodig zijn. Dit biedt bedrijven de flexibiliteit om hun vloot aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Lagere onderhoudskosten en realtime monitoring

Een belangrijk voordeel van Multipowr’s draadloze laadoplossingen is de aanzienlijk lagere onderhoudsbehoefte in vergelijking met traditionele systemen met contacten. Met minder bewegende delen vereisen met Multipowr-oplossingen uitgeruste AGV’s en AMR’s aanzienlijk minder periodiek onderhoud. Met lagere operationele kosten en minder stilstandtijd als resultaat. De integratie van Multipowr’s draadloze laadsysteem met geavanceerde software maakt realtime monitoring en rapportage mogelijk. Zo krijgen gebruikers inzicht in de prestaties en efficiëntie van de bedrijfsvloot, en kunnen ze proactief onderhoud plannen en de algehele productiviteit optimaliseren.

Mobiele unit 40A voor montage op AGV.

Voordelen van draadloos laden in interne logistiek

Naast de bovenvermelde voordelen biedt het draadloos laden van AGV’s en AMR’s aanzienlijke voordelen binnen de context van interne logistiek:

  • Continuïteit van operaties: In een omgeving waar continuïteit van operaties van essentieel belang is, kunnen AGV’s en AMR’s dag in dag uit opereren, zonder handmatige tussenkomst. Dit resulteert in een continue materiaalverwerking en verbeterde operationele efficiëntie;
  • Geoptimaliseerd gebruik van resources: Draadloos opladen kan worden geïntegreerd in het transport- en logistieke systeem, waardoor AGV’s en AMR’s automatisch naar laadstations navigeren wanneer hun batterijen een instelbaar niveau bereiken. Dit minimaliseert ongeplande stilstandtijd en zorgt voor een efficiënter gebruik van de voertuigen;
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: Het implementeren van draadloos opladen maakt het gemakkelijker om nieuwe laadstations toe te voegen of de locatie van bestaande laadstations aan te passen aan veranderende behoeften binnen het magazijn of de productievloer. Dit zorgt voor een grotere flexibiliteit en schaalbaarheid van de logistieke operaties;
  • Verminderde arbeidskosten: Aangezien draadloos opladen automatisch en zonder menselijke tussenkomst kan plaatsvinden, worden arbeidskosten verminderd. Er is immers geen personeel nodig voor het handmatig wisselen of laden van batterijen;
  • Verbeterde planning en efficiëntie: Door het beheer van de batterijstatus en laadcyclus te automatiseren, kan draadloos opladen helpen bij het optimaliseren van de planning van AGV’s en AMR’s. Dit resulteert in een efficiëntere materiaalverwerking.

Draadloos laden draagt in de interne logistiek aanzienlijk bij aan de naadloze werking, vermindering van stilstandtijd en verbetering van de efficiëntie van AGV’s en AMR’s. Bedrijven kunnen profiteren van een hogere productiviteit, lagere operationele kosten en een betere beheersing van hun logistieke operaties. Dit geeft hen absoluut een concurrentievoordeel in de wereld van warehousing en logistiek die steeds veeleisender wordt. Met Multipowr ervaar je de kracht van draadloos laden voor AGV’s en AMR’s, waardoor je bedrijf naar een hoger niveau getild wordt wat efficiëntie en productiviteit betreft.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch