Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Toonaangevende architect in transport en logistiek
Lokaal vervoer via wendbare en milieuvriendelijke cargobikes.

Toonaangevende architect in transport en logistiek

In de wereld van internationaal transport en logistiek klinkt de naam van Ziegler als een klok. Geen wonder als je bedenkt dat deze toonaangevende logistieke dienstverlener al sinds 1908 actief is en vandaag in meer dan 200 landen ondernemers ondersteunt. Van wegtransport tot lucht- en zeevracht, en van douaneafhandeling tot warehousing: de Ziegler-groep is letterlijk en figuurlijk van alle markten thuis. Met Ziegler Expo Logistics speelt deze wereldspeler ook al vele decennia mee in de evenementensector.

Ziegler heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in Brussel in het begin van de vorige eeuw. “Sinds die start heeft het bedrijf zich continu ontwikkeld en uitgebreid, waarbij we een reputatie hebben opgebouwd als betrouwbare en toegewijde logistieke partner”, zegt Xavier Vanwynsberghe, key account & sales director Belux bij Ziegler Groep. “Onze medewerkers hebben een schat aan expertise verworven om Belgische en buitenlandse bedrijven zo goed mogelijk te begeleiden op het gebied van transport, logistiek en warehousing.”

Moderne magazijnen en opslagfaciliteiten in binnen- en buitenland.

Uitgebreid scala aan diensten

De groep biedt een uitgebreid scala aan logistieke diensten en oplossingen. Vanwynsberghe geeft tekst en uitleg: “Uiteraard is er transport en vrachtbeheer, met een focus op efficiëntie en betrouwbaarheid in weg-, lucht-, zee- en spoorvervoer. Duurzame multimobiliteit – met elektrisch aangedreven transportmodi waar mogelijk – loopt als een rode draad doorheen deze dienstverlening. Ook voor douaneafhandeling is ons team een vertrouwde partner voor veel ondernemers. Op die manier voldoen ze aan alle vereisten en regelgeving met betrekking tot internationale handel.”

“Warehousing en opslag is een andere kernactiviteit van Ziegler Groep. We beschikken immers over moderne magazijnen en opslagfaciliteiten in binnen- en buitenland, waar onze klanten hun goederen veilig en efficiënt kunnen opslaan. Van chemie tot cosmetica, en van snel roterende consumptiegoederen tot medische producten: we zijn actief in zowat elke sector.”

“Naast deze kernlogistieke diensten staan we ook sterk in diensten met een toegevoegde waarde, zoals orderpicking, verpakking en labeling”, geeft Vanwynsberghe aan. “En in nauw overleg met onze klanten ontwikkelen we op maat gemaakte supplychainoplossingen die de kosten verlagen en operationele prestaties een boost geven.”

Nieuw verdeelcentrum in Zeebrugge

Een voorbeeld van hoe Ziegler deze diensten in de praktijk aanbiedt, vinden we onder meer in Zeebrugge. Daar opende het bedrijf in september 2022 een nieuwe logistieke vestiging op de Transportzone. “Ziegler Groep kocht er een site van Middlegate Europe, om zo onbegeleide rorovracht naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland in goede banen te leiden”, aldus Vanwynsberghe. “Aan de overkant van het Kanaal staan onze collega’s van Ziegler UK klaar met tien vestigingen in het VK en twee vestigingen in Ierland. Voor een grote industriële klant in de buurt van Zeebrugge pasten we dit gloednieuwe magazijn volledig aan zijn noden aan, met onder meer stapelrekken en temperatuurgestuurde opslagmogelijkheden. Voor een optimaal digitaal beheer van de goederenstromen hebben we een zeer krachtig Warehouse Management System (WMS) geïnstalleerd. Elke nacht vliegen drones doorheen de vier aaneengesloten gebouwen om de stock op te nemen. Dit is slechts één voorbeeld van hoe we binnen Ziegler Groep voortdurend investeren in innovatieve warehouse en logistiek.”

Ziegler, een vertrouwde transport- en logistieke partner voor veel bedrijven.

Oplossingen op maat van de evenementensector

Een van de sectoren waarin Ziegler Groep ook mee het verschil maakt, is de branche van beurzen en tentoonstellingen. Met de aparte bedrijfsentiteit Ziegler Expo Logistics focust de groep al sinds 1958 – het jaar van de wereldtentoonstelling in Brussel – op het transport, de inklaring en de verzending van goederen op maat van eventorganisatoren. “Tijdens een beurs of tentoonstelling kunnen klanten op ons rekenen voor het veilig bewaren van verpakkingen, documentatie, materiaal en verbruiksgoederen die nodig zijn voor de opbouw van een stand”, legt Vanwynsberghe uit. “Als officiële expediteur en uitvoerder van het Parc des Expositions in Brussel kennen we het klappen van de zweep. Ook Tour & Taxis, Kartexpo in Groot-Bijgaarden en de grote hotels van onze hoofdstad zijn vertrouwde werkplekken voor ons team. En alles wat we in Brussel doen, kunnen we ook wereldwijd realiseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.