Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Til uw magazijn naar een hoger niveau

Til uw magazijn naar een hoger niveau

Whitepaper: 5 adviezen voor een efficiënter magazijn en intern transport

‘Hoe kan ik zo veel mogelijk goederen efficiënt opslaan en transporteren in de beschikbare ruimte?’

Indien u magazijnverantwoordelijke bent, komt deze vraag u vast bekend voor. Een maximum aan efficiëntie wordt dan ook steeds belangrijker: levertermijnen moeten alsmaar korter, concurrentie komt van steeds verder, en grond- en productieprijzen stijgen met de dag. U heeft niet alles zelf in de hand, maar gelukkig kunt u best veel doen om uzelf competitief in de markt te zetten.

Benut echt élke meter van uw magazijn

Allereerst is het van belang dat uw producten zo efficiënt mogelijk opgeslagen zijn, beginnende met een magazijnrichting op maat van uw toepassing. Door de voor u meest rendabele indeling te installeren, kunt u uw goederen eenvoudig en snel verplaatsen, uw voorraad accuraat bijhouden én uw magazijnruimte maximaal benutten.

Om te weten te komen of u nu best voor palletstellingen, inrijstellingen of grootvakstellingen kiest, dient u enkele vragen te beantwoorden. Wat zijn de afmetingen van uw beschikbare ruimte? Wil u een grote hoeveelheid gelijkaardige goederen opslaan en vervoeren, of zijn uw goederen net enorm divers? Hoeveel wegen deze goederen precies? En zijn er nog andere aspecten waar rekening mee moet worden gehouden?

Aarzel niet om externe hulp in te roepen, en samen met een adviseur te bekijken welke oplossing ervoor zorgt dat u echt élke meter van uw magazijn benut.

Verplaats uw goederen snel en veilig van A naar B

De volgende stap is nét zo belangrijk: de keuze voor het geschikte intern transport. Sommige magazijntrucks excelleren in snel transport op grondniveau, terwijl anderen ervoor zorgen dat u ook verticaal uw ruimte maximaal benut.

Heeft u bijvoorbeeld smalle gangen en zeer hoge stellingen? Dan maken smallegangentrucks uw processen een stuk efficiënter. Met hefhoogten tot 18 meter, een ergonomisch ontwerp, verschillende types veiligheidssystemen en wel 10 miljoen configuraties, brengt een smallegangentruck uw logistieke processen letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

Een andere categorie magazijntrucks voor werk op grote hoogte, is de categorie van de reachtrucks. Deze zijn ideaal voor een groot aantal logistieke taken, zoals het snel en precies verplaatsen van goederen in krappe en hoge ruimtes. De nieuwste heavy duty masten voor reachtrucks bieden chauffeurs een nóg beter zicht op de omgeving, en laten het toe om palletten veilig te kunnen verplaatsen op werkhoogtes tot wel 15 meter.

Werkt u echter voornamelijk in de lagere regionen van uw magazijn, dan kunt u rekenen op transpalletten, stapelaars, orderpicktrucks of industriële trekkers. En wilt u uw personeel vrijwaren van repetitieve werkzaamheden, of hierbij extra “werkkrachten” inzetten, dan kunt u denken aan (semi-)autonome magazijntrucks. Deze AGV’s dragen niet enkel toe aan meer veiligheid op de werkvloer; door repetitieve processen over te nemen, zorgen ze ook voor een lager ziekteverzuim.

Verhelderende whitepaper

Kortom: elke uitdaging binnen uw magazijn vraagt om een oplossing op maat. En daarbij kan het helpen om hulp van buitenaf in te roepen. Komt u graag meer te weten over de zaken waarover u dient na te denken, en hoe u tot een oplossing kunt komen?

Vraag dan snel de gratis Motrac whitepaper over magazijnoplossingen aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.