Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Technisch altijd de beste koeloplossing
Met de krachtige koeloplossingen van Delta-Temp beheers je de temperatuur, ook in grote ruimtes.

Technisch altijd de beste koeloplossing

Koeloplossingen op maat. Dat is wat Delta-Temp zijn klanten belooft, in verhuur en verkoop. Een belofte die het ook houdt. Dat is het minste dat je kan concluderen uit de flinke groei die het bedrijf de afgelopen vijf jaar meemaakte. Zo verdubbelde de vloot en het aantal techniekers. Sleutel in dit verhaal? De keuze voor moderne, energie-efficiënte toestellen en de technische bagage van heel het team om telkens tot de best mogelijke oplossing voor klanten te komen. 

Delta-Temp is gespecialiseerd in de verhuur van industriële koeling en verwarming. Dat kan gaan van kleine mobiele airco’s van 7 kW tot installaties in monobloc van 1.500 kW en alles ertussenin. “En dit zowel voor proceskoeling als voor klimatisatie”, legt marketing- en communicatieverantwoordelijke Bruno Deneyer uit. “Klanten huren bij ons om heel diverse redenen: als hun eigen installatie stuk is, bij grote onderhoudswerken, om seizoenspieken op te vangen, wanneer er tijdelijk meer productiecapaciteit en dus ook koeling nodig is … Maar uiteindelijk willen ze allemaal hetzelfde: een oplossing die doet wat ze belooft en een snelle en flexibele service. Dat proberen wij ze te geven. We beschikken dan ook over een grote vloot van moderne toestellen en voeren alles in eigen beheer uit, tot het transport toe. Enkel zo kan je die korte reactietijden waarmaken.”

Technisch de juiste oplossing

Tot het gaatje gaan voor klanten, dat begint met het juiste technische advies. “Klanten weten misschien wel wat ze nodig hebben, maar ze weten niet wat onze machines kunnen. Voor wat complexere vragen, gaan we daarom graag ter plaatse kijken. Zo kunnen we perfect inschatten wat er nodig is aan koeling en verwarming en er een oplossing op maat aan koppelen. Als er een oplossing bestaat, dan kunnen wij ze aanbieden”, maakt productmanager Davy De Smet zich sterk, “indien gewenst met alle accessoires erbij, zoals pompen, luchtslangen en generatoren.” 

Delta-Temp werpt zich op als een onestopshop voor zijn klanten. “Onze focus ligt op koeling, daar zit onze knowhow. Voor andere zaken werken we met vaste partners, zodat de klant een installatie krijgt die draait zoals het hoort. Een grondige voorbereiding werpt ook later in het project haar vruchten af. Ik communiceer al met de techniekers hoe de situatie ter plaatse is, zodat de installatie zelf zo vlot mogelijk kan verlopen. Hoe minder impact op het productieproces, hoe beter”, aldus Bruno.

Dankzij alle randapparatuur wordt de tijdelijke koelinstallatie op maat van je bedrijf geconfigureerd.

Magazijn in zomer op temperatuur

En daar slaagt Delta-Temp vaak beter in dan concurrenten. Een grote internationale naam in logistiek riep er vorige zomer de specialisten uit Oosterzele bij. Het bedrijf wilde dat zijn magazijnmedewerkers comfortabel konden werken, ook op de warmste dagen van het jaar. In totaal ging het om zeven zones waar het aangenaam werken moest blijven. “De oplossing waar ze eerder in geïnvesteerd hadden, bleek ontoereikend”, vertelt Davy. “Wij adviseerden hen installaties die volgens een ander principe werken. In plaats van warme buitenlucht aan te zuigen en te koelen, zuigen we binnenlucht aan, koelen die en blazen de warme lucht vervolgens naar buiten. Zo wordt de temperatuur in de ruimte steeds koeler.” Delta-Temp plaatste daarvoor vijf EVO-chillers met vermogens tussen 200 en 300 kW, verspreid over de verschillende zones. Deze EVO-chillers zijn door Delta-Temp specifiek ontwikkeld voor de verhuurmarkt. Ze zijn duurzaam (R32 koelmiddel), energie-efficiënt, robuust, intelligent (remote monitoring) en plug-and-play te installeren. Een van de toppers in het gamma.

Meer dan dubbel zo snel

Voor elke zone werd op die manier een oplossing op maat uitgedacht. En ook een back-upplan. Davy: “Omdat we wisten dat de toestellen aan hun limieten zouden draaien, was er een alternatief mogelijk met speciale boosters om het debiet nog omhoog te trekken.” Zo ver is het nooit gekomen. De klant belde zelf om te vragen of het ook iets minder kou kon. Een eitje overigens, want de EVO-chillers zijn vanop afstand af te regelen. “Na de verhuurperiode werd meteen al ingetekend voor volgende zomer. Het beste bewijs dat we aan de verwachtingen voldaan hebben. Nochtans was dit geen gemakkelijk project. Eén ruimte in het bijzonder bleek bijzonder complex. Daarvoor hebben we luchtslangen op maat laten maken om de koelere lucht heel gericht uit te blazen, daar waar het nodig was.” De klant was niet alleen tevreden over het koelresultaat, maar ook over de installatietijd. Die ging van bijna drie weken naar slechts één week. “Dat is te danken aan de grondige voorbereiding, de plug-and-play toestellen en de kennis van zaken van het team. Ze weten wat ze moeten doen”, verzekert Bruno Deneyer.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch