Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Stream Software levert kwaliteitssoftware voor logistieke en douanesector
Een team van 70 medewerkers werkt dagelijks aan innovatieve softwareoplossingen. (foto: Jelle Jansegers)

Stream Software levert kwaliteitssoftware voor logistieke en douanesector

Douane- en logistieke processen worden alsmaar complexer. Daarom is efficiëntie van cruciaal belang voor internationaal opererende bedrijven. Hier komt Stream Software, een toonaangevende Belgische softwareleverancier, in beeld. Met hun geavanceerde systemen automatiseer je logistieke- en douaneprocessen en stem je ze naadloos op elkaar af. Zo kan een ondernemer zich beter concentreren op de kernactiviteiten in een competitieve markt.

Sinds zijn oprichting in 1997 is Stream Software uitgegroeid tot een absolute referentie in de sector. Vandaag werken zo’n 70 medewerkers dagelijks aan innovatieve softwareoplossingen die logistieke en douaneprocessen vereenvoudigen en optimaal op elkaar afstemmen. Dit doen ze niet alleen vanuit het hoofdkantoor in Antwerpen, maar ook in Rotterdam en Eindhoven. Want ook bij onze noorderburen heeft Stream Software een stevige klantenbasis, mede dankzij de overname van Unitas Software.

Breed scala van modulaire softwareoplossingen

Voor de stichters, Albert en Walter Palsterman, is een langetermijnrelatie met elke klant van cruciaal belang. Of zoals CCO Sam Jespers het verwoordt: “Wij zien onze klanten als partners waar we intens mee samenwerken om hun operationele en financiële bedrijfsprocessen te optimaliseren. In de Benelux hebben we circa 250 klanten, zowel kleine kmo’s als grote verladers die complexe productie- en douaneprocessen in goede banen moeten leiden.” Dit doet Stream Software met een breed scala van modulaire softwareoplossingen, ontworpen om de uitdagingen van moderne (internationale) toeleveringsketens aan te pakken. Van douaneaangiftes tot voorraadbeheer, en van transportoptimalisatie tot compliance-management: de software van Stream Software biedt een allesomvattende oplossing om interne bedrijfsprocessen te stroomlijnen, kosten te verlagen en fouten te minimaliseren.

Lokale aanpak

“Een van onze troeven is dat we volledig met eigen medewerkers werken, zowel voor de ontwikkeling van software als voor technische ondersteuning”, geeft Sam aan. “We besteden dus geen taken uit, omdat we hoog inzetten op een lokale aanpak. Douane is immers een bedrijfskritische materie, waarbij klanten – terecht – een snelle reactietijd vragen en hoge eisen stellen op het gebied van software-updates op basis van nieuwe douaneregelgeving en -procedures. Of het nu gaat om kleine, middelgrote of grote ondernemingen, we kunnen onze software altijd aanpassen aan de specifieke behoeften en schaal van elk bedrijf.” Het team van Stream Software staat altijd klaar om klanten te begeleiden bij software-implementatie, training en doorlopende technische en functionele ondersteuning. “Zo kunnen zij het maximale uit onze software halen en snel reageren op nieuwe logistieke uitdagingen en kansen”, aldus Sam. “Terwijl onze klanten zich op hun kernactiviteiten concentreren, profiteren ze van een verbeterde operationele efficiëntie en concurrentievoordeel op de wereldmarkt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch