Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
stow Group introduceert ‘Movu Robotics’, een nieuw merk voor robotica en magazijnautomatisering

stow Group introduceert ‘Movu Robotics’, een nieuw merk voor robotica en magazijnautomatisering

stow Group, een mondiale speler op het gebied van ontwerpen, vervaardigen en implementeren van geavanceerde opslagoplossingen en geautomatiseerde magazijnsystemen, kondigt de introductie aan van hun nieuwe merk ‘Movu Robotics’. Tevens openen ze een nieuw hoofdkantoor, inclusief Experience Centre. Beide initiatieven worden gerealiseerd om de Robotics-businessunit te versterken en tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar magazijnautomatisering en robotica-oplossingen. Vanaf 19 september 2023 zal het nieuwe merk ‘Movu Robotics’ de naam ‘stow Robotics’ vervangen. De realisatie van de robotica-eenheid en het nieuwe hoofdkantoor werden ondersteund door Blackstone, de belangrijkste aandeelhouder van stow Group.

Movu Robotics is een innovatief merk op het gebied van magazijnautomatisering. De ambitie is eenvoudige oplossingen voor logistieke automatisering aan magazijnen over de hele wereld te leveren. Het nieuwe hoofdkantoor van Movu Robotics, gevestigd in Lokeren, biedt een geïntegreerde ruimte van 5.000 m² voor kantoorfaciliteiten en 10.000 m² voor logistieke- en productieactiviteiten, alles onder één dak. Bovendien beschikt het over een ultramoderne demonstratiefaciliteit, een van de grootste in Europa. Daar zullen de nieuwste technologieën live aan klanten en partners worden gepresenteerd.

Aan het einde van dit jaar zal Movu Robotics meer dan 300 medewerkers in dienst hebben, zowel in Europa als de Verenigde Staten. De Robotics-divisie zal wereldwijd opereren en verwacht nog in 2023 orders ter waarde van meer dan 300 miljoen euro.

Efficiëntere magazijnen

Movu Robotics biedt een uitgebreid portfolio van geautomatiseerde technologieën om magazijnen efficiënter te maken. Dit assortiment omvat onder andere:

  • ‘Movu Atlas’: pallet-shuttle, voor meervoudige diepe opslag;
  • ‘Movu iFollow’: AMR-oplossing, voor het gezamenlijk verzamelen of transporteren van pallets;
  • ‘Movu Escala’: gedigitaliseerd 3D-opslag- en fulfilmentsysteem;
  • ‘Movu Eligo’: geïntegreerde orderverzamelingsrobotarm.

Alle Movu-systemen worden beheerd en aangestuurd met behulp van het eigen ‘warehouse execution software’ (WES).

Uitdagingen aangaan door automatisatie

Jos de Vuyst, ceo stow Group: ‘De filosofie van Movu Robotics is: ‘no warehouse left behind’. Wij streven ernaar om automatisering aan te pakken met eenvoudige, modulaire, schaalbare, flexibele en efficiënte oplossingen die aansluiten bij de behoeften van onze klanten en hen in staat stellen hun magazijnen te moderniseren. Op deze manier willen we automatisering en robotica beschikbaar maken voor bedrijven die hier anders moeilijk toegang toe zouden hebben. Deze klanten zijn op zoek naar robotica- en automatiseringsoplossingen om de uitdagingen aan te gaan van tekorten, stijgende kosten, beperkte opslagcapaciteit, groeiende volumes en het verbeteren van de precisie. Onze oplossingen, die uitblinken in hun eenvoud, verminderen het risico voor deze klanten en versnellen de implementatie ervan.”

Stefan Pieters, ceo Movu Robotics: “Met de aanzienlijke groei van onze robotica- en automatiseringsactiviteiten hadden we bovendien extra ruimte nodig. Ook hebben we nóg meer ingenieurs nodig met de juiste technische achtergrond. Lokeren ligt tussen Gent en Antwerpen, en zorgt daardoor voor een goede toegang tot de arbeidsmarkt. Movu Robotics heeft momenteel in totaal meer dan 260 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 200 op het hoofdkantoor in Lokeren. Het aantal werknemers zal tegen het einde van het jaar stijgen tot meer dan 300, wat de groeicurve in de business naadloos aantoont.”

‘We vonden een gebouw dat een aantal belangrijke kenmerken combineert: een grote kantoorruimte, én veel plaats voor logistiek en productie. Op die manier hebben we nu de ideale ruimte om ons Experience Centre te vestigen. Zo kunnen we onze producten op ware grootte tonen, en creëren we een concentratie van kennis en expertise rond robotica en automatisering. En zijn we in staat om rechtstreeks te communiceren met klanten en snelle feedback uit de markt krijgen.”

Voor meer informatie:
www.stow group.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.