Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Startschot voor nieuw netwerkevent in logistieke en industriële vastgoed- en bouwsector
Logistic & Industrial Build focust op alle oplossingen en diensten die een vast onderdeel vormen van logistieke gebouwen.

Startschot voor nieuw netwerkevent in logistieke en industriële vastgoed- en bouwsector

Welkom op Logistic & Industrial Build!

Tijdens de editie 2022 van de succesvolle vakbeurs Transport & Logistics in Gent lanceerde organisator Easyfairs de nieuwe feature Logistic & Industrial Build, speciaal op maat van spelers in de logistieke en industriële vastgoed- en bouwsector. De kick-off werd een groot succes, en dus krijgt Logistic & Industrial Build vanaf dit jaar een eigen commercieel netwerkplatform. Welkom op dit gloednieuwe vakevent!

Nadine Francus, Group Event Director, Easyfairs.

Vorig jaar kwamen in Flanders Expo (Gent) logistieke en vastgoedprofessionals samen om te netwerken, inspirerende zakelijke ideeën uit te wisselen en businessdeals te sluiten. Zij bezochten de beursstands van zo’n dertig exposanten uit de logistieke en industriële vastgoed- en bouwsector.

Volgens Nadine Francus, Group Event Director bij Easyfairs, toonde dit piloot-project aan hoe groot de behoefte is aan een afzonderlijke vakbeurs voor de branche van logistieke en industriële vastgoed en bouw. “Spelers in de logistieke vastgoed- en bouwsector en beslissingsnemers uit bedrijven hebben duidelijk nood aan een eigen platform om elkaar te ontmoeten en expertise uit te wisselen. In deze sterk groeiende markt willen we met Logistic & Industrial Build het leading event worden voor professionals die van slim, duurzaam en energieneutraal bouwen een topprioriteit maken. Tijdens ons event richten we ons op alle oplossingen en diensten die een vast onderdeel vormen van logistieke gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan industriële vloeren, (groene) daken, ramen en deuren, metaal- en houtconstructies, zonnepanelen, securitysystemen en verlichting. Op Transport & Logistics is dan weer voldoende ruimte voorzien voor alle toepassingen waarmee je jouw magazijn operationeel maakt, zoals stellingen, vorkheftrucks, voertuigen en robots. Vandaar een perfecte match om dit nieuwe event gelijktijdig te laten doorgaan.”

Industriebouwers tonen tijdens Logistic & Industrial Build hun recentste realisaties in staal, beton en hout.

Succesvolle spin-off van Transport & Logistics

Nadine is ervan overtuigd dat Logistic & Industrial Build een succesvolle spin-off wordt van ‘grote broer’ Transport & Logistics. Die is dit jaar in Antwerpen goed voor 300 exposanten en ruim 10.000 professionele bezoekers in vijf expohallen. “En momenteel staat de teller op 53 exposanten en partners voor onze nieuwe vakbeurs, wat toch wel een schot in de roos is”, bevestigt ze. “Tijdens drie dagen presenteren we hen een boeiend programma op maat van hun kernactiviteiten. Partners zoals Bouwunie, Grondwijzer en UNIZO geven gericht advies. Omdat de exposanten van ons nieuwe event verspreid staan opgesteld in de vijf expohallen, bieden we bezoekers een ‘guided tour’ aan, zodat ze elke stand kunnen bezoeken. De stands zullen ook opvallen dankzij specifieke signalisatie.”

Op weg naar logistieke sites die klaar zijn voor de toekomst.

Gevarieerd programma

Hoe ziet het programma van Logistic & Industrial Build er concreet uit? Nadine schetst trots de uitgebreide waaier aan topics die aan bod komen. “Op 17 oktober organiseren we een panelgesprek met als moderator vastgoedjournalist Patrick Luysterman. Trends in logistiek en industrieel vastgoed zullen aangekaart worden door onder meer Mathieu Opsomer (JLL), Kristof De Witte (WDP), Luc Ysebaert (Willy Naessens) en Kurt Bomhals (POM Antwerpen). 

Ook een debat over Blue Gate Antwerp staat op het programma. Daarin komen Antwerps schepen Erica Caluwaerts, Xavier van Reeth (Montea), Bert Weemaes (Cordeel Group), Bert Calluy (Van Moer Logistics) en Erwin Vrijens (Hoofd Vastgoed PMV) aan het woord. Tijdens een afsluitende informele netwerkdrink kaarten we na over deze thema’s.”

“Ook op 18 oktober garanderen we onze bezoekers een leerrijk programma, met een ontbijtsessie gepresenteerd door specialisten van Bouwunie. Zij focussen op vijf hete hangijzers in de industriebouw. Circulair bouwen, PFAS en de toepassing van BIM passeren de revue. Aansluitend komen ook VLAIO, EnergyVille en VIL in beeld voor compacte uiteenzettingen over duurzame logistiek, slim energiebeheer en nieuwe trends in de sector.” 

Een vakevent boordevol boeiende infosessies.

A-spelers tekenen present

Het mag duidelijk zijn dat Nadine en haar collega’s de rode loper uitrollen voor exposanten én bezoekers aan Logistic & Industrial Build, dat samen met Transport & Logistics 2023 plaatsvindt in Antwerp Expo. “Qua logistiek en vastgoed bereikte het investeringsvolume in 2021 het op één na hoogste niveau ooit in België. Bestaande industriële en logistieke vastgoedgebruikers zetten steeds meer in op het halen van een net-zerodoelstelling wat energiezuinig bouwen en verbouwen betreft. De aanwezigheid van diverse A-spelers uit de sector, in combinatie met een indrukwekkende lading nieuwe inzichten, inspiratie en contacten, maakt dat ons co-event met stip aangekruist is in vele werkagenda’s. Wat ongetwijfeld ook een troef is, is dat we spelers uit tientallen sectoren verwelkomen. Van HVAC tot security, van consultancy in vastgoed tot dakwerken en van verlichting tot installateurs van zonnepanelen.”  ■ 

Ook installateurs van zonnepanelen tekenen present.

Logistic & Industrial Build – INFO & CONTACT
Gratis inschrijving: registreer u online op www.logistic-industrial-build.be
17, 18 en 19 oktober 2023 (samen met Transport & Logistics)

Openingsuren:
17 oktober: 10 tot 19 uur
18 oktober: 10 tot 20 uur
19 oktober: 10 tot 17 uur

Locatie:
Antwerp Expo 
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
Meer info: www.logistic-industrial-build.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.