Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Samen naar een nóg hoger niveau
Een garantie voor continue productielijnen of logistieke handling, veilige werkomstandigheden en efficiënte transportflows.

Samen naar een nóg hoger niveau

Expert in ultravlakke logistieke vloeren en full warehousing partner voor magazijninrichting bundelen krachten

Alphaplan en WSI (Warehouse Systems Integrators) zijn allebei fiere partners van Fabriek Logistiek dat ook in dit magazine in beeld komt. De ene is een expert in ultravlakke logistieke vloeren, de andere een fullwarehousingpartner voor magazijninrichting. Als zij de krachten bundelen, ontstaat een ijzersterk partnerschap waarvan klanten enthousiast de vruchten plukken.

Eerste stop: Hulshout. Daar is het hoofdkantoor van Alphaplan gevestigd, een Vlaamse topspeler in het ultravlak slijpen en digitaal inmeten van industriële betonvloeren. “De voorbije decennia hebben we in deze niche een grote expertise opgebouwd. Wereldwijd hebben we in zo’n dertig landen al honderden projecten afgewerkt”, zegt Laura Kunnen, Commercial Director en Partner bij Alphaplan. “Met onze geautomatiseerde slijpmachines en uiterste precieze meetrobotten realiseren we voor onze klanten ultravlakke magazijn- en distributievloeren. 

De experten van Alphaplan gaan voluit voor innovatieve oplossingen in ultravlakke logistieke vloeren.

Dit doen we in tal van sectoren: automotive, food, farma en uiteraard ook in logistiek. Zo effenen we bijvoorbeeld mee de weg – of de vloer in dit geval – voor continuïteit in productielijnen of logistieke handling, veilige werkomstandigheden en efficiënte transportflows.”

Een vlakke vloer: maximale ROI

Een bedrijf als Alphaplan doet dus veel meer dan louter logistieke vloeren ultravlak slijpen. “Dankzij onze technische expertise en dienstverlening zijn we voor ondernemingen een partner om de levensduur van hun magazijnvloot en -inrichting te verhogen, de onderhoudskosten aan heftrucks te reduceren en opslagruimtes maximaal te doen renderen. Door een gebrek aan beschikbare bedrijfsruimte kiezen alsmaar meer bedrijven voor geautomatiseerde hoogmagazijnbouw, wat het belang van ultravlakke vloeren extra in de verf zet. Want hoe hoger je stapelt, des te belangrijker is een vlakke vloer als werkterrein.”

Geautomatiseerde slijpmachines en uiterst precieze meetrobotten van Alphaplan zorgen voor ultravlakke magazijn- en distributievloeren.

Innovatie rules!

De zogenaamde total cost of ownership zoveel mogelijk reduceren, daar gaat het om bij de eindgebruiker. Het komt erop neer om een magazijn maximaal te benutten tegen minimale operationele kosten. Om zijn klanten een zo hoog mogelijke return on investment te kunnen garanderen, zet een wereldspeler als Alphaplan voluit in op innovatie. Laura legt uit: “Anno 2023 beschikken we over maar liefst zeven gepatenteerde vloerontwikkelingen. Ook maken we samen met de belangrijkste heftruckfabrikanten dankbaar gebruik van de Floor Simulator voor trainingen over het belang van een (ultra)vlakke logistieke vloer. En uiteraard kunnen we de nodige ISO-normeringen voorleggen, met name ISO 9001, 14001 en 50001, samen met het naleven van de VCA-standaarden op het vlak van veiligheid en gezondheid.”

Vakkundig gemonteerde opslagsystemen

Nóg een succesfactor is de inzet van een wereldwijd netwerk van agenten die op lokaal vlak de diensten van Alphaplan inzetten om de logistieke flows van hun klanten rendabeler en efficiënter te doen verlopen. Omgekeerd kan trouwens ook: een logistiek aanbieder dat de diensten van Alphaplan in zijn portfolio opneemt. En zo komen we terecht in het Limburgse Stokrooie, de uitvalsbasis van het in 1999 opgerichte WSI (Warehouse Systems Integrators). Zaakvoerder Sigurd Munters – zoon van oprichter Alain Munters – runt het bedrijf dat gespecialiseerd is in het monteren van statische en dynamische opslagsystemen. 

“Ook het onderhouden, keuren en verhuizen behoort tot onze business”, bevestigt Sigurd. “Samen met mijn team wil ik blijven diversifiëren, met onder meer labelling, doorvalbeveiligingssystemen en pickingoptimalisatie als extra diensten.”

WSI, gespecialiseerd in het monteren van statische en dynamische opslagsystemen.

Toekomstbestendig partnerschap

Bij die transformatie richting fullwarehousingpartner voor magazijninrichting past ook de begeleiding van klanten wat hoogkwalitatieve logistieke vloeren betreft.

Sigurd: “Wie beter dan Alphaplan kan hierbij onze partner zijn? We hebben dezelfde drive met kwaliteit boven kwantiteit en een fullservice-aanpak. Daarom besloten we binnen WSI om als vaste vertegenwoordiger voor Alphaplan in de Benelux op te treden. Het feit dat we samen mee onze schouders zetten onder het testproject Fabriek Logistiek, bewijst dat we dezelfde ambities hebben. Binnen deze testruimte voorzien we een opstelling van onze PALLITE® PIX-opslagsystemen.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.