Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ruim zes decennia ervaring in brede waaier van transport- en logistieke oplossingen
Investeren in groene energie staat bij WSC hoog op de agenda.

Ruim zes decennia ervaring in brede waaier van transport- en logistieke oplossingen

Als een van de dochterbedrijven van Weerts Group is Weerts Supply Chain (WSC) de voorbije decennia uitgegroeid tot een vaste waarde in de logistieke sector. Vanuit zijn hoofdkantoor in Tongeren levert WSC transport-, warehousing- en logistieke diensten aan ondernemers in België, en binnenkort ook in het buitenland. CEO Didier Weerts leidt ons rond in een gevestigde onderneming met een verfrissende start-upmentaliteit.

Voedingsbedrijven, fabrikanten van elektronica en huishoudtoestellen, industriële spelers, producenten van consumentengoederen… Het WSC-team snelt bedrijven te hulp die op zoek zijn naar duurzame en toekomstbestendige transport- en logistieke oplossingen. “Als familiale marktspeler combineren we warme bedrijfswaarden, hoge servicelevels en technologische innovatie”, zegt Didier. 

“Toen twee broers van mijn vader WSC in de jaren 60 opstartten, lag de focus op het aanbieden van transportoplossingen. Anno 2023 runnen we een bedrijf dat het hele logistieke spectrum bestrijkt, van warehousing tot transport en value added logistics. Pre- en postassemblage, track & trace-diensten, just-in-time ordervoorbereiding, procesoptimalisatie… Voor elke nicheactiviteit hebben we de nodige expertise en ervaring aan boord.”

Verfrissende start-up-mentaliteit

Dankzij een echte start-upmentaliteit blijven Didier en zijn team investeren in bedrijfsprocessen en -projecten die klanten echte meerwaarde bieden. “Nieuwe technologieën zijn hierbij onze bondgenoot”, aldus Didier. “Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld een eigen warehousemanagementsysteem dat alle goederenbewegingen in onze magazijnen aanstuurt, waardoor we snel kunnen schakelen en communiceren met onze klanten. Met een eigen technologieafdeling en een cultuur van continuous improvement willen we blijven inzetten op procesautomatisatie, robotisatie, automated guided vehicles in warehousing en andere manieren om onze magazijnen – deels hoogbouw – maximaal te laten renderen. Onze passie voor ESG past trouwens perfect in dit plaatje.” 

ESG als rode draad

WSC spant de kroon op het vlak van duurzaam ondernemen. Het bedrijf maakt gebruik van hernieuwbare energie en richtte dit jaar de divisie Weerts Energy op. Verder zet WSC duurzame bouwtechnieken in voor zijn vastgoedprojecten en heeft de groep ook aandacht voor maatschappelijke projecten. “Omdat we niet enkel onze externe partners ontzorgen, maar ook enorm begaan zijn met onze eigen medewerkers, sleepte ons bedrijf in 2020 de Logistics Employer of the Year Award in de wacht. Die award heeft in onze firma een prominente plek gekregen. Hij spoort ons elke dag opnieuw aan om WSC op logistiek vlak verder op de kaart te zetten. Letterlijk en figuurlijk! Die kaart gaat zich de komende maanden en jaren overigens sterk uitbreiden met de opstart van verschillende nieuwe logistieke distributiecentra.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.