Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
RAVAS ontvangt prijs voor meest innovatieve product in de logistieke sector

RAVAS ontvangt prijs voor meest innovatieve product in de logistieke sector

Op het Gala Logistyki, Transportu i Produkcji in Warschau, Polen, ontving RAVAS op 30 november de prijs voor ‘Meest innovatieve product voor logistiek, transport en productie 2023’ voor de RAVAS iCP met Weigh in Motion. Deze nieuwe technologie, Weigh in Motion, verbetert de mobiele weegsystemen van RAVAS door de mogelijkheid toe te voegen om een nauwkeurig palletgewicht vast te leggen terwijl een vorkheftruck in beweging is. RAVAS, de markt- en innovatieleider op het gebied van mobiele weegsystemen voor de magazijnlogistiek en LTL-shipping, voert succesvolle pilots uit met de grootste wereldwijde logistieke bedrijven. De introductie van de RAVAS iCP met Weigh in Motion staat gepland voor maart 2024, op LogiMAT in Stuttgart.

Voordelen van Weigh in Motion

Weigh in Motion biedt efficiëntie en tijdsbesparing, omdat vorkheftrucks lasten direct kunnen wegen, waardoor er geen aparte weegschaal nodig is. Met deze nieuwe technologie zorgt RAVAS voor nauwkeurig en betrouwbaar gewicht, waardoor het voorraadbeheer, de logistiek en de kwaliteitscontrole worden verbeterd. Integratie in vorkheftrucks verlaagt de infrastructuurkosten en maakt continue monitoring mogelijk tijdens het laden/lossen, waardoor de lading wordt geoptimaliseerd en overbelasting wordt voorkomen. Ideaal voor logistiek, opslag, herwegen en LTL-shipment. De Weigh in Motion-technologie van RAVAS, vanaf het tweede kwartaal van 2024 verkrijgbaar met iCP (Inteligent Carriage Plate) vorkheftruckweegschalen, is ontworpen voor het snel verplaatsen van grote volumes goederen.

Thor van Rijk, teamleider R&D bij RAVAS: “Waar chauffeurs vroeger de vorkheftruck fysiek enkele seconden moesten stoppen om het gewicht te genereren, hebben wij nu automatische Weigh in Motion-technologie ontwikkeld op basis van slimme algoritmen. Chauffeurs kunnen rijden zonder dat ze aan het genereren van het gewicht hoeven te denken, het systeem regelt de weging automatisch. Hierdoor kunnen chauffeurs onderweg wegen, zonder stops of onderbrekingen. Er is zelfs geen druk op de knop nodig. De RAVAS Weigh in Motion-technologie combineert hoge resolutie en gecertificeerde sensoren met snelle elektronica en aangepaste software die sensorfusie uitvoert en slimme algoritmen uitvoert. Deze algoritmen slaan het gewicht automatisch op wanneer het juiste gewicht is berekend, waardoor een optimaal logistiek proces mogelijk is. OIML vereist alleen dat het systeem zo nu en dan op nul wordt gezet.“

Introductie op de markt

Bert de Greeff, Global Marketing Manager bij RAVAS, verklaarde: “De RAVAS iCP met Weigh in Motion dient als voorbouwapparaat voor diverse merken en modellen vorkheftrucks uitgerust met een FEM2 vorkenbord. Het is in staat om draadloos gewichtsgegevens te verzenden of via een bekabelde verbinding “We zijn enthousiast over de aanstaande lancering van dit innovatieve product op LogiMAT ’24, waar we ook een ander baanbrekend product zullen onthullen. Het winnen van deze prijs onderstreept onze leidende en innovatieve positie in de logistieke sector.”

Michael van Dijk, International Key Account Manager bij RAVAS: “Tijdens de pilots met enkele van de grootste wereldwijde logistieke bedrijven werden data-integratie en automatisering genoemd als extra voordelen van het RAVAS iCP Weigh in Motion-systeem. Het draadloos delen van gegevens met magazijnbeheersystemen of andere softwaretoepassingen maakt geautomatiseerde gegevensverzameling, opslag en analyse mogelijk. Deze integratie stroomlijnt het proces van het vastleggen van gewichtsinformatie, verbetert de voorraadnauwkeurigheid en vergemakkelijkt data gestuurde besluitvorming.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.