Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Plastibac levert gepersonaliseerde ladingdragers aan maatwerkbedrijf OptimaT
OptimaT heeft momenteel circa 2.800 QUBB Euronorm stapelbakken van Plastibac in gebruik.

Plastibac levert gepersonaliseerde ladingdragers aan maatwerkbedrijf OptimaT

In het vorige nummer van dit magazine stelden we je Plastibac voor, een West-Vlaams familiebedrijf gespecialiseerd in kunststof ladingdragers voor stockage, logistiek, afvalbeheer, facility en packaging. Deze solide en herbruikbare oplossingen vinden gretig aftrek bij zowel Belgische als buitenlandse klanten uit diverse sectoren. In dit nummer zetten we de samenwerking met het maatwerkbedrijf OptimaT uit Lichtervelde in de kijker.

“Sinds onze oprichting in 1982 is Plastibac uitgegroeid tot een solide Europese speler, met klanten in onze buurlanden, Oostenrijk en Zwitserland”, opent Brecht Corty, sinds 2015 account manager bij de West-Vlaamse familiale onderneming, het gesprek. “Voor heel wat Belgische en buitenlandse ondernemers zijn we de vertrouwde leverancier van hoogwaardige kunststof bakken, containers, pallets en tal van andere ladingdragers. Van de kleinste stellingbak voor kleine ijzerwaren tot grootvolumeboxen voor de opslag van grote artikelen: we zijn van alle markten thuis.”

Plastibac biedt niet enkel een breed aanbod van verpakkingsoplossingen. Het team blinkt ook uit in korte communicatielijnen met klanten, een aanbod op maat en een snelle levering van bestelde producten. “Ook ons RRR-concept – reuse, reduce, recycle – staat hoog op de agenda in ons bedrijf”, aldus Brecht. “Wanneer een product het einde van zijn levensduur bereikt, bieden we vanuit Plastibac onze klanten de kans om dit product een tweede leven te geven.”

Het maatwerkbedrijf ontwikkelde eigen rolkarren voor het interne transport van stapelbakken.

Gepersonaliseerde bedrukking

Nóg een service die Brecht in de kijker wil zetten, is de mogelijkheid om aangekochte kunststof verpakkingen op maat van het bedrijf te bedrukken. “Door verpakkingen te personaliseren, draag je een commerciële boodschap uit naar de buitenwereld en wordt jouw bedrijfsnaam extra zichtbaar. We bieden diverse drukmogelijkheden aan, van hotstamp – al dan niet met cliché – tot zeefdruk en IML. Dit staat voor ‘in mould label’ en is een techniek waarbij de bedrukking tijdens het productieproces wordt meegegoten in het kunststof product.”

Inspirerende samenwerking

Een van de klanten die dankbaar gebruik maakt van het ruime Plastibac-aanbod en de bijhorende diensten, is OptimaT uit Lichtervelde. “De samenwerking met OptimaT is op een organische manier gegroeid”, blikt Brecht terug. “Na enkele verkennende verkoopsbezoeken besliste het management om met Plastibac in zee te gaan voor de levering van verschillende magazijnbaktypes, in alle maten en kleuren. Met 650 medewerkers en uiteenlopende activiteiten – van poederlakafdeling tot groendienst en van elektroafdeling tot schilderservice – is OptimaT een erg dankbare klant voor ons. Hun medewerkers werken gestructureerd en overzichtelijk, waardoor ze nood hebben aan een helder opslagsysteem van materiaal en machines. Verder pusht OptimaT ons continu om mee te denken over innovatieve stockage- en verpakkingsoplossingen. Het feit dat we in dezelfde regio actief zijn, is een extra troef. Een lokale aanpak dragen we immers hoog in het vaandel.”

In het nieuwe hoogbouwmagazijn staan twee volautomatische Modula-kasten van 16,5 meter.

Gloednieuw hoogbouwmagazijn

Onder impuls van algemeen directeur Hein Moerman pakt het OptimaT-team de zaken grondig aan op het vlak van warehousing en logistiek. Het gloednieuwe semi-automatisch hoogbouwmagazijn met zesduizend palletplaatsen is hiervan een mooi bewijs. “We automatiseren niet om medewerkers uit te sparen, maar om concurrentieel te blijven en vervolgwerk bij te creëren”, vertelt Hein. “In de toekomst willen we trouwens blijven focussen op stockage van klantenproducten. Ons nieuwe hoogbouwmagazijn is 5.500 vierkante meter groot. Er staan onder meer twee volautomatische Modula-kasten van 16,5 meter in. De hoogste in de Benelux.”

Euronorm stapelbakken

De QUBB Euronorm stapelbakken van Plastibac – bedrukt met het OptimaT-logo – zijn onmisbare werkinstrumenten voor de medewerkers. 

“De laden van de Modula-kasten meten 480 op 80 centimeter. Daarin passen verschillende bakafmetingen. OptimaT heeft momenteel zo’n 2.800 QUBB Euronorm stapelbakken in gebruik. De kratten zijn ideaal omdat ze stevig zijn en uniforme gestandaardiseerde afmetingen hebben, en we vullen ze aan wanneer nodig. Daarnaast gebruikt OptimaT ook bakken voor hun interne transporten, waarvoor ze trouwens zelf rolkarren hebben vervaardigd. Ook die bakken hebben we bedrukt met hun bedrijfslogo”, besluit Brecht.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.