Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Organisator van bouwprojecten in alle opzichten
In Zuid-Nederland realiseerde Bolckmans een groot logistiek gebouw met een BREEAM Outstanding-certificaat.

Organisator van bouwprojecten in alle opzichten

Al bijna een halve eeuw is Bolckmans als toonaangevend aannemer gespecialiseerd in prefabbouw. Denk aan de realisatie of renovatie van bedrijfsgebouwen, bij voorkeur in een één-op-één aanpak, voor nationale en internationale bedrijven die toegevoegde waarde verwachten.

“Sinds de oprichting in 1973 is Bolckmans, als moderne aannemer, uitgegroeid tot specialist in utiliteitsbouw”, stelt commercieel directeur Boni Voorhelst. “We zijn niet zomaar een uitvoerder, maar een organisator van bouwprojecten in alle opzichten, waarbij onze vakkundige medewerkers jaarlijks tientallen succesvolle projecten realiseren. Het is met veel dank aan hen dat het Bolckmans voor de wind gaat.” Een no-nonsenseaanpak, dat is het Bolckmans-DNA. “Toen de coronapandemie uitbrak, richtten we onmiddellijk een crisisbestuur op, waardoor we amper twee weken later al over een volledig uitvoerbaar plan beschikten. Onze werven – en dus ook onze klanten – ondervonden haast geen hinder. Ondanks de strikte overheidsbeperkingen leverden we alle projecten tijdig op.” Teamwork om u tegen te zeggen en het resultaat van de geoliede machine die Bolckmans is. “Ook in deze turbulente tijd beschikt Bolckmans over een goedgevulde orderportefeuille, waarbij we onze vele klanten tevreden houden, ondanks de forse prijsstijgingen in onze sector”, zegt Voorhelst. “Dit door zeer kort op de bal te spelen en onze klanten transparant te informeren. Een goede communicatie is van cruciaal belang en dat waarderen onze klanten. Dat bewijst onze jaarlijkse omzet, die voor 70 % gerealiseerd wordt door terugkerende klanten.”

Commercieel team met van links naar rechts: Nicolas Stas, Boni Voorhelst, CEO Dimitri Huygen, Geert De Saeger en Gunter Vermeulen.

Totale ontzorging

Bolckmans onderscheidt zich door steevast de meest duurzame, minst milieu-belastende bouwoplossing te realiseren. Voorhelst: “Vermits Bolckmans niet productiegedreven is, innoveren we inzake serviceverlening en werkmethodiek om onze klanten een totale ontzorging te garanderen. Enkele voorbeelden: een doorgedreven digitalisering op de werf (in functie van vereenvoudiging administratie), volop inzetten op AR en VR (klantbeleving), 3D-calculatie in testfase (3D-model als budgetbasis, waarbij elke wijziging de prijs-consequentie toont), doorgedreven werkvoorbereiding (BIM) tot op ‘bout-en-moerniveau’ (minimale foutenlast en virtual twin) en focussen op duurzaam bouwen. Ter illustratie: in Zuid-Nederland hebben we een groot logistiek gebouw met een BREEAM Outstanding-certificaat gerealiseerd. Er is tevens een omvangrijk tandheelkundig centrum met een BREEAM Excellent-certificaat in uitvoering in het Antwerpse. En in bouwteam (ontwerpfase) trekken we voor een grote logistieke speler het meest circulaire magazijn van België op, inclusief BREEAM Excellent-certificaat. In tijden van forse prijsstijgingen, schaarste van materialen en exceptioneel hoge energiekosten zullen we onze klanten maximaal en blijvend begeleiden en adviseren om steeds de juiste keuzes te maken. Dat wil zeggen: kiezen voor de duurzaamste oplossing, waarbij de TCO (total cost of ownership) de basis vormt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.