Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ontgrendel de kracht van data-analyse
Koen Hom, Client Delivery Manager, NYCE.LOGIC.

Ontgrendel de kracht van data-analyse

Wat is de rol van data-analyseontwikkeling in de context van een WMS? Zijn er specifieke inzichten die logistieke bedrijven helpen hun processen te optimaliseren? We staken ons licht op bij Peter Johansson en Koen Hom, respectievelijk Head of Business en Client Delivery Manager van NYCE.LOGIC, WMS-marktleider in Scandinavië.

“De rol van data-analyse wordt steeds crucialer in de context van WMS”, steekt Peter van wal. “We zoeken voortdurend nieuwe manieren om de data in ons systeem te gebruiken. Zo ontwikkelen we momenteel bijvoorbeeld een Control Tower. Die zal onze klanten nog betere data-inzichten bieden, zodat ze hun operationele efficiëntie verbeteren, kosten verlagen en geïnformeerde beslissingen kunnen nemen om concurrentieel te blijven in het dynamische supplychain-landschap.”

Hoe helpt jullie WMS logistieke bedrijven?

Koen: “Voorraadbeheer doet ons systeem via realtime tracking en barcodescanning. Om fouten bij de orderafhandeling te verminderen is er de geautomatiseerde ordervalidatie. En ten slotte optimaliseren onze algoritmen het ruimtegebruik door optimale trolleypicklocaties voor te stellen op basis van productkenmerken en orderfrequentie.” 

Peter Johansson, Head of Business, NYCE.LOGIC.

Wat met nieuwe automatiseringsoplossingen? 

Peter: “Er zijn altijd weer nieuwe uitdagingen om op te lossen. En er zijn ook altijd nieuwe leveranciers van automatiseringsoplossingen. Dankzij de ingebouwde NYCE.LOGIC Automation API kunnen onze klanten verbinding maken met bijna elke leverancier op het gebied van automatisering. Onze automatiseringsexperts fungeren daarbij als vertrouwde adviseurs die waarde toevoegen gedurende het hele proces.”

Koen: “Ook vermeldenswaardig is de uitgebreide functionaliteit voor Gevaarlijke Goederen (ADR) in ons WMS. De vereisten voor artikelstamgegevens zijn gekoppeld aan opslag van gevaarlijke goederen en ADR; aanpasbare artikellabels; moeiteloze opslagsegregatie en regels voor limietniveaus; 360 gradenprocesondersteuning van ontvangst tot picken, distributie en aanvulling; en intuïtieve rekenmethoden om te zorgen voor de naleving van de 1000-puntenregel.”

Jullie hebben veel 3PL- en retailklanten in jullie portfolio?

Peter: “Dat klopt. Ons WMS is immers specifiek gebouwd voor hen en wij leren ze om het systeem zelf te configureren. Binnen de gebruikersinterface beheer je moeiteloos multi-warehouse- en multi-klantconfiguraties, met een unieke flexibiliteit voor het onboardingproces van nieuwe klanten met diverse en specifieke processen voor 3PL’s. Bovendien blinkt ons systeem uit in integratiemogelijkheden. De interne interface-integratieoplossing is naadloos toegankelijk via de gebruikersinterface. Dankzij dit intuïtieve systeem kan iedereen, op elk moment, integraties configureren en opzetten.” 

Koen: “Deze zomer kregen wij op een donderdag bijvoorbeeld een verzoek van een 3PL-klant of we beschikbaar waren om hem in het weekend te ondersteunen. Hij zou live gaan met een nieuwe klant die hij volledig zelf had geïmplementeerd en getest. In het tweede geval zagen we een klant vier weken na de livegang zijn eigen dashboards ontwerpen op basis van nieuw verkregen data. Prachtig toch!”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.