Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nominatie International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award
Ga voor tijdswinst en minder fouten dankzij de RAVAS Weigh in Motion-technologie.

Nominatie International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award

‘Grote stap in het optimaliseren van logistieke processen en veiligheid op werkvloer’

RAVAS is vereerd met de nominatie voor de International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award. Global Manager Marketing, Communicatie & Product Management Bert de Greeff: “De nominatie is een erkenning voor onze innovatieve Weigh in Motion-technologie op een intelligent Carriage Plate (iCP). Die zorgt voor een nauwkeurige en betrouwbare gewichtsbepaling van goederen, en dat terwijl de vorkheftruck nog in beweging is.” Dit is alweer een belangrijke stap waarmee het internationale RAVAS logistieke en industriële bedrijven in staat stelt om hun processen te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen. “Wij kijken uit naar de officiële lancering van de Weigh in Motion-technologie tijdens de LogiMAT-beurs van 19 tot 21 maart in Stuttgart.”

De IFOY Award is een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de internationale heftruckindustrie. De Greeff: “De meest innovatieve en impactvolle ontwikkelingen in de sector staan in de schijnwerpers. Bij onze nominatie in de categorie ‘Special of the Year’ ligt de focus op het verbeteren van winstgevendheid, duurzaamheid en werkomstandigheden. Het zijn bijzondere waarden die RAVAS toevoegt aan mobiel wegen bij logistieke en industriële bedrijven, groot en klein.” RAVAS is wereldwijd actief. In maar liefst acht Europese landen en in de Verenigde Staten heeft RAVAS eigen sales- en serviceorganisaties. Daarnaast heeft de producent en leverancier van mobiele weegoplossingen een wereldwijd partnernetwerk. “We leveren overal geïntegreerde weegoplossingen, én de bijbehorende service, voor diverse logistieke apparatuur, zoals handpalletwagens, elektrische magazijntrucks, stapelaars en vorkheftrucks. Alles wat je oppakt wordt nauwkeurig gewogen. Dat zorgt voor meer tijdswinst en geoptimaliseerde processen.”

Het iCP-vorkenbord (intelligent Carriage Plate) maakt mobiel wegen mogelijk.

Sneller tellen, zonder fouten

“Een pallet met tegels van in totaal duizend kilo, waarbij elke tegel één kilo weegt, zorgt voor een makkelijk rekensommetje en voorkomt onnodig handmatig tellen bij orderpicken. Het bespaart tijd en beperkt het risico op (menselijke) fouten. Mobiel wegen vermindert het aantal vervoersbewegingen. Er zijn immers geen bewegingen meer nodig van en naar een traditionele vloerweegschaal. Daardoor wordt er tijd bespaard op de werkvloer. Dat is zeer efficiënt bij bijvoorbeeld crossdocking, waarbij producten na het lossen weer meteen worden verzonden, zonder dat ze eerst elders worden opgeslagen. Minder rijbewegingen verkleint bovendien de kans op ongevallen én verhoogt de werktevredenheid van de vorkheftruckchauffeur. Ook het bijhouden en controleren van de voorraadadministratie loopt efficiënter. Daarvoor zorgt een slimme koppeling van onze mobiele weegdata – via bijvoorbeeld bluetooth of wifi –  naar het WMS-, TMS- of ERP-systeem.”

De RAVAS iPT Essential, ’s werelds eerste handpallettruck met een gepatenteerd ergonomisch display op de hendel.

Voor iedere toepassing een passende oplossing

Ieder bedrijf heeft zijn eigen karakteristieke processen en producten. RAVAS speelt daar handig op in. De Greeff: “Wij leveren mobiele weegoplossingen voor verschillende toepassingen, producten en omgevingen. Van het mengen en doseren van grondstoffen in de industrie, tot het optimaliseren van processen in logistieke centra. Van het wegen van schroefjes, tot het wegen van goederen van vele duizenden kilo’s. Van het leveren van ATEX-gecertificeerde systemen die in explosiegevaarlijke zones gebruikt mogen worden, tot het leveren van RVS-systemen aan de voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie. Om hygiënische redenen zijn daarbij alle gaten en kieren afgedicht, zodat de systemen voldoen aan de strenge GMP-normen (Good Manufacturing Practices).”

De vernieuwde RAVAS ErgoTruck.

Veiliger én winstgevender

Het verhogen van de financiële winstmarge is volgens De Greeff cruciaal in de logistieke sector. “Veel logistieke bedrijven factureren hun werkzaamheden op basis van palletgewicht. Dus als de cijfers nauwkeurig zijn, dan zijn de facturen eerlijker. Een klant die een pallet wil verschepen, wil het gewicht zo laag mogelijk houden. En dat terwijl de vervoerder financieel gebaat is bij het exacte gewicht, want dat zorgt voor extra omzet. Alles wat hij extra factureert is nettowinst. Ook veiligheid is belangrijk, want pak je per ongeluk een te zware pallet op, dan leveren wij systemen waarbij meteen de alarmbellen gaan rinkelen. Dit voorkomt het risico op bijvoorbeeld kantelen.”  

Ontdek de kracht van RAVAS op LogiMAT
Op de LogiMAT-beurs introduceert RAVAS ook andere nieuwe oplossingen en systemen, zoals de RAVAS iPT Essential, ’s werelds eerste handpallettruck met een gepatenteerd ergonomisch display op de hendel. Deze handpallettruck vertegenwoordigt een nieuwe generatie in mobiel wegen en is ontworpen met gebruiksgemak, betrouwbaarheid, ergonomie, uptime en innovatie in het achterhoofd. Ook de vernieuwde RAVAS ErgoTruck zal te bewonderen zijn. De Greeff: “Met RAVAS zetten wij een grote stap in het optimaliseren van de logistieke processen en veiligheid op de werkvloer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.