Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuwe loods en modern hoofdkantoor voor Koddaert Metalen
Het concept combineert functionaliteit met een correcte representatie van het bedrijf.

Nieuwe loods en modern hoofdkantoor voor Koddaert Metalen

Van de kleinste vijs tot de grootste draagbalk: zowel bouwprofessionals als particulieren kunnen het van oudsher vinden bij Koddaert Metalen in Torhout. Aangezien deze gekende groothandel te kampen heeft met een gebrek aan plaats en efficiëntie, is het tijd voor een nieuwe wind. Totaalaannemer Morti is dan ook volop bezig met de realisatie van een omvangrijke opslagloods en een fraai hoofdkantoor, naar een ontwerp van Sonar Architecten. Het hogere doel van dit ambitieuze project is om alle bedrijfsactiviteiten te centraliseren, de interne werking verder te stroomlijnen en het imago en de uitstraling van Koddaert Metalen een forse boost te geven.  

Koddaert Metalen geniet al jaren een uitstekende reputatie en is dan ook een begrip in Torhout en omstreken. Toch kan het altijd beter en efficiënter. Zo zijn de productie- en opslagvestigingen van de onderneming momenteel nog verspreid over verschillende locaties en is er dringend nood aan een grote hal waar alles overzichtelijk kan worden gestockeerd. Vandaar de beslissing om een nieuwe loods en een modern hoofdkantoor op te trekken. De loods is bestemd voor de opslag en bewerking van allerhande metalen elementen zoals balken, wapeningsnetten, beugels, op maat gemaakte funderingskorven enzovoort. Het kantoorgedeelte zal plaats bieden aan bureaus, een vergaderzaal, een refter, kleedkamers en zelfs een winkel met bouwtoebehoren. De nieuwbouw zal niet alleen de operationele efficiëntie verhogen, maar ook een inspirerende werkomgeving vormen voor het personeel, dat wordt samengebracht onder één dak. Zo zet Koddaert Metalen een belangrijke stap richting toekomst.

Streven naar optimale synergie

Om deze veelbelovende plannen in de praktijk te brengen, ging Koddaert Metalen aankloppen bij Sonar Architecten en Morti. Zij staan in voor de realisatie van een functionele, aantrekkelijke en efficiënte nieuwbouw die voldoet aan de specifieke behoeften van het bedrijf. “Allereerst hebben we de operationele vereisten van de bouwheren geanalyseerd en geïntegreerd in het ontwerp”, leggen de architecten uit. “We streven naar een optimale synergie tussen de productiefaciliteiten in het magazijngedeelte en de comfortabele, moderne kantooromgeving. Vooral de zoektocht naar een geïntegreerd concept met een perfect evenwicht tussen de noodzakelijke functionaliteit en het creëren van de juiste representatie was een uitdaging. De loods moet de functionele aspecten van metaalverwerking ondersteunen, en het hoofdkantoor moet de identiteit en waarden van het bedrijf weerspiegelen. Dit laatste zal onder meer gebeuren via een imposante vliesgevel. Een voorhangstructuur zal dienstdoen als zonwering en het bouwvolume een bijzondere uitstraling geven.”

De nieuwbouw van Koddaert Metalen zal de operationele efficiëntie verhogen.

Dromen waarmaken, verwachtingen overtreffen

“Gezonde en gelukkige werknemers zijn de basis van ieder bloeiend bedrijf”, weet Jo Mortier, zaakvoerder bij Morti. “We zetten de ervaring en expertise van onze stielmannen maximaal om in betrokkenheid, met de bedoeling om de dromen van Koddaert Metalen waar te maken en de verwachtingen zelfs te overtreffen. Het is elke keer weer een uitdaging om uit te voeren wat een architect heeft bedacht op basis van de specifieke wensen van de bouwheer. We zijn echter voor geen kleintje vervaard en hebben alle vertrouwen in de goede afloop. Een waardevol bouwproject wordt gerealiseerd door samen te werken. Ieder vanuit zijn eigen kunde, maar met een gedeelde visie op esthetiek en de ruimte. Dat is hier zeker het geval.” 

IJzersterk teamwork 

Ook Koddaert Metalen prijst de uitmuntende samenwerking met Morti en Sonar Architecten. “Ze spelen zeer kort op de bal en volgen alles nauwgezet op. Wekelijks vinden er werfvergaderingen plaats om de puntjes op de i te zetten.” Ook de architecten zijn blij met de gunstige gang van zaken: “De proactieve houding van alle betrokken partijen en de open, efficiënte en transparante communicatie getuigen van een gezamenlijke inzet om het project tot een goed einde te brengen. Wijzigingen of nieuwe inzichten in de werffase worden telkens snel geïntegreerd, wat de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van het team onderstreept. We hebben heel wat ervaring met utiliteits- en kantoorbouw, maar de schaal, de complexiteit en de ligging – op een vlot bereikbare zichtlocatie – maken dit project extra bijzonder.” Bij Koddaert Metalen kijken ze reikhalzend uit naar de dag dat ze hun nieuwbouw in gebruik kunnen nemen. “In vergelijking met onze huidige manier van werken zal er een betere doorstroming zijn bij de afhaling van bestellingen. Dankzij meer automatisatie in onze productie zullen we onze klanten nog vlotter kunnen bedienen. We zijn er rotsvast van overtuigd dat we zo een grote stap vooruit zullen zetten!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.