Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
NIEUW: Euromate Dust Free Industrial luchtreiniger
Foto links: Arie den Hartog (AirTeq), rechts Daniël Gooijer (Euromate)

NIEUW: Euromate Dust Free Industrial luchtreiniger

ONMISBAAR VOOR VEILIGERE EN GEZONDERE LUCHTKWALITEIT IN DE LOGISTIEK

In industriële omgevingen is de luchtkwaliteit van cruciaal belang voor de gezondheid van medewerkers en de efficiëntie van operationele processen. Fijnstof, onder meer afkomstig van industriële activiteiten, vormt een ernstig probleem met potentieel schadelijke gevolgen voor mens, machines én milieu. De geavanceerde Euromate Dust Free Industrial luchtreiniger (DFI) gaat hiermee de strijd aan en waarborgt een gezondere en veiligere werkomgeving. Dankzij zijn compacte afmetingen, lage gewicht en kostenefficiëntie is het dé luchtreiniger voor de logistieke sector.

Foto: Euromate DFI 30 luchtreiniger Foto: Air Safety Portal

De DFI luchtreiniger is de ideale keuze voor logistieke omgevingen zoals distributiecentra, (retail)warehouses en fulfillmentbedrijven, waar als gevolg van trends als energiezuinig en luchtdicht bouwen nauwelijks tot niet meer natuurlijk geventileerd wordt. “Mechanische ventilatie wordt weliswaar opgeleverd volgens de richtlijnen uit het Bouwbesluit, maar het gebruik van de ruimte is veel bepalender voor de luchtkwaliteit. Arbeidsprocessen zoals next day delivery, retouren en lichte productie zorgen voor extra vervuiling in de binnenlucht”, weet Daniel Gooijer, directeur van Euromate. “Als gevolg hiervan kampen veel logistieke ruimtes met overlast door (fijn)stof. Een probleem dat heel eenvoudig verholpen kan worden door de lucht continu te reinigen.”

Foto: Air Safety Portal

Elk deeltje is er één teveel…

Volgens de WHO geldt voor de hoeveelheid (fijn)stof in de binnenlucht  geen gezondheidskundige advieswaarde. Dit komt omdat zelfs de kleinste blootstelling al gezondheidsschade kan opleveren. “In omgevingen met veel stofoverlast krijgt men bij elke ademhaling zo’n 50 miljoen fijne stofdeeltjes binnen”, geeft Gooijer aan. “Deze concentratie moet flink verlaagd worden om de gezondheid van alle medewerkers te beschermen.”

Veiligere en gezondere werkomgeving

De industriële luchtreiniger van Euromate draagt continu zorg voor een veiligere en prettige omgeving. Bijvoorbeeld door de luchtkwaliteit te verhogen, vervuilingen zoals (fijn)stof af te vangen en – als gevolg hiervan – schoonmaak- en onderhoudskosten te reduceren. “Onze luchtreinigers werken volgens het recirculatieprincipe”, benadrukt Gooijer. “In plaats van koude buitenlucht wordt warme binnenlucht aangezogen, waardoor warmteverlies niet aan de orde is. Een speciaal filterpakket haalt continu (fijn)stof uit de lucht, waardoor dit niet langer neerdaalt op werkplekken en machines. Hierdoor hoeft minder vaak en minder intensief schoongemaakt te worden en neemt ook het risico op storingen af. Besparingen van 30% op de onderhoudskosten, 70% op de schoonmaakkosten en 30% op het energieverbruik zijn geen uitzondering.” Dankzij een optionele stofgestuurde regeling kan het energieverbruik nog verder geoptimaliseerd worden én blijft een goede luchtkwaliteit gegarandeerd. “Het online Air Safety Portal zorgt bovendien voor realtime controle, waardoor de werkomgeving altijd veiliger en gezonder is.”

Compact en licht ontwerp, eenvoudige integratie

De DFI luchtreiniger betreft een eigen ontwikkeling van Euromate. Dankzij zijn compacte afmetingen kan de luchtreiniger naadloos geïntegreerd worden in elk gebouw, zonder kostbare wijzingen aan het sprinklersysteem. Hak-of breekwerk is niet nodig en slechts één stroompunt is voldoende. “Dankzij het lichtgewicht ontwerp geeft de luchtreiniger een minimale belasting voor de dakconstructie”, aldus Gooijer. “Hiermee vermindert de DFI ook de structurele zorgen in situaties waarin geplaatste zonnepanelen een uitdaging kunnen vormen.” De luchtreinigers zijn modulair en schaalbaar waardoor ze altijd de juiste capaciteit hebben. “Dit resulteert in een (kosten)efficiënte luchtreinigingsoplossing die flexibel kan meegroeien met elk bedrijf.”

Realtime inzicht in de luchtkwaliteit

Dankzij het online Air Safety Portal ervaren gebruikers volledige controle over de DFI, terwijl optionele AirCheq sensoren (ultra)fijnstof, de CO2-niveaus, temperatuur, luchtvochtigheid, vluchtige organische stoffen en stikstofoxiden realtime inzichtelijk maken. Op het gebruiksvriendelijke dashboard kunnen gebruikers moeiteloos de binnenluchtkwaliteit van hun gebouw(en) monitoren, instellingen aanpassen en het systeem op afstand beheren. Optionele alarmeringen maken tijdig ingrijpen mogelijk en dankzij geautomatiseerde periodieke rapportages kunnen gebouweigenaren moeiteloos aantonen dat zij aan de zorgplicht voor een veiligere werkomgeving voldoen.

Samenwerking met AirTeq

“Wij hebben vertrouwen in de effectiviteit van onze oplossingen”, vertelt Gooijer. “Daarom werken wij voor het meten en analyseren van de luchtkwaliteit samen met onze partner AirTeq.” AirTeq is een autoriteit op het gebied van luchtkwaliteitssensoren en heeft jarenlange ervaring in het meten binnen diverse (werk)omgevingen. “Inmiddels maken zo’n 5.900 gebouwen in Nederland gebruik van onze sensoroplossingen en staan meer dan 250.000 sensoren online”, vertelt directeur Arie den Hartog. “Bovendien monitoren we een kleine 500 werkplaatsen. Dankzij onze samenwerking met Euromate en de koppeling met de DFI luchtreiniger kunnen we de luchttechnische uitdagingen die onze sensoren zichtbaar maken nu ook doeltreffend aanpakken. Hierbij zijn gebouweigenaren verzekerd van een onafhankelijke meting en een vraaggestuurde regeling waardoor de levensduur van de luchtreiniger en filters wordt verlengd, de milieu-impact afneemt en een veilige en gezonde binnenlucht wordt geborgd.”

De DFI luchtreiniger is vanaf Q2-2024 leverbaar. Voor meer informatie over de industriële luchtreiniger en de gevaren van fijnstof, kijk op https://bit.ly/3OglUy6.   

Over Euromate

Euromate heeft meer dan 47 jaar kennis en ervaring in effectieve en duurzame luchtzuivering. Om het belang van ventilatie en recirculatie goed en breed onder de aandacht te brengen, neemt zij deel aan diverse initiatieven en onderzoeksprogramma’s zoals CLAIRE (Clean Air for Everyone) en MIST (MItigation STrategies for Airborne Infection). Bovendien is Euromate lid van Binnenklimaat Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.