Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
MTC-Trans biedt breed spectrum van transport- en logistieke diensten aan
Met de synergie tussen IT en een gepersonaliseerde aanpak maakt MTC-Trans het verschil.

MTC-Trans biedt breed spectrum van transport- en logistieke diensten aan

‘When Only The Best Is Good Enough’. Op basis van die baseline biedt MTC-Trans, een jonge transportfirma uit Sint-Katelijne-Waver, hoogwaardige en betrouwbare transport- en warehousediensten aan. Stipt, flexibel en met oog voor een persoonlijke aanpak. En met focus op slimme digitale tools om de klantenervaring nóg beter te maken. Zaakvoerder Yahya Amri is erg ambitieus om zijn bedrijf op een gezonde manier te doen groeien, ook buiten de landsgrenzen.

Het verhaal van MTC-Trans start in oktober 2019, wanneer Yahya Amri een eigen transportfirma boven de doopvont houdt. Met bijna een kwarteeuw ervaring als consultant in de logistieke en e-commercesector, kan hij als geen ander inschatten hoe een succesvol logistiek en transporttraject eruit moet zien. Hij kent ook de specifieke klantenverwachtingen. “MTC staat voor ‘My Transport Consult’, waarbij ik samen met mijn team klanten maximaal wil ontzorgen voor de levering van grote pakketten”, aldus Yahya. “Dat is onze specialiteit, en dit zowel via eenmans- als tweemansleveringen. Bij de start van onze firma, werkten we als subcontractor voor grote marktspelers. In 2021 maakten we de switch naar rechtstreekse klantenleveringen, met zowel eigen als zelfstandige chauffeurs. Dankzij die mix van vaste en ingehuurde medewerkers spelen we vlot in op drukke piekperiodes.” 

MTC-Trans laadt zijn voertuigen zo efficiënt mogelijk, met gegroepeerde zendingen indien mogelijk.

Synergie tussen IT en persoonlijke aanpak

De missie van Yahya en zijn medewerkers is duidelijk: een betrouwbare partner zijn voor het zo duurzaam mogelijk stockeren en vervoeren van goederen, met oog voor flexibiliteit en een uitmuntende klantenervaring. Hierbij gaan digitalisering en persoonlijk contact hand in hand. “Met die synergie tussen IT en een gepersonaliseerde aanpak kun je echt het verschil maken”, geeft Yahya aan. “Tijdens mijn carrière groeide ik bij grote koeriers door van sorteerder naar sales manager en regional manager. Zo verwierf ik heel wat nuttige kennis, onder meer over hoe je op een commercieel aantrekkelijke manier afhaalpunten opzet. Daarom sparen we bij MTC-Trans kosten noch moeite om digitale tools en menselijke communicatie zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.”

Realtime track-and-trace-service

Een van die digitale tools is een krachtig transportbeheersysteem. Daarmee optimaliseert het transportbedrijf ladingen en leveringsroutes, traceert het vracht en automatiseert het tijdrovende repetitieve taken. Yahya: “Dankzij onze investeringen in de TMS-software ‘Urbantz’ communiceren we in alle transparantie met onze klanten en leveranciers. Dit appreciëren ze enorm, omdat ze bijvoorbeeld in real time de positie van een MTC-Trans-chauffeur kunnen volgen. Die realtime track-and-trace-service geeft de klantenervaring een enorme boost! Noem het dienstverlening 2.0, op weg naar een toekomstbestendige transportservice.” Ook het maken van een leveringsafspraak – inclusief rappels bij levering – gebeurt snel en efficiënt, met dank aan digitale technologie. “Omdat er geen telefonische opvolging meer nodig is, sparen we hiermee twee voltijdse medewerkers uit”, zegt Yahya. “Dit biedt ons binnen MTC-Trans de ruimte om extra te focussen op onze kernactiviteiten, met taken die onze klanten echte meerwaarde bieden. Onze persoonlijke aanpak en verregaande flexibiliteit zijn troeven die ik samen met mijn team verder willen blijven uitbouwen.”

Door zowel eigen als zelfstandige chauffeurs in te zetten speelt MTC-Trans vlot in op piekperiodes.

Warehousing als extra service

MTC-Trans blinkt uit in langeafstandsvervoer in de Benelux – met ook Frankrijk en Spanje die als afzetmarkt in het vizier komen. Daarnaast biedt het ook opslagfaciliteiten aan. Yahya: “Momenteel beschikken we over drie strategisch uitstekend gelegen magazijnen in Antwerpen, Brussel en Luik. Daar stockeren we goederen van leveranciers in afwachting van levering, goed beveiligd en in de beste omstandigheden. Ook voor de opslag van grotere volumes staat ons team altijd paraat.”

Ecologische voetafdruk beperken

In een toekomstbestendige transportfirma als MTC-Trans mag het aspect duurzaamheid uiteraard niet ontbreken. Hoe pakt Yahya dit aan? “Voorlopig kunnen we als relatief jonge marktspeler nog niet zwaar investeren in een elektrische vloot. Voor stadsvervoer zetten we wel al in op CNG-voertuigen. Tegelijk bezorgen we onze opdrachtgevers maandelijks een rapport over onze CO2-uitstoot. Zo houden we het bewustzijn over duurzaam transport hoog op de agenda. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het zo efficiënt mogelijk laden van onze bestel- en vrachtwagens, met ook gegroepeerde zendingen wanneer dit mogelijk is. Dankzij het uitstippelen van slimme rijtrajecten en voldoende service time voor onze chauffeurs, dragen we ons steentje bij aan een groenere transportsector.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch