Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Mobile robots: onvermoeibare werkpaarden
Wendbare en onvermoeibare Mobile Robots van Jungheinrich in actie.

Mobile robots: onvermoeibare werkpaarden

Slimme werkkrachten die nooit ziek zijn, geen vakantiedagen opnemen én hun werk 24/7 accuraat uitvoeren. Welke ondernemer droomt hier niet van? Die droom is ondertussen realiteit geworden, dankzij de Mobile Robots die Jungheinrich ontwikkelt en produceert. Meer nog: deze toonaangevende onderneming biedt geautomatiseerde totaaloplossingen op maat van logistieke spelers, en dat vanuit één hand. Van automatische kraan tot batterij in een Mobile Robot. 

Dat Jungheinrich al 70 jaar een referentie is in het aanbod van heftrucks en magazijnrekken, dat wist u uiteraard al. En als professional kent u deze wereldspeler ook als een intralogistieke aanbieder die alle expertise en ervaring in huis heeft om machines, software en batterijen te ontwikkelen. Maar was u ook op de hoogte van het innovatieve gamma van Mobile Robots waarmee Jungheinrich de markt verovert?

Totaaloplossing

“Onze Mobile Robots zijn een belangrijk onderdeel van de totaaloplossing die we onze klanten kunnen voorstellen”, bevestigt Joppe Jacoby, verantwoordelijk voor Mobile Robots Jungheinrich België. “Ze bundelen alle technologische knowhow die we zowel intern als via gerichte overnames – onder meer van de start-ups Magazino en Arculus – verwerven. De kracht van onze softwaregestuurde voertuigen is dat ze zowel vrij als binnen een afgebakende zone navigeren, obstakels en mensen ontwijken en eenvoudig integreerbaar zijn in een bestaand of nieuw systeem.”

Dankzij een 360 gradenzicht zijn alle robots van Jungheinrich ‘human-safe’.

Plug-and-play

De Mobile Robots van Jungheinrich kunt u inzetten voor zowel intern transport als orderpicking volgens het goods-to-person-principe. “Wanneer u investeert in een van onze AMR’s (autonome mobiele robots), dan kiest u voor plug-and-play-oplossingen met een lage instapkost, een groot gebruiksgemak en een intuïtief softwareplatform. En vooral: voor het automatiseren van repetitieve taken. Daardoor kunnen uw magazijn-medewerkers focussen op taken die meerwaarde bieden. Bij 3PL-suppliers zien we een toenemende vraag om zoveel mogelijk FTE’s uit te sparen via automatisatie. Vanuit Jungheinrich bieden we kant-en-klare oplossingen aan die zich binnen een termijn van vijf jaar kunnen terugverdienen.”

Krachtige batterij-technologie

Vindt u momenteel geen nieuwe werknemers voor uw magazijn? Met Mobile Robots haalt u werkkrachten aan boord die 24/7 doorgaan, onvermoeibaar en met oog voor precisie. “Dat uithoudingsvermogen hebben ze onder meer te danken aan het gebruik van onze intern ontwikkelde lithium-ionbatterijen die zeer snel kunnen bijladen, ook in functie van de werkplanning. Zo vallen het transport en pickingproces in uw magazijn nooit stil.”

Veiligheid en connectiviteit

Afsluitend benadrukt Joppe: “Dankzij een 360 gradenzicht zijn al onze robots ‘human-safe’, waardoor ze perfect voldoen aan de ISO 3691-4-norm. Enkel onze smallegangentrucks dulden geen menselijke aanwezigheid, omdat ze in afgebakende zones ingezet worden. En wat connectiviteit betreft, kunnen we bij sommige van onze trucks uitpakken met vlootoverschrijdende besturingssoftware met open, gestandaardiseerde VDA 5050-interface. Dit zorgt voor een optimale communicatie tussen trucks.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.