Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Met constructieve samenwerking en flexibiliteit kom je heel ver
Vulsteke Bedrijfsgebouwen stond ook in voor de buitenaanleg.

Met constructieve samenwerking en flexibiliteit kom je heel ver

Compleet bouwteam van a tot z

Voor de bouw van een tweede distributiecentrum op zijn site in Ollignies ging Colruyt Group in zee met Vulsteke Bedrijfsgebouwen. Beide partijen geven een erg hoge score aan hun samenwerking. “Een goede voorbereiding, duidelijke afspraken en een optimale opvolging waren de drie sleutels tot het respecteren van de deadlines”, klinkt het unisono.

Van de tekentafel tot de oplevering, Vulsteke Bedrijfsgebouwen begeleidt elk project van a tot z. Met alle expertise in eigen huis stellen ze telkens een bouwteam op maat samen. Dankzij een snelle communicatie, een praktische ingesteldheid en duurzame keuzes staat het bedrijf synoniem voor industriebouw met een architecturale en budgettaire meerwaarde. In elke sector. Hun klanten profiteren op die manier maximaal van de voordelen van kruisbestuiving en een vast aanspreekpunt. 

Open communicatie

Met meer dan 40 jaar ervaring op de teller kan Vulsteke Bedrijfsgebouwen al een mooie referentielijst voorleggen. Ook Colruyt Group staat daarop. “Vulsteke heeft alles op alles gezet om het project tijdig klaar te hebben. Bij de aanvang van de werken hadden we door de naweeën van coronaproblemen met de levering van de betonnen gevelpanelen. We hebben constructief samengewerkt om de vooropgestelde planning toch te kunnen aanhouden”, zegt Saartje Van Cauwelaert van Colruyt Group. “Wij appreciëren de open communicatie van de projectleider van Vulsteke en de bereidheid om mee te denken over mogelijke oplossingen en optimalisaties. Het constructief meedenken beperkte zich hier niet enkel tot het lot dat aan hen werd toegewezen, namelijk de ruwbouw en de infrastructuurwerken.”

De personeelsparking en de trekkersparking voor vrachtwagens werd uitgebreid.

Structurele partnerships

Projectleider Bram beaamt de goede samenwerking. “Trouw aan onze familiale waarden voeren we loyauteit hoog in het vaandel. Wij willen een echte partner zijn voor de bouwheer en gaan voor intens overleg. Onze opdrachtgever wordt heel nauw bij het project betrokken. Zo zoeken we steeds naar de best mogelijke oplossingen binnen de best mogelijke budgetten. Wij houden van structurele partnerships omdat je je klanten zo door en door leert kennen. Daarom werken we ook met vaste contactpersonen binnen de organisatie. Dat komt de open communicatie zeker ten goede.” Het nieuwe logistieke centrum wordt ingezet voor het non-foodgamma van de retailer en ontworpen met het oog op de uitdagingen van de toekomst. Het gebouw is opgetrokken in een prefab- betonstructuur met prefab buitenwanden, en telt 45 laadkaaien. De betonvloer met vlakheidsklasse 1 ligt op palenfunderingen en zal plaats bieden aan een automatisch OSR-rekkenmagazijn. Naast het 20.000 m2 grote magazijn telt het gebouw ook 2.000 m2 sociale lokalen. 

Parking voor wagens en vrachtwagens

Verder stond Vulsteke Bedrijfsgebouwen ook in voor de buitenaanleg. Op het to-dolijstje stonden onder andere de uitbreiding van de personeelsparking (grind), een trekkersparking voor vrachtwagens (beton), wachtstroken voor vrachtwagens, een opstalplaats voor transportkarren en voetgangerspaden (klinkers) voor het personeel. Vulsteke Bedrijfsgebouwen realiseerde ook de ondergrondse aanleg van de technieken, waaronder het plaatsen van rioleringsstelsels, wachtleidingen en elektriciteitskabels, en water- en verwarmingsleidingen. Hierbij werden ondergrondse gestuurde boringen gebruikt, rekening houdend met de ondergrondse leidingen die al aanwezig waren op de site. “Vulsteke heeft er alles aan gedaan om de impact op de operationele werking van de site minimaal te houden. Met constructieve samenwerking en flexibiliteit kom je heel ver”, besluit Saartje van Colruyt Group.  

Doordacht, berekend en efficiënt. Als ervaren aannemer voor bedrijfsgebouwen en industriebouw bouwt en begeleidt Vulsteke Bedrijfsgebouwen totaalprojecten met eigen kennis en een duidelijke visie. Van kantoor tot magazijn. Van winkel tot sportcentrum. Door flexibel in te spelen op noden en wensen van gebruiker en architect, creëert Vulsteke Bedrijfsgebouwen grenzeloze mogelijkheden voor industriebouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.